Презентація "Життєвий і творчий шлях відомого колумбійського письменника Ґабріеля Ґарсії Маркеса"

Про матеріал
Викликати інтерес учнів до життя й творчості письменника; уміння розкривати особливості світогляду письменника, готувати повідомлення та презентувати їх, навички конспектування; розвивати словниковий запас старшокласників, навички зв'язного мовлення, критичного мислення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Життєвий і творчий шлях відомого колумбійського письменника Ґабріеля Ґарсії Маркеса. “Сто років самотності”

Номер слайду 2

Ми народжуємося й живемо у світі фантастичної реальності Ґ. Ґарсія Маркес

Номер слайду 3

Скласти інтелект-карту “Життя та творчість Г. Гарсіа Маркеса”

Номер слайду 4

Теорія літератури"Магічний реалізм" — умовна назва модерністської течії в літературі Латинської Америки. Термін увів А. Карпентьєр, який разом із Ґ. Ґарсія Маркесом, Х. Кортасаром, М. А. Астуріасом був одним із найяскравіших представників цієї течії. Для літератури «магічного реалізму» характерні: звернення до народного міфологізму, широке змалювання національних традицій, оригінальне переплетіння чарівного, що притаманне міфам, і побутового, сучасності та історії.

Номер слайду 5

12 топ-фактів "Цікаві факти з життя Габріеля Гарсіа Маркеса"1. Габріель був найстаршим із шістнадцяти дітей простого телеграфіста, Еліху Гарсіа і Луїзи.2. Мало хто знає, але Габо пробував писати казки для дітей. Переконали його цього не робити сини письменника, які прочитавши одну його казку, сказали: “Ти, справді, думаєш, що діти настільки дурні?”3. За словами письменника, якби він не став літератором, то хотів би бути тапером (музикантом) в барі. Таким чином “він би допомагав закоханим ще сильніше любити один одного”.4. Маркес став символом нової епохи в історії роману і реалізму. Його манера писати була настільки унікальна, що її віднесли до нового літературної течії – “магічний реалізм”.5. У 2004 році був опублікований роман Маркеса “Спогади моїх сумних повій”, але за місяць до того як відбулася офіційна презентація роману, рукопис незаконним шляхом потрапив до рук “піратів”, які одразу ж запустили її у продаж. У відповідь на це Габо змінює фінал роману.

Номер слайду 6

6. Першим населеним пунктом, який побачив Маркес в 1957 році під час своєї поїздки на Всесвітній фестиваль молоді та студентів, стало українське містечко Чоп, в якому Габо провів близько п’яти годин.7. В його есе про СРСР він написав, що здивований тому, що на цій території не має реклами кока-коли!8. Щоб відіслати рукопис роману “Сто років самотності”, Маркесу не вистачало 80 песо. Тоді він заклав міксер і фен своєї дружини Мерседес. Дізнавшись про це, вона сказала: “Не вистачає тільки, щоб роман виявився поганим”.9. Мексиканська влада вела нагляд за Маркесом з 1965 до 1985 року через його зв’язки з комуністичними режимами та лідерами.10. Письменник не любив літати в літаках.11. У 1982 році Габріель Гарсіа Маркес отримав Нобелівську премію з літератури і став першим колумбійцем, який отримав цю премію.12. Габріелю було 14, коли він познайомився зі своєю майбутньою дружиною Мерседес Барча (їй в ту пору було років дев’ять). У 1945 р Маркес присвятив їй вірш під назвою «Ранковий сонет божественній школярці». У 1958 році майбутній класик одружився на Мерседес Барча, у них народилися два сини – Родріго і Гонсало.

Номер слайду 7

Цитатна доріжка. Не плач тому, що це закінчилось. Посміхайся тому, що це було. Хто чекає довго, може почекати ще трохи. Я не ношу капелюха, щоб не перед ким його не знімати. Навіщо витрачати стільки слів, щоб пояснити, що відчуває людина на війні, якщо достатньо одного слова – страх. Нас оточують незвичайні, фантастичні речі, а письменники вперто розповідають нам про неважливі, повсякденні події. Жодна людина не заслуговує твоїх сліз, а ті, що заслуговують, не примусять тебе плакати. Знання і мудрість приходять до нас тоді, коли вони вже не потрібні. Можливо, у цьому світі ти всього лише людина, але для когось ти – весь світ.

Номер слайду 8

"Гронування"Скласти психологічний портрет Маркеса. Які риси характеру імпонують вам і чому? Чого можна навчитись у Маркеса?

Номер слайду 9

Домашнє завдання. Ст. 275 – 280. Прочитати “Сто років самотності”. Творче завдання: створити рекламу твору.

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.3
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Філатова Марія Олегівна
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
6 березня 2019
Переглядів
6086
Оцінка розробки
4.3 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку