ПРИБИРАННЯ І ЗАМІНА ВИКОРИСТАНОГО ПОСУДУ І БІЛИЗНИ

Про матеріал
РОЗРОБКА ВИХІДНИХ ТЕСТОВИХ ЗАВДАНЬ ПРОФЕСІЙНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ ДЛЯ РОБІТНИЧИХ ПРОФЕСІЙ "ОФІЦІАНТ", "БАРМЕН", "КУХАР" З ПРЕДМЕТУ "ОРГАНІЗАЦІЯ ОБСЛУГОВАННЯ" В ЗАКЛАДАХ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА
Перегляд файлу

ПРИБИРАННЯ І ЗАМІНА ВИКОРИСТАНОГО ПОСУДУ І БІЛИЗНИ

 

1 Прибирати посуд після

їжі слід:

а) з лівого боку лівою рукою;

б) справа правою рукою;

в) обидві відповіді вірні. Х

 

2 При обслуговуванні

групи відвідувачів

посуд і прибори

прибирають:

а) після дозволу на

прибирання відвідувачів

б) після того як закінчили їсти

всі, хто сидіть за столом;

в) як більшість гостей

закінчила їсти.

Х

3 Відвідувач, закінчивши

їсти їжу:

а) кладе прибори на тарілку

будь-як;

 б) кладе прибори паралельно

один до одного або

перехрестивши їх;

в) кладе прибори на краї

тарілки з обох боків.

Х

4 При прибиранні

чотирьох і більше

чашок:

а) на тацю ставимо гіркою

чашки та гірками блюдця і

несемо в мийну лівою рукою;

 б) на підніс ставимо окремо

чашки, а блюдця гіркою і

несемо правою рукою в мийну;

в) ставимо на підніс окремо

кожну чашку на блюдці і

несемо лівою рукою в мийну.

Х

5 Використані фужери:

а) ставимо на тацю покритий

серветкою;

 б) ставимо на тацю без

серветки;

в) ставимо на тацю у

перевернутому догори дном

вигляді.

Х

6 При заміні скатертини

на чисту:

а) стільниця столу не

оголяється;

б) використану скатертину слід

зняти;

в) стільницю столу слід

оголити.

Х

7 Замінюючи забруднену

попільничку на чисту:

а) слід накрити забруднену

попільничку серветкою і

забрати її зі столу і винести на

мийну, а потім принести

чисту;

б) поверх забрудненої

попільнички покласти

чисту,забравши водночас

попільнички правою рукою, а

лівою рукою повернути чисту

попільничку на стіл;

в) забруднену попільничку

забрати зі столу правою рукою,

накрити її паперовою

серветкою і віднести на

підсобний столик, а тільки

потім поставити на стіл чисту

попільничку лівою рукою.

 

8 При заміні лише

одному відвідувачу

тарілки та столових

приборів:

а) окремо на підносі

приносимо тарілку, а на

серветці виделку і ніж;

б) на тарілку кладемо в

схрещеному вигляді ніж і

виделку і приносимо

відвідувачу;

в) тарілку несемо в лівій руці,

а прибори у правій, завернуті в

паперову серветку.

Х

9 Зібравши

використаний посуд:

а) офіціант відразу відносить її

на мийну столового посуду;

б) на підсобному столі очищує

її від залишків їжі, сортирує

прибори, а потім несе на

мийну;

в) відразу виносить із

торговельного залу і на мийні

столового посуду сортирує

прибори.

Х

10 Предмети, які впали

під час їжі:

а) слід відразу підняти

офіціанту та винести із

торговельного залу;

б) підняти лише після

подавання чистих;

в) зовсім не чіпати предмети,

які впали.

Х

11 Не слід збирати посуд:

а) коли гості ведуть між собою

бесіду;

б) з рук гостей або через стіл;

в) коли гості танцюють або

беруть участь у розвагах.

Х

12 Куверт – це: а) спеціальний візок для

збирання посуду;

б) це ніж та виделка в парі;

в) це спеціальне приладдя для

очистки тарілок від їжі.

docx
Додано
7 травня 2020
Переглядів
1595
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку