Презентація "Вправи та техніки на зняття стресу, тривожності, подолання негативних емоцій"

Про матеріал
У презентації використані вправи та техніки на знання стресу, тривожності, подолання негативних емоцій під час воєнного стану. Матеріал можна використовувати для усіх учасників освітнього процесу під час тренінгових занять, батьківських зборів, семінарів тощо
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Полянецька гімназія Уманської міської ради Черкаської областіПСИХОЛОГІЧНА ПІДТРИМКА УЧАСНИКІВ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ. Вправи та техніки на знання стресу, тривожності, подолання негативних емоцій. Практичний психолог. Кудріченко Олександра Анатоліївна

Номер слайду 2

Стрес, панічні атаки, страх за себе і своїх близьких супроводжують зараз всіх українців. Ніхто не знає що буде завтра і коли все це закінчиться. Заспокоїтися в таких умовах непросто, але потрібно постаратися, адже паніка нам не допоможе. У різних стресових ситуаціях ми можемо переживати різні емоції та почуття (сум, злість, тривогу, страх, гнів, образу, байдужість тощо) – і це НОРМАЛЬНА реакція організму на ненормальні ситуації.

Номер слайду 3

Але переживати тривалий час негативні емоції та почуття шкідливо для фізичного та психічного здоровʼя і дорослої людини, і дитини. Тому ми можемо навчитися визначати свій емоційний стан, щоб знати як вплинути на нього. Отже, подивіться на картинки та подумайте: «Як Я почуваю себе зараз?» А далі Ви дізнаєтесь, які вправи та техніки можна використовувати для покращення власного емоційного стану, емоційного стану своїх рідних, а також своїх учнів, з метою формування навичок адаптації до перебування в умовах стресу.

Номер слайду 4

Відчувати: тривогу та страх – це НОРМАЛЬНО (допомагають знайти правильне рішення під час складної ситуації). жах та паніку – НЕНОРМАЛЬНО (заважають знайти правильне рішення під час складної ситуації).

Номер слайду 5

Що таке СТРЕС?

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Методи боротьби зі стресом: 1. Прогулянки на свіжому повітрі. 2. Слухати спокійну та приємну музику, дивитися позитивні мультики та фільми. 3. Смачна їжа без ноутбука та телефону. 4. Розслаблення. Просто прийняти горизонтальне положення, усвідомлено розслабити тіло від кінчиків пальців ніг до голови. 5. Спів, малювання, будь-яка творчість. 6. Дихальні вправи. 7. Сон, засипання до 22.00.

Номер слайду 14

Як зменшити тривогу до нормальної: Вирівняйте дихання. Проговоріть свої страхи тому, кому довіряєте (відчуйте, що ви не самі). Продовжуйте працювати, навчатись, займатись улюбленими справами. Піклуйтеся про своїх рідних. Дбайте про ваших домашніх улюблених тваринок.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Дихальна вправа Вам потрібно відчувати своє дихання і використовувати його, щоб відновити рівновагу. У цьому допоможе так зване «квадратне» дихання: 4 секунди на вдих 4 секунди — затримка дихання 4 секунди на видих 4 секунди — затримка без повітря

Номер слайду 17

Це проста вправа на розслаблення, що сприяє глибокому диханню. Уявіть, що у вас в одній руці приємно пахне квітка, а в іншій — запалена свічка. Повільно зробіть вдих через ніс, й уявіть, що відчуваєте запах квітки. Повільно видихніть через рот, наче задуваєте свічку.

Номер слайду 18

1 клас. Вправа «Квітка і свічка»

Номер слайду 19

Робимо масаж. Рейки, рейки, шпали, шпали…Їхав поїзд із Полтави. Ось віконце відчинилось —Горошинки покотились. Йшли курчата, ціпу-ціпу,Дзьобали собі на втіху. А за ними гусенята. Теж пощипують завзято. Далі йшла сім’я слонів,Тупали, аж гай шумів. От директор-молодець. Стіл поставив і стілець. Та друкує на машинціЛист малесенькій дитинці:«Люба доню! Рідна пташко!Висилаю жовту чашку,В неї сонячні бочкиІ на денці — крапочки».

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Вправа «ЛИМОН»

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Вправа «ЧЕРЕПАХА»

Номер слайду 24

Релаксація «КОЛЬОРОТЕРАПІЯ»

Номер слайду 25

Дякую!Бажаю МИРУ, ЗЛАГОДИ, ЗДОРОВ’Я!

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Презентації
Додано
5 березня
Переглядів
232
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку