Презентція "Урок з ароматом кави"

Про матеріал

Шукайте незвичайне в звичайних речах , цікавтесь, звідки вони з'явилися, і тоді світ засяє новими різноманітними барвами, у ньому буде цікавіше жити.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урокз ароматом кави

Номер слайду 2

«Гірлянда асоціацій» КАВАБАДЬОРІСТЬ ЗАТИШОКАРОМАТРАНОКТЕПЛОДРУЗІСПОКІЙ

Номер слайду 3

Словникова робота Кава, и, ж. 1. Тропічне дерево, з насіння якого виготовляють ароматний напій; кавове дерево. 2. Насіння цього дерева або порошок із цього насіння. 3. Поживний напій (із цукром, часто також із молоком чи вершками) з цього порошку. Приклад: Замовити чашечку кави.

Номер слайду 4

Орфографічна п’ятихвилинка «ВІДШУКАЙ КЛЮЧ» Схід (і,й) захід; степ (і,й) море; знання (і,й) уміння; село (і,й) місто; сон (у,в) руку; знищений (у,в) щент; він (і,й) шов; спокійно (і,й) шов; спитай (у,в) мами; трапилось (у,в) перше; сиджу (у,в) дома; стану (у,в) чителем; рано (у,в) став; досить (у,в) порядкований; ощадливість (і,й) бережливість;дощ (у,в) щух; з’єднані (у,в) спілку.

Номер слайду 5

Якщо ви правильно записали слова в колонки, то з других букв маєте отримати «ключ» - початок вислову англійського богослова Томаса Фуллера «……………., ТОЙ НІЧОГО НЕ НАВЧИТЬСЯ»Ключ: «ХТО НІ ПРО ЩО НЕ ПИТАЄ, ТОЙ НІЧОГО НЕ НАВЧИТЬСЯ»

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Мовне дослідження Петро І вперше спробував «напій життя» у Голландії.

Номер слайду 8

Лінгвістична естафета Відредагуйте рядки з учнівських творів. Прокинувшись уранці, на столі стояла ароматна кава. Зайшовши у кав’ярню, у вічі кидаються охайно розставлені столики. Прочитавши рядочки меню, якийсь особливий настрій огорнув мене. Побачивши матір з філіжанкою ранкової кави, радісно забилося серце.

Номер слайду 9

Перебудуйте складні речення в прості. Запишіть утворені речення.1. Пройшло чимало часу з того дня, коли було відкрито зерна кави.2. Каву п'ють зазвичай, коли прокидаються.3. Юрій-Франц Кульчицький ознайомився з технологією приготування напою, коли перебував у Туреччині.4. У Відні український шляхтич відкрив кав'ярню, яку розташував у власному будинку.

Номер слайду 10

Робота з деформованим текстом1. Люди з часом навчилися готувати каву, існує багато рецептів її приготування.2. Про походження кави існує безліч легенд. 3. Спересердя пастух жбурнув гілку з ягодами у вогонь – і раптом відчув приємний аромат тліючих ягід. 4. Одна з них розповідає, що пастух на ім’я Калдім помітив, що кози, які ласували листям кавових дерев, ставали особливо активними і бадьорими. 5. Отриманий напій виявився гірким. 6. Калдім, зібравши ягоди дерев, замочив їх у воді.

Номер слайду 11

Код: 2 4 6 5 3 1 Про походження кави існує безліч легенд. Одна з них розповідає, що пастух на ім’я Калдім помітив, що кози, які ласували листям кавових дерев, ставали особливо активними і бадьорими. Калдім, зібравши ягоди дерев, замочив їх у воді. Отриманий напій виявився гірким. Спересердя пастух жбурнув гілку з ягодами у вогонь – і раптом відчув приємний аромат тліючих ягід. Люди з часом навчилися готувати каву, існує багато рецептів її приготування.

Номер слайду 12

Мішечок зерен знань

Номер слайду 13

Домашнє завдання §6, стор.58-60, опрацювати теоретичний матеріал. Зі статті «Чоловік з ароматом кави» виписати 5 простих і 5 складних речень, виконати синтаксичний розбір двох речень (на вибір)2. Написати есе «Поговоримо про каву…»

Номер слайду 14

Шукайте незвичайне в звичайних речах , цікавтесь, звідки вони з'явилися, і тоді світ засяє новими різноманітними барвами, у ньому буде цікавіше жити.

Номер слайду 15

Дякую за урок!!!

pptx
Додано
18 лютого 2018
Переглядів
2024
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку