Презентація "Використання інтерактивних симуляцій на уроках технологій та трудового навчання"

Про матеріал

Методичні рекомендації щодо використання інтерактивних симуляцій на уроках трудового навчання та технологій.

Презентація до виступу на засіданні професійної спільноти вчителів трудового навчання та технологій в межах проєкту "Цифрові технології сучасного вчителя".

Також рекомендую до перегляду продовження - практичну частину
Коротка інструкція зі створення 3D моделі шпаківні у програмі Blender

Перегляд файлу

Проєкт «Цифрові технології сучасного вчителя»

imageВикористання інтерактивних симуляцій на уроках технологій та трудового навчання

Спікер – Слободянюк О.В.,

вчитель трудового навчання, технологій та інформатики

image

Переваги сучасних інтерактивних симуляцій

imageimageЗАЦІКАВЛЕНІСТЬ ТА МОТИВАЦІЯ

Інтерактивні симуляції заохочують учнів активно вивчати матеріал, тому що здобувачі освіти стають частиною процесу. Можливість власноруч створювати та експериментувати з різними техніками та проєктами збільшує зацікавленість учнів у навчанні.

image БЕЗПЕКА ТА ЕФЕКТИВНІСТЬ

Інтерактивні симуляції дозволяють учням виконувати вправи та експерименти в безпечному віртуальному середовищі, де помилки не мають серйозних наслідків. Це допомагає їм набувати навичок без ризику отримання травм чи пошкодження обладнання.


ВІДКРИТТЯ НОВИХ МОЖЛИВОСТЕЙ

imageimageimageІнтерактивні симуляції розширюють межі того, що можна вивчити в навчальному закладі. Учні можуть досліджувати складні механізми, моделювати процеси виробництва та навіть створювати власні дизайнерські проєкти в інтерактивних середовищах.

РОЗВИТОК КРЕАТИВНОСТІ ТА КРИТИЧНОГО МИСЛЕННЯ

Використання інтерактивних симуляцій стимулює учнів до розвитку креативності, що дозволяє їм вирішувати реальні проблеми та вдосконалювати свої проєкти. Цей процес сприяє розвитку критичного мислення та аналітичних навичок.

imageГОТОВНІСТЬ ДО МАЙБУТНЬОГО

image

image

Цифрові методи візуалізації на уроках трудового навчання

imageЦифрові методи візуалізації на уроках трудового навчання

image
Відео та анімації

Відеоролики або анімації можна використовувати для демонстрації процесу виготовлення конкретного виробу або технології.

Цифрові методи візуалізації на уроках трудового навчання Відео та анімації

imageYouTube та відеоуроки

На YouTube та інших платформах є велика кількість відеоуроків та інструкцій з використання різних програм та інструментів для трудового навчання. Учні можуть навчатися самостійно, переглядати відео, виконувати інструкції, що дозволяє їм розвивати свої навички.

image

Відео та анімації

imageMozaik 3D

Освітня платформа для учнів та студентів містить 3D-сцени, пов'язані з технологіями, природничими науками, математикою, історією, та образотворчим мистецтвом. Даний ресурс перетворить навчання в захоплюючу подорож. 3D сцени доступні декількома мовами – що забезпечує збільшення лексичного запасу здобувачів освіти та реалізацію іншомовної компетенції.

image

imageЦифрові методи візуалізації на уроках трудового навчання

image
Віртуальні екскурсії

Віртуальна екскурсія - це віртуальна подорож або тур, яку можна здійснити через Інтернет або за допомогою спеціальних VR-технологій під час уроку, не залишаючи клас. Під час віртуальної екскурсії здобувачі освіти можуть досліджувати різні місця, музеї, пам'ятки або природні об'єкти, слухати цікаві розповіді та переглядати візуальні матеріали, які надаються в реальному часі або у записаному форматі.


Right Way

vВіртуальні тури

vАерофотозйомки

vВідео 360о

imageimageRight Way дозволяє побачити найбільш яскраві та цікаві місця, які можна відвідати не виходячи з дому або класу і заохотити учнів до відвідання їх особисто. Зокрема відчути масштаб та велич багатьох imageтехнологічних процесів замість сухих цифр та фото з підручників.

Музейний портал

imageПроєкт «Музейний портал» створено для популяризації культури, науки та музейної справи. Онлайн ресурс містить інформацію про музеї та експозиції та актуальні новини з музейного життя України та світу.

image

Віртуальний тур українськими музеями просто неба

image7 автентичних музеїв просто неба, кожен з яких – подорож у минуле, занурення у побут і культуру предків. Особливістю даного ресурсу є голосовий супровід українською та англійською мовами, що дозволяє створити атмосферу чарівної казки та збільшити лексичний запас учнів та реалізувати imageміждисциплінарну наскрізну лінію.


Цифрові методи візуалізації на уроках трудового навчання

image
imageІнтерактивні симуляції та ігри

Створення інтерактивних візуалізацій через веб-сайти та навчальні ігри може зробити процес навчання більш цікавим для учнів, які зможуть взаємодіяти з різними частинами виробу або грати у

Інтерактивні cимуляції та ігри

image

Інтерактивні cимуляції та ігри

imageLearningApps.org

Сервіс для підтримки процесів навчання та викладання за допомогою невеликих інтерактивних модулів - вправ. Ці модулі можуть використовуватись безпосередньо як навчальні ресурси або для самостійної роботи учнів. Вправи – універсальні, не вписані в жодні конкретні сценарії чи програми, тому вони не розглядаються як цілісні уроки чи завдання, натомість їх можна використати у будь-якому доречному методичному сценарії.


Цифрові методи візуалізації на уроках трудового навчання

image
image3D-Моделювання

Цифрові технології дозволяють учням створювати та вивчати 3D моделі об'єктів, які вони виготовляють на уроках трудового навчання. Приклади програм для моделювання, щоб розробити свої проєкти: Tinkercad,

3D-Моделювання

image

image3D-Моделювання Blender

Blender - це потужний інструмент для 3D-моделювання та анімації. Учні можуть використовувати Blender для створення складних 3D-моделей об'єктів та розробок анімаційних сцен.

image

image


image

image

image
Використані електронні ресурси

pdf
Додано
22 жовтня 2023
Переглядів
695
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку