Презентація "Задачі на історичну та патріотичну тему"

Про матеріал
Математичні задачі на історичну та патріотичну тему для учнів 3 - 4 класів прививчені теми Визначення часу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Задачі на історичну та патріотичну тему. Роботавчителя початкових класів. Миколаївської гімназії №2 Дніпровського району. Сергеєвої Тетяни Володимирівни

Номер слайду 2

Задача 1. Згідно історичних даних, князь Володимир Великий запровадив християнство в Київській Русі в 988 році. Коли в нашій країні відзначали 1030-річчя хрещення Київської Русі? Скільки років виповниться з дня її хрещення в цьому році?

Номер слайду 3

Задача 2. Перша згадка про Львів датується 1256 роком. Коли відзначали 700-річчя міста Лева? Скільки років виповниться Львову в цьому році?

Номер слайду 4

Задача 3. Перша згадка про козаків з’явилась у писемних джерелах у 1489 році. Коли в нашій країні відзначали 500-річчя виникнення українського козацтва? Скільки років виповниться в цьому році?

Номер слайду 5

Задача 4. Найвища вершина Карпатських гір – гора Говерла, її висота 2061 м над рівнем моря. А найвища вершина Кримських гір – гора Роман-Кош, її висота 1545 м. На скільки метрів вища гора Говерла від гори Роман-Кош?

Номер слайду 6

Задача 5. У склад Дніпропетровської області входить всього 1501 населених пунктів. З них – 66 пунктів міського типу. Скільки пунктів сільського типу входить до складу Дніпропетровської області?Населений пункт міського типу. Населений пункт сільського типу

Номер слайду 7

Задача 6.   Україна є однією з 9 держав світу, які проектують і будують літаки. Серед найяскравіших здобутків українського літакобудування – найбільший у світі літак АН-225 «»Мрія», а також найпотужніший літак АН – 124 «Руслан». Ці «залізні птахи» сконструйовані лідером літакобудування АНТК імені Антонова, що знаходиться в Києві. Літак «Мрія», маса якого 640 т, взяв на борт вантаж у 253 т. Яка загальна маса літака та вантажу?

pptx
Пов’язані теми
Математика, Презентації
НУШ
Додано
10 квітня 2023
Переглядів
2150
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку