Презентація "Захист ментального здоров'я учасників освітнього процесу в умовах війни"

Про матеріал
Чому не варто ігнорувати ознаки проблем з ментальним здоров’ям? Якщо проблеми із психічним самопочуттям помітити на ранньому етапі: з ними легше впоратись; можна швидше знову повноцінно отримувати задоволення від життя; є більша ймовірність, що повсякденне життя і стосунки з близькими не будуть порушені. Важливо розуміти: ваші почуття однозначно варті уваги – подбайте про себе і зверніться по допомогу!
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Захист ментального здоров’я учасників освітнього процесу в умовах війни

Номер слайду 2

Що таке ментальне здоров’я?Термін «mental health» часто перекладають як психічне здоров’я, хоча він має дещо ширше значення і включає в себе як емоційне та духовне, так і соціальне благополуччя.

Номер слайду 3

Чому не варто ігнорувати ознаки проблем з ментальним здоров’ям?Якщо проблеми із психічним самопочуттям помітити на ранньому етапі:з ними легше впоратись; можна швидше знову повноцінно отримувати задоволення від життя; є більша ймовірність, що повсякденне життя і стосунки з близькими не будуть порушені. Важливо розуміти: ваші почуття однозначно варті уваги – подбайте про себе і зверніться по допомогу!

Номер слайду 4

Психологічні методи і техніки для управління емоційним станом

Номер слайду 5

Номер слайду 6

ВПРАВА ДЛЯ ЗАСПОКОЄННЯ

Номер слайду 7

ВПРАВА ДЛЯ ЗАСПОКОЄННЯ

Номер слайду 8

ЩОДЕННИК ПОДЯКИЗараз часто здається, що радіти нічому. Або не на часі. Але якщо бачити навколо лише темряву, то з часом зникнуть і сили працювати, і настрій, і апетит.

Номер слайду 9

ЩОДЕННИК ПОДЯКИВпиши трьох людей і три події, яким хочеться подякувати. 1.2.3.1.2.3. Дякую…Дякую за…

Номер слайду 10

Вправа «Щоденник подяки»

Номер слайду 11

Вправа«Обійми метелика»

Номер слайду 12

Техніка «Обійми метелика»Це видозмінений варіант обіймів, який допомагає відновити внутрішній спокій. Людині потрібні обійми, щоб вона почувалася щасливою, а отже, і здоровою. Схрести руки на грудях так, щоб права кисть лягла на ліве плече, а ліва на праве. Почни повільні почергові постукування. Відслідкуй, які асоціації виникають під час виконання даної техніки. Вправа відволікає та дає змогу сконцентруватися на її виконанні. Вона очищує думки від негативу, допомагає відновити умиротворення в душі. Техніку обіймів можна використовувати під час панічних атак, для подолання стресу, тривожності та страху.

Номер слайду 13

Війна стала сильним психотравмуючим фактором для багатьох українців. Педагоги є професійною групою, що особливо схильна до дезадаптивних тенденцій. Професія викладача належить до категорії професій, носії яких найбільше схильні до стресу. Професійними якостями вчителя є розвинуте почуття обов'язку, точність та альтруїзм. Служачи людям, педагоги схильні ігнорувати накопичені напругу й втому, забуваючи важливе правило: "Відпочивати потрібно раніше, ніж втомився". Вчителеві потрібно вміти не тільки заповнювати свої ресурси, але й мудро їх використовувати протягом навчального року.

Номер слайду 14

Що означає «бути в ресурсі»?

Номер слайду 15

Знайдіть свою “батарейку”Людині важко існувати наодинці ,тому важливо мати друзів або сформувати своє коло близьких людей. Спілкування з ними має бути ресурсним ,надихаючим і залишати після себе відчуття душевного підйому. За можливості уникайте тих, хто свідомо чи несвідомо знецінює ваші успіхи. Якщо спілкування з людьми дається непросто,знайти своє натхнення можна на рибалці,у творчості або у спілкуванні з домашніми тваринами.

Номер слайду 16

Якщо ви постійно працюєте на межі своїх можливостей, то не дивно, що ваші сили тануть. Робота на знос не сприяє утриманню ресурсу, а з часом ви починаєте вигоряти.

Номер слайду 17

Чек лист любові до себе. Пити достатньо води. Годувати себе смачною та корисною їжею. Не боятися просити допомоги. Приділяти час собі та своїм захопленням. Водити себе на прогулянку. Вміти відмовляти. Дякувати собі за успіхи. Прощати себе за помилки

Номер слайду 18

Історія в інстаграм чи фейсбук. Вранці, коли ми п’ємо каву саме час змотивувати себе на ввесь день. Можна, наприклад, створити історію з приємною картинкою. Пофантазувати, додати мотивуючий текст, плюс улюблена мелодія – готово! Чудовий настрій на цілий день забезпечено!Ви створили – хтось побачив і зарядився позитивом. Так само і хтось інший створить подібну історію – і це побачите ви. І теж отримаєте задоволення.

Номер слайду 19

У природи прості закони…Вірте в природу - це єдина вища сила, яка існує на цій планеті... Хочете магії - опустіть зернятко в землю... Хочете справжньої краси - погляньте, якими декораціями оточує нас природа кожного сезону... Хочете сили - отримаєте її, довірившись їй, й полюбивши власне тіло таким, яким його створила природа...І нещасними ми стаємо лише тоді, коли постійно намагаємося ускладнити їх... Дозвольте собі бути щасливими...

Номер слайду 20

Ми, вчителі, завжди хочемо бути ідеальними. Часто забуваємо про свої потреби, почуття і переживання. А цього робити не варто!

Номер слайду 21

Номер слайду 22

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Презентації
Додано
6 лютого
Переглядів
613
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку