Презентація "Вправи на вживання слів, близьких за значенням"

Про матеріал
Презентація до уроку № 67 "Вправи на вживання слів, близьких за значенням. О. Владимиров, М. Гумілевська «Як народжуються дощ та сніг» (пілручник Галини Сапун с. 94-96)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Українська мова2 клас. Урок 67. Вправи на вживання слів, близьких за значенням. О. Владимиров, М. Гумілевська «Як народжуються дощ та сніг» (пілручник Галини Сапун с. 94-96)

Номер слайду 2

С. 94 № 1 Каліграфічна хвилинка. Допитливий, допитлива.

Номер слайду 3

Попрацюйте зі словником. Дізнайтеся, що означає слово допитливий. Допитливий – той, хто прагне про все дізнатися, все зрозуміти.

Номер слайду 4

Доберіть близькі за значенням слова Допитливий - цікавий, доскіпливий.

Номер слайду 5

Поділити слово «допитливий» на склади для переносу До-питливий, допит-ливий, допитли-вий, допи-тливий.

Номер слайду 6

С. 94 № 2 Мовне дослідження.— Прочитайте два тексти.— Чим схожі тексти?— Чим відрізняються?— Який текст вам подобається більше? Чому?— Вибери правильну відповідь.

Номер слайду 7

Цікавинка для допитливих Тихо і красиво летять сніжинки. Як маленькі парашути, вони сідають на землю. Можна підставити рукавичку і спіймати біле диво, щоб краще розгледіти. Але для цього потрібно затамувати подих, щоб від теплого повітря сніжинка не розтанула. А тепер уважно розгляньте її. Вчені, які досліджували сніжинки, виділили декілька основних форм. Їм навіть дали цікаві назви: пластинка, зірочка, голочка, пушинка, їжачок, стовпчик, льодинка, крупинка.

Номер слайду 8

Як утворюються сніжинки? (відео)

Номер слайду 9

С. 95 № 3 Відгадай загадки— Що вам відомо про дощ і сніг?

Номер слайду 10

С. 96 № 4 Висловлююся за змістом прочитаного.— Про що ви дізналися з тексту?— Як колись передбачали погоду?— Розкажіть, як утворюються хмари.— Прочитайте, як краплина стає сніжинкою.— Скільки промінчиків мають усі сніжинки?

Номер слайду 11

Вчимося порівнюватиснігдощ

Номер слайду 12

Складіть «родину» до слова сніг Сніг – сніжок, пороша, крупа, снігопад, сніговиця.

Номер слайду 13

Дібрати близькі за значенням слова Стежити — Невеликий — Дивовижно — Збільшується — Іскристий —

Номер слайду 14

Дібрати близькі за значенням слова Стежити — пильнувати, чатувати. Невеликий — дрібний, крихітний. Дивовижно — чудово. Збільшується — зростає.Іскристий — блискучий.

Номер слайду 15

Вправа «Оплески»— Приготуйте долоні. Сплесніть, якщо ви згодні зі мною. o На уроці мені було цікаво.o На уроці ми працювали зі словником. o На уроці я працював / працювала старанно.

pptx
Додав(-ла)
Товкач Діана
Додано
25 грудня 2022
Переглядів
411
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку