Презентація до дослідницької роботи з теми "Заморожені продукти: користь чи шкода?" Історія заморожування продуктів. Вплив на організм людини. Альтернатива.
ЗАМОРОЖЕНІ ПРОДУКТИ: КОРИСТЬ ЧИ ШКОДА? Автор роботи: Красозова Людмила Миколаївна вчитель біології та основ здоров'я. Маріупольський НВК “колегіум - школа” № 28
Номер слайду 2
Актуальність дослідження. В наші дні проблема правильного харчування найбільш актуальна. Заморожені продукти стали невід'ємною частиною нашого харчування. Що являють собою ці продукти? Як вони впливають на організм людини?
Номер слайду 3
Мета дослідження: Привернути увагу до проблеми здорового харчування сучасної людини в період авітамінозу; здійснити аналіз впливу заморожених продуктів на організм людини.
Номер слайду 4
Завдання дослідження.1. Вивчити історію заморожування продуктів.2. Провести експеримент - заморожування фруктів, овочів та хліба;3. Зробити висновки про плюси і мінуси заморожуваних продуктів.4. Навчитися правильно, заморожувати продукти.
Номер слайду 5
Об'єкт дослідження – основи раціонального харчування, вплив заморожених продуктів на здоров'я людини. Предмет дослідження – заморожені продукти.
Номер слайду 6
Припустимо, що заморожені продукти є одним із способів: зберігання продуктів; заготовок на зиму; корисні.
Номер слайду 7
ІСТОРІЯ ЗАМОРОЖУВАННЯ ПРОДУКТІВ
Номер слайду 8
Кларенс Франк Бердсай — американський винахідник, людина, що придумала сучасну заморожену їжу.
Номер слайду 9
МІФИ ПРО ЗОМОРОЖЕНІ ПРОДУКТИМІФ №1 В заморожених овочах і фруктах менше вітамінів, ніж у свіжих. МІФ №2 Заморожені продукти є небезпечними з точки зору вмісту бактерій. МІФ №3 Заморожена м'ясо і риба - це добре! МІФ №4 Заморожені продукти можуть зберігатися вічно . МІФ № 5 Не хочете їсти заморожені продукти - не їжте.
Номер слайду 10
20 продуктів, які не можна заморожувати
Номер слайду 11
Номер слайду 12
Переваги заморозки1) Заморожені продукти багатші вітамінами і мінералами. 2) Заморожені продукти довше зберігаються. 3) Заморожені продукти економлять час і гроші.
Номер слайду 13
4 недоліка заморожених продуктів Склад. Зберігання. Порції. Питання до калорійності.
Номер слайду 14
Упаковка для заморожування продуктів
Номер слайду 15
Розморожування продуктів
Номер слайду 16
Домашній експеримент 1 день експерименту. Продукти без заморожування Продукти в морозилці
Номер слайду 17
Домашній експеримент 2 день експерименту. Продукти без заморожування Продукти в морозилці
Номер слайду 18
Домашній експеримент 3 день експерименту. Продукти без заморожування Продукти в морозилці
Номер слайду 19
Домашній експеримент 4 - 7 день експерименту. Продукти без заморожування Продукти в морозилці
Номер слайду 20
Висновок. Фрукти і овочі при кімнатній температурі змінювалися щодня і висохли. А фрукти і овочі з морозильної камери змінилися за одну добу, поки замерзали. А коли замерзли - перестали змінюватися. Значить, фрукти можуть зберігатися при низьких температурах. Головне в процесі заморозки - правильно заморозити.
Номер слайду 21
Безумовно, у заморожених продуктів є недоліки, але все, ж є гідні переваги. По-перше, вона є умовою зберігання продуктів на тривалий час із збереженням практично всіх, корисних речовин. По-друге, заморозка - є один з найшвидших способів приготування смачної і здорової їжі. По – третє, зараз коли у сучасної людини на залишається часу на приготування їжі, напівфабрикати (охолоджені і заморожені) здаються панацеєю, заощаджують наш час і гроші. Щоб правильно вибирати продукти і затарювати холодильник корисною їжею, візьміть за правило складати здорове меню на наступний тиждень і купуйте продукти заздалегідь. Зробіть свій вибір свідомо і самостійно!