Презентація з теми: "Глобальні загрози, породжені діяльністю людини та їх вплив на здоров’я"

Про матеріал

Презентація з теми: "Глобальні загрози, породжені діяльністю людини та їх вплив на здоров'я".

За матеріалами шкільних підручників.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Глобальні загрози, породжені діяльністю людини та їх вплив на здоров’я

Номер слайду 2

Сучасний комплекс проблем безпеки

Номер слайду 3

Як ви розумієте цей вислів?

Номер слайду 4

Глобальні загрози, породжені діяльністю людини Глобальні загрози, породжені діяльністю людини,— це сукупність загроз, що ставлять на межу знищення всього людства. Глобальні загрози охоплюють усі сфери життя людей і стосуються всіх країн. Для запобігання цим загрозам потрібне міжнародне співробітництво, контроль за розвитком людства, розробка спільних заходів і засобів безпеки на глобальному рівні. Глобальний характер можуть мати екологічні та техногенні катастрофи, забруднення навколишнього середовища шкідливими викидами, демографічні проблеми, голод, злидні, безграмотність, безробіття, війни й тероризм.

Номер слайду 5

Приклади позитивних наслідків технічного прогресу Сучасне життя досить комфортне. Щоб задовольнити свої потреби, люди постійно змінюють довкілля, створюють техногенне середовище. Вплив технічного прогресу на життя людини може бути позитивним і негативним.

Номер слайду 6

Приклади негативних наслідків технічного прогресу. Змінюючи довкілля, люди порушують хистку рівновагу, що існує в природі. Технічний прогрес спричинив загрози безпечній життєдіяльності людини

Номер слайду 7

Проаналізуйте схему: Які з цих наслідків актуальні для вашої місцевості? Наведіть приклади відповідального ставлення особисто вашого, громади та влади до екологічних проблем місцевості.

Номер слайду 8

Глобальні проблеми. Ці та інші проблеми поглиблюються через збільшення чисельності населення планети, зменшення запасів природних ресурсів, розростання гігантських мегаполісів, накопичення зброї масового знищення, втручання людини в біосферу. Слід пам’ятати, що забезпечення безпеки розвитку та існування стосується всіх країн і народів. Політичні, економічні й соціальні проблеми, які стосуються всього людства, називають глобальними.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Розгляньте фотоілюстрації. Назвіть глобальні проблеми і схарактеризуйте засоби, які може вжити людство для їх розв’язання

Номер слайду 14

Розгляньте схему. Назвіть позитивний і негативний вплив технічного прогресу на здоров’я і життя людини

Номер слайду 15

Самостійна робота. I рівень1. Про які глобальні загрози, породжені діяльністю людини, ви знаєте?2. Що передбачають екологічне мислення й поведінка?II рівень3. Чому для запобігання глобальним загрозам потрібне міжнароднеспівробітництво?4. Що ви знаєте про класифікацію глобальних загроз?III рівень5. Доведіть, що науково-технічний прогрес має як позитивні, так і негативні наслідки. Наведіть приклади.6. Чому необхідний розвиток екологічно доцільного мислення? IV рівень7. Доведіть, що глобальні загрози є взаємозв’язаними та охоплюють усісфери життя людей.8. Поясніть, як ви розумієте принцип «Мислити глобально, діяти локально»

Номер слайду 16

Практичне завдання. Оцінювання екологічних небезпек за місцем проживання, що впливають на здоров’я громади Мета: оцінити рівень екологічних небезпек за місцем проживання, що впливають на здоров’я громади. Порядок виконання роботи1. Пошук інформації щодо екологічних небезпек за місцем проживання, що впливають на здоров’я громади (наявність незаконних сміттєзвалищ, забруднення водойм, забруднення повітря, забрудненняземель, вирубування дерев тощо).2. Аналіз отриманої інформації. Обговорення цієї інформації з дорослими, які займаються екологічними проблемами. Розробка критеріїв оцінки рівня екологічних небезпек за місцем проживання.3. Розробка системи заходів, які треба здійснити для оцінки екологічних небезпек своєї місцевості.4. Проведення робіт щодо оцінки екологічних небезпек разом з дорослими, які займаються екологічними проблемами.5. Оформлення результатів проведеної роботи та їх презентація (стаття в газеті або Інтернеті, лист до відповідних державних установ, виступ на радіо або телебаченні).

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Паславська Тамара
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Шугаєва Євгенія Дармівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Товстолес Лариса
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Основи здоров`я 9 клас (Поліщук Н.М.)
Додано
5 квітня 2021
Переглядів
33156
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку