Презентація з розвитку зв'язного мовлення "З ким я дружу"

Про матеріал
Презентація до зошита з розвитку зв'язного мовлення К.І.Пономарьової "Подружися зі словом". Складаємо твір з елементами опису "З ким я дружу"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

З КИМ Я ДРУЖУ

Номер слайду 2

Що таке дружба?Дружба — це одне із найпрекрасніших почуттів, дарованих людині. Дружба — це вияв людського життя. Лише людина вміє товаришувати, співчувати та розраджувати. Кажуть, справжня дружба не знає кордонів, обмежень у відстані, у віці. Уміння радіти з успіху інших, підтримувати, розраджувати, допомагати, розуміти — ось що таке дружба по-справжньому.

Номер слайду 3

Чи багато в тебе друзів?

Номер слайду 4

Складіть діалог “Скажи мені хто твій друг?”

Номер слайду 5

Народ склав багато прислів’їв про дружбу. Яку дружбу заведеш, Дерево міцне корінням, Дружний табун  Сила птаха в крилах,  Без вірного друга — З добрим дружись, і вовків не боїться.таке й життя проведеш. а людина — друзями. а лихого стережись. а людини — в дружбі.велика туга. 

Номер слайду 6

Існує вислів: "Дружба - це дорогоцінний камінь, який важко знайти, але надто просто втратити». Як ви його розумієте?

Номер слайду 7

Це й справді так. Для того, щоб знайти справжнього друга, не достатньо одного дня. Інколи на це потрібні роки. Для дружби важлива взаємна симпатія, спільність інтересів. Для того, щоб дружба тривала досить довго, слід робити певний внесок до стосунків. Не можна лише вимагати цього від інших. Щоб покращити свої стосунки з людьми, слід уміти вислуховувати, давати поради тому, хто цього потребує, співчувати, а також цікаво розповідати, піднімати настрій іншим.

Номер слайду 8

Прочитайте казку про справжню дружбу “Струмочок”

Номер слайду 9

Озвучте мультфільм.

Номер слайду 10

Гра “Впізнайте, хто це?”

Номер слайду 11

Це казковий герой. Він товстенький. У нього велика голова, що набита тирсою. У нього маленькі очі. Він веселий та безтурботний.

Номер слайду 12

Це мультиплікаційний герой. Його тіло синього кольору. У нього великі очі і великі вуха. Він дуже любить пригоди і постійно потрапляє в неприємності.

Номер слайду 13

Це дівчинка. У неї великі карі очі. Руде волосся до плечей. Вона дуже добра та співчутлива. Вірить у дива і знає дорогу до казкової країни.

Номер слайду 14

Отже, усі ми різні. Маємо різну зовнішність, характер, здійснюємо різні вчинки. Але слід пам’ятати, що будь-кому приємно, коли ним цікавляться, вислуховують, намагаються допомогти. І роблять це безкорисно. "Ніколи ще щастя не ставило людину на таку висоту, щоб вона не потребувала друга."(Селека).

Номер слайду 15

Складання тексту опису свого друга.

Номер слайду 16

Зразок. У мене є подруга Марійка. Їй дев’ять років. У неї чорняве пряме волосся. Її карі очі завжди дивляться з теплом. Вона весела та добра. Марійка любить читати книжки. Мені з нею дуже цікаво.

Номер слайду 17

Використані матеріалиhttps://mala.storinka.orghttps://www.ukrlib.com.ua/sochm/printout.php?id=1758https://h.ua/story/27724/https://www.youtube.com/watch?v=en02c. Ba6w. Ms

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Ткачук Оксана Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
13 лютого 2020
Переглядів
3356
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку