Презентація " Залік з фізики 9 клас"

Про матеріал

Комбінований залік, під час якого учні відповідають усно і виконують письмові завдання. Вчитель оцінює роботу учнів в комплексі. Учні відаповідають на усні запитання по черзі, щоб всі учні мали можливість проявити свої знання.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

КОМБІНОВАНИЙ ЗАЛІК з фізикита тему “СВІТЛОВІ ЯВИЩА”Учня …… класу. НВК:…….. ………………………….

Номер слайду 2

1.  Перша станція — «Розминка»654321

Номер слайду 3

123 ГВБ4 А

Номер слайду 4

Номер слайду 5

  2. На малюнку зображено ……..ppt_xppt_xppt_xppt_xppt_x

Номер слайду 6

  3. На малюнку зображено ……..ppt_x

Номер слайду 7

  4. На малюнку зображено ……..ppt_x

Номер слайду 8

  5. Хто перший?3. Кут падіння - це кут, утворений поверхнею і падаючим променем. 4. Кут падіння світла дорівнює куту відбивання.5. Відбивання від шорсткої поверхні називають дзеркальним.6. Кут падіння світлового променя 300. Чому дорівнює кут відбивання?7. Кут між падаючим і відбитим променем 600. Чому дорівнює кут падіння?1. Чому ми бачимо тіла навколо нас?2. Що зображено на малюнку?

Номер слайду 9

  6. Що зображено на малюнку?12

Номер слайду 10

На рисунку показано скляні лінзи, розташовані в повітрі. Які з цих лінз збиральні та які розсіювальні? Які з них мають уявний фокус?   7. Я знаю.

Номер слайду 11

8. Чи завжди опуклі лінзи є збиральними, а ввігнуті лінзи – розсіювальними? 7. На рисунку показано скляні лінзи, розташовані у …….

Номер слайду 12

1. Оптична сила лінз у бабусиних окулярах +3 дптр, а в маминих –3 дптр. Чим відрізняються ці лінзи? 2. Чому дорівнює оптична сила лінзи, фокусна відстань якої дорівнює 10 см?   9. Хто перший?В бабусиних окулярах стоять збиральні лінзи, а в маминих – розсіювальні. Відповідь: 𝐷=10 дптр.

Номер слайду 13

  10. Розв’язування задач. На малюнку показано положення лінзи, її головної оптичної осі, фокусів і предмета АВ. Знайдіть побудовою зображення предмета дайте йому характеристику. 

Номер слайду 14

Під час виконання лабораторної роботи учень дістав чітке зображення запаленої свічки. Яка фокусна відстань і оптична сила лінзи, якщо відстань від свічки до лінзи 30 см, а відстань від лінзи до екрана 23 см? Не виконуючи побудови дайте відповідь: яка це лінза.   11. Розв’язування задач.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Відповіді до запитань: Слайд 4 - пояснення учнями утворення тіні Слайд 5 - джерело світла Слайд 6 - приймачі світла Слайд 7 - світлові явища. Слайд 12 – 14 - учні виконують у зошиті письмово

pptx
Пов’язані теми
Фізика, Розробки уроків
Додано
31 липня 2018
Переглядів
2595
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку