Презентація "Всесвітній день читання книг"

Про матеріал
Читайте, діти, книжку — це чудово! Вона прекрасно пам‘ять розвиває. Запам’ятайте! Книжка знань основа, Вона в собі багаж великий має!
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬЧИТАННЯ КНИГ

Номер слайду 2

— Для чого, діти, вчитися читати?Хто відповідь на це уже знайшов?— Для того, щоб усе на світі знати,Бо ж ти пізнати білий світ прийшов!

Номер слайду 3

Сьогодні ми разом поринемо у світ літератури та дізнаємось, як стати справжніми супергероями читання!

Номер слайду 4

У тому, що читання книг приносить людині неоціненну користь, не потрібно нікого переконувати. Чому тоді таким корисним і розвиваючим заняттям захоплюється так мало людей?

Номер слайду 5

8 причин, чому варто читати книги кожен день

Номер слайду 6

1. Читання формує характер. Читаючи книги, ми формуємо наш характер, незалежно від віку. Оцінюючи позитивні і негативні якості героїв, моральність поведінки, ми зіставляємо дії героїв із нашою власною совістю.

Номер слайду 7

2. Читання розширює ресурс словникового запасу. Чим більше книг прочитаєш, тим більше дізнаєшся і запам’ятаєш нових слів. Новий репертуар залишиться у вашому внутрішньому словнику вже назавжди. Нові слова стимулюють процеси мислення, що безпосередньо впливає на реальні дії і вираження думок і почуттів.

Номер слайду 8

3. Читання покращує пам’ять. Читання стимулює уяву на створення відео та зображення. Нові знання поєднуються з тими, які вже є. Читання зміцнює «м’язи пам’яті», так само, як і підняття ваги розвиває м’язи культуриста. Завдяки цьому, у вас набагато більше шансів зберегти кращу пам’ять, ніж у людей, що переглядають телепередачі.

Номер слайду 9

4. Читачі більш схильні висловлювати свою думку і брати участь у суспільному життіДослідження, проведене НЕА (американське агентство), показує, що люди, які регулярно читають, набагато легше адаптуються в соціумі. Вони мають більшу легкість і свободу слова, і висловлюють свої думки і позиції набагато красномовніше. Це означає – нові можливості.

Номер слайду 10

5. Читання книг знижує стрес і покращує настрій. Коли ви читаєте, ваш світ переміщується в інше місце, тому, ви не відчуваєте на цьому тлі труднощів повсякденного життя. Дослідження 2009 року показали, що читання протягом кількох хвилин у день, знижує рівень гормонів стресу, навіть до 70%. Завдяки цьому покращується ваше самопочуття і якість сну.

Номер слайду 11

6. Читання допомагає розвинути аналітичне мислення. Чим більше ви читаєте, тим більше ви в змозі побачити. Також завдяки читанню ми краще аналізуємо будь-яку інформацію, і нам легше вибудовувати логічні ланцюжки. Читання – свого роду мозковий штурм.

Номер слайду 12

7. Читачі швидше запам’ятовують і вивчають нові дисципліни. Книги передають нам багато цінних повідомлень, а також цікавих фактів із різних областей життя і науки. Це означає, що ми стаємо мудрішими і інтелігентнішими.

Номер слайду 13

8. Читання може позбавити від хвороби Альцгеймера. Дослідження в PNAS (Американський науковий журнал), показали, що вірогідність діагностики хвороби Альцгеймера серед регулярно читаючих людей, у два з половиною рази менша. Це не значить, що читання допоможе запобігти хворобі, однак, така інтелектуальна дія, як читання, має істотний позитивний вплив на клітини мозку.

Номер слайду 14

Кожен з нас може стати супергероєм у світі книг! Завдяки читанню, ми можемо подорожувати у часі, відкривати нові світи та зустрічати незвичайних персонажів. Книги – це наш портал у незвідане!

Номер слайду 15

Запрошуємо всіх долучитися до читання! Надія Красоткіна« Читайте книжку»

Номер слайду 16

Читайте, діти, книжку — це чудово!Вона прекрасно пам‘ять розвиває. Запам’ятайте! Книжка знань основа,Вона в собі багаж великий має!Усе пояснить і про все розкаже,І можна потім це обговорити,Бо книжка мудру бесіду зав’яже. Розкаже правду, як на світі жити.

Номер слайду 17

Поставить ряд питань, щоб міркувати,І фантастичні нам світи відкриє,Вона тривоги вміє подолати,Розрадити біду завжди зуміє.І шлях до мрії зможе показати,Та понесе в думках в далекі далі…Важкі дороги нас навчить долатиІ припинити фокуси невдалі…

Номер слайду 18

У книжці — радість! Тож любіть читати!У ній є мудрість і велика сила. Вона навчить вас високо літати,Бо дасть наснагу і чарівні крила. Бо хто читає, той багато знає,У того гарна і виразна мова.І той мети своєї досягає,Й живе у світі мудро і чудово.

Номер слайду 19

ПРИСЛІВ’Я ПРО КНИГУІНТЕРАКТИВНА ВПРАВА

Номер слайду 20

МАЛЮЄМО КНИГУ

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Влаштуйте вечір ДОМАШНЬОГО ЧИТАННЯ книг, обговорюйте прочитане з батьками. Разом ми можемо зробити читання ще більш цікавим!Долучайтеся до читання!

Номер слайду 23

ЧИТАННЯ – ЦЕ СУПЕРСИЛА!!!

Номер слайду 24

Ми – нація, яка читає!Ми – непереможні!

Номер слайду 25

ВИКОРИСТАНІ ДЖЕРЕЛАІНТЕРНЕТ-РЕСУРСИ

pptx
Додано
4 вересня
Переглядів
1086
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку