СЕРВІРОВКА СТОЛУ 1
1 Сервіровка в перекладі з
французького «servis»:
а) означає служити;
б) означає подавати;
в) означає обслуговувати.
Х
2 Сервіровка може бути: а) попередньою;
б) бездоганною;
в) достатньою.
Х
3 Додаткова сервіровка
виконується:
а) перед приходом відвідувачів;
б) у відповідності із меню
замовлення;
в) в кінці сервіровки столу
Х
4 Накриття столу
скатертинами виконуємо:
а) щоб центральний шов
скатертини був розміщений по
осі столу без запресування;
б) щоб центральний шов
скатертини був запресованою
частиною спіднизу скатертини ;
в) щоб центральний шов
скатертини був запресованою
частиною зверху скатертини по
осі столу.
Х
5 Краї скатертини повинні
спускатися:
а) на 25-35 см від краю столу;
б) 3-5 см від краю столу;
в) на 10-20 см від краю столу.
Х
6 Відстань від мілкої столової
тарілки до краю столу
повинна бути
а) на 10 мм;
б) на 20 мм;
в) на 45 мм.
Х
7 Пиріжкову тарілку
розміщуємо:
а) зліва від мілкої столової
тарілки;
б) справа від мілкої столової
тарілки;
в) зверху мілкої столової тарілки.
8 Пиріжкову тарілку
розміщуємо від мілкої
столової або закусочної
тарілки на відстані від неї:
а) на 3-4 см;
б) 5-15 см;
в) на 18-20 см.
х
9 Варіанти розміщення
пиріжкової тарілки по
відношенню до мілкої
столової або закусочної
тарілки:
а) на одній осі, із вирівнюванням
по верхньому краю; із
вирівнюванням по нижньому
краю справа;
б) з переміщенням вперед під
кутом 90ο на одній осі; з
вирівнюванням по верхньому
краю та нижньому краю;
в) з вирівнюванням по
верхньому краю, з
вирівнюванням по нижньому
краю, на одній осі, із зміщенням
під кутом 30-
- 45 ο вліво.
Х
10 При сервіровці столу
мілкими столовими і
закусочними тарілками
ставимо купку тарілок по 5-
8 штук:
а) на піднос застелений
серветкою;
б) на долоню лівої руки накриту
згорнутою вчетверо полотняною
серветкою;
в) на долоню правої руки
покриту ручником.
Х
11 При сервіровці столу
пиріжковими тарілками
рухаємося вздовж або
навкруги столу:
а) зліва направо;
б) справа наліво;
в) ставимо через стіл іншу
тарілку.
Х
12 Під час сервіровки
тарілками, тарілку беремо:
а) великим і вказівним пальцями,
витягнутими в одному напрямку
по бортику;
б) великим і вказівним пальцями
витягнутим в одному напрямку
по бортику, а іншими пальцями
тільки підтримуємо;
в) великим, вказівним і середнім
пальцями, а іншими тільки
підтримуємо.