План-конспект уроку виробничого навчання
Група: №35
Спеціальність: «Кухар, кондитер»
Майстер в/н: Косенцева Н.М.
Місце проведення уроку: кухня-лабораторія.
Тема програми: Приготування напівфабрикатів з м’яса та сільськогосподарської птиці.
Тема уроку: Приготування «котлети по-київськи».
Мета уроку:
Тип уроку:
Методи навчання:
Міжпредметні зв’язки:
Матеріально- технічне забезпечення:
Навчально-методичне забезпечення: мультимедійна презентація на тему «котлета по-київськи» технологічна картка; відеофільм «Приготування «котлети по-київськи»», схема приготування
Хід уроку.
І. Організаційна частина.
ІІ. Вступний інструктаж
Мета нашого уроку: закріплення і вдосконалення професійних знань, умінь і навичок у процесі виготовлення напівфабрикату «котлета по-київські».
Сьогодні ми з вами виростимо «дерево очікування» те, що ви очікуєте від уроку?
Для цього ми з вами використаємо такий прийом як « дерево очікування», зараз кожен з вас на окремому листку залише свою думку, і ми оформимо загальне «дерево очікувань». Ви маєте 30 секунд.
Усне опитування учнів за запитаннями
Питання. На мультимедіа.
1.З якого м’яса готують «котлету по-київські»?
2.Яку паніровку використовують для приготування напівфабрикату «котлета по-київські»?
3.Для чого використовують подвійну паніровку для напівфабрикату «котлета по-київські?
4.Які особливості вживання гарячої страви «котлети по-київські?
Перед початком роботи ми з вами обов’язково повинні згадати вимоги охорони праці при виконанні операцій:
Для приготування напівфабрикату «котлета по-київські» використовують такий інвентар (з використанням мультимедійної презентації ) :
Майстер в/н. А зараз ми ознайомимось з інструктивно-технологічною карткою, вона знаходиться у вас на робочих столах.
Інструкційно-технологічна картка:
Інгредієнти:
Курка (м’якоть без шкіри) - 90гр.;
Масло вершкове - 30гр.;
Яйце куряче - 40 гр.;
Сухарі мелені - 25 гр.;
Сіль - 0,030 гр.;
Перець чорній молотий - 0,010 гр.
Вихід: 180 гр
У обробленої вимитої тушки курки підрізають філе у здовж усього хребта.
Вимоги до якості:
Зовнішній вигляд:
Майстер в/н. Під час приготування «котлети по-київські» ви можете зіткнутись з такими помилками
Показ на мультимедіа.
Майстер в/н. Для приготування напівфабрикату «котлети по-київські» замість кісточки можна використати смажений сухарик з хліба, подібної форми.
Перегляд презентації.
Майстер в/н. Перегляньте відео майстер – клас по приготуванні котлети по київськи
Перегляд відео «Приготування напівфабрикату «котлети по-київськІ»
Майстер в/н. Якість напівфабрикату залежить від складу та якості сировини а також від правильної технології приготування котлети.
Сьогодні ми навчимося готувати котлету «по-київськи» а саме:
Пройдіть до своїх робочих місць.
Для приготування напівфабрикату котлети «по-київські» нам потрібно:
Краї великого філе загортають так, щоб м'ясо рівномірно накривало масло,
Майстер в/н: А зараз перевіримо на скільки добре ви засвоїли сьогоднішній матеріал.
Опитування учнів
«по-київські, повторіть правила їх виконання.
Видача завдань і розподіл учнів по робочих місцях.
№п/п |
Прізвище, ім’я учня |
Зміст роботи,яку необхідно виконати |
Завдання на урок |
|
Верпека Діана |
Приготування н/ф котлети по-київські |
Приготування н/ф котлети по-київські |
|
Калініченко Яна |
Приготування н/ф котлети по-київські |
Приготування н/ф котлети по-київські |
|
Саєнко Анна |
Приготування н/ф котлети по-київські |
Приготування н/ф котлети по-київські |
|
Дяченко Любов |
Приготування н/ф котлети по-київські |
Приготування н/ф котлети по-київські |
|
Скирда Олена |
Приготування н/ф котлети по-київські |
Приготування н/ф котлети по-київські |
|
Варакута Марина |
Приготування н/ф котлети по-київські |
Приготування н/ф котлети по-київські |
|
Холковська Тетяна |
Приготування н/ф котлети по-київські |
Приготування н/ф котлети по-київські |
|
Шиш Петро |
Приготування н/ф котлети по-київські |
Приготування н/ф котлети по-київські |
|
Моісеенко Сергій |
Приготування н/ф котлети по-київські |
Приготування н/ф котлети по-київські |
|
Джура Інна |
Приготування н/ф котлети по-київські |
Приготування н/ф котлети по-київські |
ІІІ. Поточний інструктаж під час вправ (самостійної роботи) учнів
Майстер в/н.: Перед початком роботи ви повинні організувати своє робоче місце:
Цільові обходи майстром робочих місць учнів:
Перший обхід: перевірка, чи всі учні приступили до роботи, чи немає організаційних утруднень, що заважають її виконанню.
Другий обхід: перевірка, чи правильно організовані робочі місця, чи не припускаються помилки при виконанні роботи; ступінь засвоєння показаних прийомів, раціональне використання матеріалів, інструментів, дотримання правил техніки безпеки.
Третій обхід:контроль за прийомами робіт окремих учнів.
Четвертий обхід: контроль за дотриманням режиму роботи учнів.
П’ятий перевірка раціонального використання матеріалів та інструментів обхід:
IV. Заключний інструктаж