Презентація "Й. В. Гете. "Нічна пісня мандрівника". Зображення взаємозв’язку різних сфер природи й людини в поетичному творі"

Про матеріал
Презентація стане у нагоді вчителю для проведення яскравого уроку. У ній міститься ілюстративний матеріал до поезії, аудіоматеріал.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Йоганн Вольфганг Гете «Нічна пісня мандрівника». Зображення взаємозв’язку різних сфер природи й людини в поетичному творі

Номер слайду 2

К. Д. Фрідріх «Подорожній над морем туману» «Пейзаж із самотнім деревом»

Номер слайду 3

Йоганн Вольфганг Гете (1749 - 1832) «Духовний батько» вітчизняної літератури. Митець, учений, мислитель і культурний діяч. Час, коли жив і творив Й. В. Гете, називають «епохою Гете». Й. В. Гете – геній всесвітнього значення.

Номер слайду 4

Робота з підручником с.123-124 Де народився Й. В. Гете? Що ви дізналися про сім`ю поета? Скільки мов знав Йоганн? У яких навчальних закладах навчався? Хто вплинув на його літературне майбутнє? Яка особливість поета визначила коло тем та ідей творів Йоганна Вольфганга?

Номер слайду 5

Йоганн Вольфганг Гете "Нічна пісня мандрівника" На всі вершини Ліг супокій. Вітрець не лине В імлі нічній. Замовк пташиний грай. Не чути шуму бору. Ти теж спочинеш скоро – Лиш зачекай. Переклад Миколи Бажана

Номер слайду 6

Словникова робота Бір (бору) – сосновий ліс. Імла – легкий вечірній туман.

Номер слайду 7

Робота з літературознавчими термінами Ідея Основна думка художнього твору. Тема Те, про що йдеться у художньому творі.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Словесне малювання Уявіть картину, змальовану Й. В. Гете у вірші «Нічна пісня мандрівника», - зовнішність подорожнього; чому він саме опинився у лісах передгір'я, з якою метою подорожує; які думки бентежать мандрівника.

Номер слайду 11

Які художні засоби використані у вірші? Епітети імлі нічній, пташиний грай. Метафори ліг супокій, вітрець не лине.

Номер слайду 12

Домашнє завдання Вивчити вірш напам'ять. Опрацювати записи у літературознавчому словнику. Створити ілюстрацію до поезії (за бажанням).

Номер слайду 13

«МІКРОФОН»

Номер слайду 14

Що було на уроці найцікавішим? Що не сподобалося? Що вразило?

Номер слайду 15

ЧУДОВО !!!

ppt
Додано
30 грудня 2020
Переглядів
5692
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку