Презентація з фізики у 9 класі на тему "Реактивний рух. Розв'язування задач"

Про матеріал

Дані матеріали слід використати на уроці розв'язування вправ після вивчення теми "Реактивний рух". Вправи "Поясни" та "Поміркуй" дадуть можливість перевірити знання учнів з вивченої теми, а підібрані задачу допоможуть показати межі застосування закону.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

9 клас вчитель фізики Ю.Г.Цегельник Реактивний рух Розв'язування задач

Номер слайду 2

Поясни! Той, хто розв'язує задачу, повинен знати свій розум так, як жокей знає своїх коней. Д. Пойа

Номер слайду 3

Поміркуй! Що таке реактивний рух? Наведіть приклади реактивного руху. Від чого залежить швидкість, якої набуває ракета після згоряння палива? Який закон лежить в основі реактивного руху? Який відомий вчений довів, що лише ракета з реактивним двигуном може подолати силу тяжіння?

Номер слайду 4

Поясни! Космонавт вийшов у відкритий космос і забув пристебнути страхувальний трос. У якому напрямку треба кинути гайковий ключ, аби повернутися на корабель? Відповідно до інструкції під час пострілу з рушниці варто щільно притиснути приклад до плеча. Навіщо?

Номер слайду 5

Розв'яжи задачу: Реактивний літак набирає швидкість від 800 км/год до 2000 км/год. За цей час літак втратив 1 т палива. Маса літака без палива дорівнює 16 т. Яка швидкість витоку газів?

Номер слайду 6

Розв'яжи задачу: Граната, що летіла зі швидкістю 10 м/с, розірвалася на дві частини масами 0,6 кг і 0,4 кг. Швидкість більшої частини зросла до 25 м/с. Знайти швидкість меншої частини.

Номер слайду 7

Розв'яжи задачу: З моделі ракети масою 200 г вилітають гази зі швидкістю 600 м/с відносно Землі. Вважати, що заряд масою 50 г згоряє миттєво. Визначити дійсну висоту підняття моделі, якщо опір повітря в 3 рази зменшує теоретично обчислену висоту?

Номер слайду 8

Розв'яжи задачу: Мешканець морів восьминіг втягує воду в спеціальний м'язовий мішок у власному тілі, а а потім виштовхує її назовні. Завдяки цьому тварина отримує можливість переміщатися в напрямку, протилежному киданню струменя. Маса восьминога 800 г, при одному виштовхуванні вода масою 100 г вилітає зі швидкістю 20 м/с. Визначте швидкість руху восьминога.

Номер слайду 9

Домашнє завдання: ПОВТОРИТИ П. 37 ВИКОНАТИ ВПРАВУ 37(5)

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Рибенцева Альона Геннадіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
До підручника
Фізика 9 клас (Бар'яхтар В.Г., Довгий С.О., Божинова Ф.Я., Кирюхіна О.О. (за редакцією Баряхтара В.Г., Довгого С.О.))
Додано
13 серпня 2018
Переглядів
8138
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку