Презентація "Загальні відомості про органічні продукти"

Про матеріал

Навчальна презентація призначена для розкриття теми "Загальні відомості про органічні продукти", при викладанні позашкільного гуртка "Відповідальне споживання" на базі КПНЗ "Станція юних натуралістів Тернівського району" КМР.

Автор керівник гуртка Ханченко Дар'я Олегівна.

Зроблено за допомогою сервісу Canva https://www.canva.com/join/btx-zfs-ckd

Перегляд файлу

ОРГАНІЧНИЙ РАЙ

imageЗагальні відомості про органічну продукцію

КПНЗ "СЮН Тернівського району" КМР гурток "Відповідальне споживання" керівник Ханченко Д.О.

image

Особливості виробництва органічних продуктів

imageНаприклад, у сільському господарстві на У тваринництві особливу увагу полях не використовують хімічно- приділяють кормам (без консервантів,


синтезованиих мінеральних добрив, ГМО, а для боротьби зі шкідниками застосовують фізичні та біологічні методи:

ультразвук, шум, світло, пастки, температурні режими. стимуляторів росту, збудників апетиту) та безстресовим умовам утримання й транспортування, заборонено використовувати антибіотики та гормони.


image

image

image

imageКраїни, що розвиваються, повільніше просуваються в даному напрямку, тому що за високу якість потрібно витратити чималі кошти. Екологічно чисті фрукти, овочі, м'ясо і молоко зазвичай набагато дорожчі. У Китаї ціни на «еко-продукти» можуть перевищувати ціни неорганічних продуктів до 700 %.

ОРГАНІЧНІ

ПРОДУКТИ В

УКРАЇНІ

сертифікованих органічних продуктів, вироблених в Україні, йде на експорт. Через це насичення внутрішнього ринку цією продукцією недостатнє. Зокрема, це пов'язано з тим, що більшість української органічної продукції — це сировина для виробництва кінцевого продукту (зерно,

На кінець 2015 року сільськогосподарські площі під органічними господарствами становили понад 410 тис. га, що вдвічі більше, ніж 12 років тому. За цим показником Україна 2015 року зайняла 22-е місце у світі. Водночас велика частина бобові, олійні культури). Та в останні роки почало активно розвиватися органічне рослинництво — вирощування овочів, фруктів, ягід, розвиватися переробка цієї продукції (є вже українські сертифіковані крупи, повидло, соки, сиропи, сухофрукти, чаї, м'ясні та молочні продукти тощо).

У зв'язку з тим, що в Україні довго не приймаються

підзаконні акти до Закону

«Про виробництво та обіг органічної

imageсільськогосподарської

продукції та сировини», органи сертифікації орієнтуються на європейське регулювання, правила сертифікації і маркування.

image

image

ВИСНОВКИ

Отже, індустрія вирощування

органічних продуктів у світі розвивається у більш розвинених

imageкраїнах та країнах, які

готові вкладати кошти

у цю галузь. Адже  екологічно чисті

фрукти, овочі, м'ясо і молоко зазвичай набагато дорожчі.

pdf
Додано
11 січня 2022
Переглядів
538
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку