Презентація «Вітамінна математика» - 1

Про матеріал
Пропоную серію презентацій з матеріалом для STEM – проектів, які можна об'єднати спільною темою "Здоров'я людини очима математика". Дана презентація є першою з теми «Вітамінна математика»
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Зміст проекту5. Математика і вітаміни Презентація або документ Word «Вітамінна математика» ( до 21 грудня )

Номер слайду 2

Вітамінна математика. STEM – проект Учня ( учениці ) 7 Класу ПІ

Номер слайду 3

Працювати за планом1. Вибрати вітамін із запропонованих – або вітамін А, або В1, або В2, або С, або Е.2. Відповісти на два питання : Навіщо цей вітамін потрібний людині ?В яких продуктах його можна знайти ?3. Розв’язати задачу про вітамін, який вибрали ( задачі додаються ). Яскраве оформлення, малюнки – додаткові бали.

Номер слайду 4

задача № 1 Юля любить на сніданок бутерброд із вершковим маслом та сиром. Масла Юля бере 50 грам, а сиру 100 г .100 грам вершкового масла містить 0,7 мг вітаміну А, а 100 г сиру містить 0,3 мг вітаміну А. Скільки вітаміну А (мг) Юля вживає на сніданок?

Номер слайду 5

задача № 2 У 100г пшеничного хліба міститься 0,27 мг вітаміну В1, у 300 г помідорів – 0,18мг, а у 200г вершкового масла – 0,3 мг. Визначте мінімальну необхідну масу кожного продукту окремо для задоволення добової потреби у цьому вітаміні, що становить для підлітка 1,3 мг?

Номер слайду 6

задача № 3 Вітя не любить рибу і відмовляється від неї в шкільній їдальні по п'ятницях, кожні 100 г риби містять 0,15 мкг.вітаміну В2. Скільки грам вітаміну В2 втратить Вітя, якщо не їстиме рибу протягом місяця? (Шматочок риби в шкільній їдальні 100 грам, 1мкг = 0,000001г.) П'ятниць цього місяця нехай буде 5.

Номер слайду 7

задача № 4 Мама приготувала салат, поклавши туди по 100 г наступних продуктів: болгарський перець (зелений), помідори, кріп і свіжу капусту. Визначити : скільки грамів вітаміну С отримує мама, якщо з'їсть сама приготовлений салат. 100 г болгарського перцю містить 139 мкг вітаміну С, 100 г помідорів - 20, 9 мкг. 100 г капусти - 50 мкг., 100 г кропу - 100 мкг. (1 мкг = 0, 000001г )

Номер слайду 8

задача № 5 Вміст вітаміну Е на 100 г соняшникової олії становить 67 мг, у моркві – 0,63 мг. Добова потреба підлітка становить 10 мг. Чи задовольнить цю потребу страва, приготовлена з 200г свіжої моркви та 2 солових ложок олії? В одній столовій ложці міститься 20 г олії.

pptx
Пов’язані теми
Математика, Презентації
Додано
12 березня
Переглядів
143
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку