Презентація з курсу "Фінансово грамотний споживач" "закон України про захист прав споживачів"

Про матеріал
"Закон України "Про захист прав споживачів" - це своєрідний індекатор задоволеності населення діями і рішеннями влади. Розуміння цього , призведе розуміння причин знання про свої споживчі права.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Закон України «Про захист прав споживачів». Діана Слюсаручитель економіки школи І-ІІІ ступенів №163 імені М. Кирпоноса .м. Київ

Номер слайду 2

На цьому уроці ми дізнаємось!1. Про права споживачів2. Про Закон України “Про захист прав споживачів”

Номер слайду 3

Подумайте!Хто такий “споживач?”Той, хто їсть?Той, хто що щось отримує?Підприємство?

Номер слайду 4

Споживач. Споживач – це окрема особа, підприємство або навіть держава, яка має матеріальні та духовні потреби, а також можливості для їх задоволення (тобто засоби для придбання товарів та послуг)

Номер слайду 5

Права споживачів. Права споживачів – складова частина загальних прав людини. Вони належать до найголовніших соціальних прав громадян, захист яких покладено на державу.

Номер слайду 6

Як наша держава піклується про задоволення потреб своїх споживачів?

Номер слайду 7

У яких важливих державних документах ідеться про права споживачів?

Номер слайду 8

Сьогодні, у час, коли Україна орієнтується на вступ у майбутньому до Європейського Союзу, питання захисту прав споживачів винесено на одне з важливих місць у державній політиці.

Номер слайду 9

Забезпечення належного захисту прав споживачів спрямоване не лише на захист інтересів конкретного споживача, а й на вдосконалення соціального клімату в державі.

Номер слайду 10

Уже 1989 року в нашій державі з’являються громадські організації із захисту прав споживачів.

Номер слайду 11

За сприяння громадських організацій 1991 року був ухвалений Закон України “Про захист прав споживачів”

Номер слайду 12

Величезне розширення асортименту товарів і послуг, різноманіття, складність і динамічність технологій виробництва зумовили прийняття зазначеного закону.

Номер слайду 13

Ринкова система господарювання, яка є в Україні, включає механізм вільного ціноутворення, вільне підприємництво, що здійснюється на основі економічної самостійності, рівноправності та конкуренції суб’єктів господарювання в боротьбі за споживача.

Номер слайду 14

В умовах конкуренції кожен продавець і виробник намагається привернути увагу до свого товару, тим самим збільшуючи обсяги своїх продажів.

Номер слайду 15

Кожен громадянин нашої країни практично щодня стає споживачем, купуючи товари в роздрібній торговельній мережі, і для того, щоб споживач міг звернутися за захистом своїх порушених прав, треба, щоби він знав про те, які саме права у нього є.

Номер слайду 16

Кожна людина має право бути проінформованою повною мірою про склад продуктів, які вживає і про склад промислових товарів, якими користується, тобто має право на безпеку товарів.

Номер слайду 17

Захист прав споживачів – це не тільки важливий правовий інститут, це й обов’язок демократичного суспільства і держави.

Номер слайду 18

Правовий захист прав споживачів повинен бути спрямований на те, щоб дії виробників, виконавців або продавців стосовно них ставилися в суворі правові рамки, і будь-яка дія виробників, що обертається для споживачів і суспільства тим або іншим збитком, ставала якщо неможливою, то принаймні карною.

Номер слайду 19

Для того, щоб закон працював, перш за все потрібно, щоб люди про нього знали, тим більше, коли це стосується питань захисту прав споживачів.

Номер слайду 20

Завдання!Заповніть таблицю{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}№з/п. Право. Зміст1 Право на безпеку2 Право на інформацію3 Право на вибір4 Право на бути почутим5 Право на відшкодування збитків6 Право на освіту7 Право на задоволення основних потреб

Номер слайду 21

Джерелаhttps://drive.google.com/file/d/0 B3m2 Tq. BM0 APKc. EU1a. FRt. OVY4ckk/view?resourcekey=0-DNZIrt. N8 DErzvso. Ll. JSDz. A

Номер слайду 22

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Тараненко Ирина Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Галіцька Наталія Валеріївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
27 березня 2022
Переглядів
1625
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку