Презентація ЖИТТЯ ЯК ПРОЕКТ 9 клас

Про матеріал

до підручника Основи здоров'я. 9 клас. І. Д. Бех, Т. В. Воронцова, В. С. Пономаренко, С. В. Страшко, 2017

Зміст слайдів
Номер слайду 1

§ 2. ЖИТТЯ ЯК ПРОЕКТБілокузьминівський ліцей Костянтинівської міської ради Донецької областіРозробила: Прокоф’єва Л. Р.,практичний психолог, учитель основ здоров’я

Номер слайду 2

Унікальність людського життя. Проведіть мозковий штурм і назвіть не менш як 10 ознак життя. Проаналізуйте, які з них є ознаками будь-яких форм життя, а які — тільки життя людини.

Номер слайду 3

Унікальність людського життя. З погляду фізіології не існує принципової різниці між життям людини і тварини.

Номер слайду 4

Унікальність людського життя. РЕАКЦІЯ на фактори середовища. КЛІТИННА будова організму. МЕТАБОЛІЗМенергія від хімічних реакцій. ГОМЕОСТАЗсаморегульоване внутрішнє серед-ще. УСПАДКУВАННЯхарактерних рис. РЕПРОДУКЦІЯнащадків. РІСТі розвиток. ЖИВЕ

Номер слайду 5

Унікальність людського життясвобода волісовість внутрішня цензурауявасамоусвідомленнямов. А система абстрактних символів і знаків. ЛЮДИНАлюдина, на відміну від найрозумнішої тварини, має такі елементи свідомостіздатність діяти цілеспрямовано.

Номер слайду 6

Перше творіння, друге творіння. Усе, що ми робимо свідомо, творимо у два етапи.І ЕТАП — проект (перше творіння)ІІ ЕТАП — реалізація (друге творіння).

Номер слайду 7

Чому важливо планувати своє життя. СЛУХЗАПАХЗІРСМАКІНФОРМАЦІЯДОТИК• те, що є важливим для виживання;• усе нове і незвичне;• інформацію з глибоким емоційним змістом — ту, яку вважаємо важливою для нас.100 %5-9 %Плануючи своє життя, уявляючи бажаний результат, ми робимо його емоційно значущим і налаштовуємо на нього свою підсвідомість.

Номер слайду 8

Проект вашого життяпроект здорового та успішного життя за допомогою плану із семи пунктів.1. Уявіть бажаний результат.2. Повірте у себе.3. Керуйтесь універсальними життєвими принципами.4. Пам’ятайте про потреби.5. Позбудьтеся баласту.6. Підтримуйте рівновагу всіх сфер життя.7. Сформулюйте життєву місію.

Номер слайду 9

Проект вашого життя1. Уявіть бажаний результат ст.20 Удома або в іншому зручному місці виконайте вправу «Візуалізація».2. Повірте у себе. Віра в себе надзвичайно важлива для досягнення бажаного. Вона формує переконаність у тому, що ми здатні досягти омріяного і заслуговуємо на це.3. Керуйтесь універсальними життєвими принципами. Принципи — це узагальнення, які люди роблять стосовно себе, інших людей, навколишнього світу і правил поведінки в ньому.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Проект вашого життя4. Пам’ятайте про потреби. Плануючи своє життя, не слід забувати про базові людські потреби (мал. 4). Адже вони визначають прагнення людини і впливають на її поведінку.

Номер слайду 13

Проект вашого життя5. Позбудьтеся баласту ст. 22-23 На порозі дорослого життя людина ніби збирається в далеку подорож. Дехто вважає це звичайною прогулянкою і вирушає у вільне плавання без певної мети. Хтось бере із собою безліч непотрібних речей. Прочитайте уривок із роману Джерома К. Джерома «Троє в одном човні (якщо не рахувати собаки)».

Номер слайду 14

Проект вашого життя6. Підтримуйте рівновагу всіх сфер життя. Люди почуваються щасливими лише тоді, коли реалізують себе в усіх важливих сферах життя.

Номер слайду 15

Проект вашого життя7. Сформулюйте життєву місію. Життєва місія (життєве кредо) — це ваша особиста філософія, основний закон вашого життя. Життєва місія ґрунтується на тому:• яким хочете бути (ваш характер);• у що вірите (ваші ідеали);• для чого прийшли у цей світ (ваші цілі);• для кого живете (ваше оточення). Сформулювати життєву місію — означає замислитися над своїм призначенням, обрати цінності та загальні принципи, скласти правила для самого себе.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Вправа «Формулювання життєвого кредо»Попрацюйте над формулюванням особистої місії. Відведіть для цього певний час протягом кількох днів чи тижнів.• Спочатку запишіть усе, що спаде на думку (як ви це робите під час мозкового штурму).• Відтак станьте у позицію свого майбутнього успішного «я» і оберіть те, що здається вам правильним.• Перевірте збалансованість усіх важливих сфер життя.• Перепишіть положення вашої місії. Відведіть час для її оформлення.• Час від часу переглядайте положення особистої місії. Якщо у вас змінилися цілі чи пріоритети, вам, можливо, доведеться доповнити чи навіть переписати свою місію.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ1. Прочитайте § 2. Життя як проект2. Робота у зошиті:  Вправа ««Колесо життя»» на с. 24. 3. Виконати тест за посиланням

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.8
Оригінальність викладу
4.8
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 6
Оцінки та відгуки
  1. Фролова Тетяна Миколаівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Козєєва Тамара Володимирівна
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  3.  Dmitry
    Дякую чудова робота.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Левченко Таня
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Шугаєва Євгенія Дармівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  6. Kiriyenko Olena
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 3 відгука
pptx
Додано
12 вересня 2022
Переглядів
7312
Оцінка розробки
4.9 (6 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку