Презентація "Зберігання товарів"

Про матеріал
Зберігання товарів — це комплекс організаційно-економічних та технологічних операцій, які забезпечують збереження кількості та якості товарів, укладених на зберігання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація на тему: Зберігання товарів. Виконала майстер. Виробничого навчання. Попова Галина Петрівна

Номер слайду 2

Зберігання товарів. Зберігання товарів — це комплекс організаційно-економічних та технологічних операцій, які забезпечують збереження кількості та якості товарів, укладених на зберігання.

Номер слайду 3

Зберігання товарів. Прийнятий товар за кількістю та якістю переміщують у зону зберігання. Зберігання товарів є однією із головних логістичних операцій. Велике значення для швидкого пошуку і відбору товарів має закріплення за кожним товаром (товарною групою) певних фіксованих місць зберігання. 

Номер слайду 4

Вимоги зберігання максимальне використання ємностей та складських приміщень; виключення перехрещування товарних потоків; вибір раціонального способу укладки товарів на зберігання; певний порядок розміщення товарів; забезпечення видачі товару із місць зберігання в порядку їх надходження;* широке використання ЕОМ; постійний контроль за зберіганням товару.

Номер слайду 5

Типи зберігання товарівзберігання товарів поділяється на кілька типів:зберігання товарів за принципом однорідності;зберігання товарів в залежності від їх розміру та ваги;роздільне зберігання товарів підвищеного і зниженого споживчого попиту;окреме зберігання специфічних товарів.

Номер слайду 6

Зберігання товарів. Розрізняють наступні способи зберігання товарів:штабельне;стелажне;навалом;у підвішеному вигляді.

Номер слайду 7

Стелажне укладання. Стелажне укладання використовується для товарів, що зберігаються в розпакованому вигляді. На стелажах можуть зберігатися товари в коробках, ящиках, пачках.

Номер слайду 8

Розміщення на збергання. Товари, які тривалий час зберігаються на складі, відносно рідко поступають на склад, розміщують далі від входів і виходів і, навпаки, товари з високою оборотністю, великогабаритні, з великим об'ємом надходження і відпустки розміщують ближче до виходу і зони комплектування замовлень. Кожному місцю зберігання привласнюється індекс або код, що позначає номер стелажу (штабелю), номер секції і номер ярусу.

Номер слайду 9

Штабельне укладання. Штабельне укладання застосовують при зберіганні різних продовольчих товарів, затарених у мішки, ящики, бочки. Висота укладання товарів в штабеля залежить від міцності тари та властивостей товарів.

Номер слайду 10

Штабельне зберігання. Товари, укладені в штабелю, повинні періодично перекладатися: верхні – вниз, нижні – вгору. Сипкі товари слід перелопачувати.

Номер слайду 11

Схема зберігання товарів

Номер слайду 12

Схема укладання товарів

Номер слайду 13

Найдіть порушення при зберіганні товару.

Номер слайду 14

Дякую за увагу!!!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Стрілець Наталія Валеріївна
    Дякую за гарну презентацію!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
5 червня 2020
Переглядів
2653
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку