СЕРВІРОВКА СТОЛУ. ЧАСТИНА 1

Про матеріал
РОЗРОБКА ВИХІДНИХ ТЕСТОВИХ ЗАВДАНЬ ПРОФЕСІЙНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ ДЛЯ РОБІТНИЧИХ ПРОФЕСІЙ "ОФІЦІАНТ", "БАРМЕН", "КУХАР" З ПРЕДМЕТУ "ОРГАНІЗАЦІЯ ОБСЛУГОВАННЯ" В ЗАКЛАДАХ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА ДЛЯ УЧНІВ СПЕЦ.ДИСЦИПЛІН
Перегляд файлу

СЕРВІРОВКА СТОЛУ 1

 

1 Сервіровка в перекладі з

французького «servis»:

а) означає служити;

б) означає подавати;

в) означає обслуговувати.

Х

2 Сервіровка може бути: а) попередньою;

б) бездоганною;

в) достатньою.

Х

3 Додаткова сервіровка

виконується:

а) перед приходом відвідувачів;

б) у відповідності із меню

замовлення;

в) в кінці сервіровки столу

Х

4 Накриття столу

скатертинами виконуємо:

а) щоб центральний шов

скатертини був розміщений по

осі столу без запресування;

б) щоб центральний шов

скатертини був запресованою

частиною спіднизу скатертини ;

в) щоб центральний шов

скатертини був запресованою

частиною зверху скатертини по

осі столу.

Х

5 Краї скатертини повинні

спускатися:

а) на 25-35 см від краю столу;

б) 3-5 см від краю столу;

в) на 10-20 см від краю столу.

Х

6 Відстань від мілкої столової

тарілки до краю столу

повинна бути

а) на 10 мм;

б) на 20 мм;

в) на 45 мм.

Х

7 Пиріжкову тарілку

розміщуємо:

а) зліва від мілкої столової

тарілки;

б) справа від мілкої столової

тарілки;

в) зверху мілкої столової тарілки.

8 Пиріжкову тарілку

розміщуємо від мілкої

столової або закусочної

тарілки на відстані від неї:

а) на 3-4 см;

б) 5-15 см;

в) на 18-20 см.

х

9 Варіанти розміщення

пиріжкової тарілки по

відношенню до мілкої

столової або закусочної

тарілки:

а) на одній осі, із вирівнюванням

по верхньому краю; із

вирівнюванням по нижньому

краю справа;

б) з переміщенням вперед під

кутом 90ο на одній осі; з

вирівнюванням по верхньому

краю та нижньому краю;

в) з вирівнюванням по

верхньому краю, з

вирівнюванням по нижньому

краю, на одній осі, із зміщенням

під кутом 30-

- 45 ο вліво.

Х

10 При сервіровці столу

мілкими столовими і

закусочними тарілками

ставимо купку тарілок по 5-

8 штук:

а) на піднос застелений

серветкою;

б) на долоню лівої руки накриту

згорнутою вчетверо полотняною

серветкою;

в) на долоню правої руки

покриту ручником.

Х

11 При сервіровці столу

пиріжковими тарілками

рухаємося вздовж або

навкруги столу:

а) зліва направо;

б) справа наліво;

в) ставимо через стіл іншу

тарілку.

Х

12 Під час сервіровки

тарілками, тарілку беремо:

а) великим і вказівним пальцями,

витягнутими в одному напрямку

по бортику;

б) великим і вказівним пальцями

витягнутим в одному напрямку

по бортику, а іншими пальцями

тільки підтримуємо;

в) великим, вказівним і середнім

пальцями, а іншими тільки

підтримуємо.

 

docx
Додано
7 травня 2020
Переглядів
401
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку