Презентація "ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ЗЕМЛІ"

Про матеріал

22 КВІТНЯ – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ЗЕМЛІ Цікава та повчальна презентація для учнів початкової школи.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

22 КВІТНЯ – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ЗЕМЛІ

Номер слайду 2

22 квітня – Всесвітній день Землі, свято єднання народів планети у справі захисту навколишнього середовища і збереження тих щедрот і природних ресурсів, якими наділила нас природа. Вперше День Землі був відзначений у 1970 і з того часу проводиться щорічно 22 квітня. Це свято чистої Води, Землі і Повітря. Свято, яке має на меті об’єднати людей планети щодо захисту навколишнього природного середовища, привернути увагу людей до проблем екології нашої планети.

Номер слайду 3

Цей день – нагадування про екологічні катастрофи, день, коли кожна людина має можливість замислитися над тим, що вона може зробити для вирішення екологічних проблем.

Номер слайду 4

Земля — планета унікальна. Саме тут створені неповторні умови для бурхливого розквіту життя. Жодна інша планета нашої Сонячної системи не може похвалитися таким різноманіттям форм життя і таким сприятливим кліматом, як Земля.

Номер слайду 5

Та часто люди не замислюються над майбутнім нашої планети. Нищення лісів, шкідливі викиди в атмосферу, забруднення річок та морів призводять до загибелі численних тварин та рослин, побачити які тепер можна лише в Червоній книзі.

Номер слайду 6

Земля – третя планета від Сонця, єдина планета, на якій є життя і цивілізація. Але людина, не задумуючись, почала нищити свій рідний дім.• Де були ліси – там гола земля…• Де були зелені луги – тепер пустелі…

Номер слайду 7

Людство зробило три великі «подарунки» собі і своїй планеті…- Перший подарунок – парниковий ефект…- Другий подарунок – кислотні дощі…- Третій подарунок – озонова діра…

Номер слайду 8

За останні десятиліття концентрація вуглекислого газу в атмосфері зросла приблизно на третину.

Номер слайду 9

Глобальне потепління може призвести до збільшення природних катаклізмів і зниження урожаю сільськогосподарських культур.

Номер слайду 10

Якщо нічого не змінювати, то до 2050 року, щоб задовольнити всі наші потреби, нам знадобиться інша планета.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Пам'ятаймо, що Земля — це неоціненний дар, подарований нам природою, це — наш спільний дім, тож берегти її — наш священний обов'язок.

pptx
Додано
28 квітня 2020
Переглядів
8165
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку