Презентація "Ярослав Стельмах"

Про матеріал
Дана презентація допоможе в цікаво і доступно ознайомити учнів з життєвим і творчим шляхом Ярослава Стельмаха.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ярослав Стельмах. Літературне читання 3 клас. КУ ССШ № 17, м. Суми. Василега І. М.

Номер слайду 2

Ярослав Стельмах народився 30 листопада 1949 року у Києві,у сім’ї письменника Михайла Стельмаха. Ріс дитиною обдарованою, з різнобічними інтересами. З дитинства захоплювався спортом, музикою, іноземними мовами. Займався плаванням, потім гімнастикою, а з боксу і боротьби здобув навіть спортивні розряди. Грав на фортепіано, любив  гітару.

Номер слайду 3

1963 рік «Люди не все знають»Ярослав і Марта Стельмах

Номер слайду 4

 З малих літ почав вивчати англійську мову і, варто сказати, не без успіху. Після закінчення середньої школи вчився в Київському інституті іноземних мов, потім в аспірантурі, займався перекладацькою діяльністю. «Я почав перекладати, – згадує Ярослав Михайлович, – іще  навчаючись  в Київському інституті іноземних мов. Спершу  мене зацікавила книга, яку мені привезли з Канади. Автор її – перший в історії свого народу ескімоський письменник Маркузі. Книжка адресована дітям і цікаво, дохідливо розповідає про суворе, сповнене небезпек і тяжкої праці життя ескімоських племен. Звалася вона «Гарпун мисливця» і працював я над її перекладом з великим задоволенням». На час закінчення інституту Ярослав мав уже декілька друкованих перекладів з англійської мови

Номер слайду 5

Незважаючи на відчутні успіхи в галузі художнього перекладу, несподівано навіть для самого себе Я. Стельмах почав писати твори для дітей. У 1975 році вийшла його перша книжка – збірка оповідань «Манок». Через три роки прийнятий до Спілки письменників. Потім були повісті «Химера лісового звіра», «Якось у чужому лісі», «Найкращий намет» та інші.

Номер слайду 6

Загинув 4 серпня 2001 року в автомобільнійкатастрофі. Похований в Києві на Байковому кладовищі поруч з батьком

pptx
Додано
5 серпня 2019
Переглядів
6298
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку