Природно-географічні умови Апеннінського півострова. Виникнення міста Рим

Про матеріал
Презентація уроку з всесвітньої історії для 6 класу на тему: Природно-географічні умови Апеннінського півострова. Виникнення міста Рим.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

* Природно-географічні умови Апеннінського півострова. Виникнення міста Рим

Номер слайду 2

* Для всього свій час, і година своя кожній справі під небом… Час родитись і час помирати час руйнувати і час будувати… «Біблія. Книга Еклізіястова» Держава це…

Номер слайду 3

* * Держава - це спільність людей, які живуть на певній території, мають єдине управління, що здійснюється органами влади або правителями.

Номер слайду 4

Проблемне питання: Чому в людському суспільстві виникає необхідність у створенні держави?

Номер слайду 5

* Мета: охарактеризувати природні умови Італії, визначити походження міста Рим та Римської держави; розвивати увагу, пам'ять, мислення, навички роботи з історичною картою та історичними джерелами, вміння висловлювати власні судження.

Номер слайду 6

* * План уроку 1. Географічне положення і природні умови 2.Заняття населення та племена Давньої Італії 3.Легенда про заснування Риму 4.Римське царство

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

*

Номер слайду 10

Середня частина півострова Дельта Тибру

Номер слайду 11

Етруски

Номер слайду 12

*

Номер слайду 13

* * Капітолійська вовчиця

Номер слайду 14

Засновник Рима – Ромул 21 квітня 753 р. до н.е.

Номер слайду 15

Патриції Все корінне населення, що належало до родової громади за давніх часів у Давньому Римі. Потім так стали називати родову аристократію.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Римський народ Проголошення війни, укладення миру, вибір царя Народні збори Рада старійшин, яка затверджували рішення народних зборів Сенат Верховний жрець, суддя і воєначальник, який правив довічно ЦАР

Номер слайду 18

* Діонісій Галікарнаський про владу царя …Ромул дав цареві такі права: щоб він очолював священнодійства і жертвопринесення, щоб зберігав закони та звичаї батьків, тяжчі злочини розбирав сам, а легші доручав сенатові; збирав сенат і скликав народ та мав вищу владу під час війни… Запитання до документа 1. Які обов’язки перед суспільством мав цар? 2. Які органи влади допомагали цареві?

Номер слайду 19

Царі стародавнього Риму Нума Помпілій 753 до н.е. – 717 до н.е. Тулл Гостілій 717 до н.е. – 673 до н.е. Анк Марцій 642 до н.е.-617 до н.е. Луцій Тарквіній Пріск 616 до н.е.-579 до.н.е. Сервій Туллій 578 до н.е. – 535 до н.е. Луцій Тарквіній Гордий 535 до н.е. – 509 до н.е.

Номер слайду 20

Проблемне питання: Чому в людському суспільстві виникає необхідність у створенні держави?

Номер слайду 21

* Виберіть ті слова і словосполучення, що стосуються природно-географічного положення Давньої Італії. Альпійські Гори. Апеннінський півострів. Апеннінські гори. Апулія. Аттика. Балканський півострів. Гора Олімп. Етрурія. Лаконіка. Лацій. Острів Евбея. Острів Крит. Острів Сицилія. Річка По. Річка Тибр.

Номер слайду 22

Вставте пропущені слова. Італія розташована на _______________ півострові й в перекладі означає «країна _______». Від Європи Італію відділяють гори _______, омивають її моря – ________, ___________, ___________; на півдні розташований великий острів – __________. Уздовж усього півострова тягнуться невеликі гори – _________.

Номер слайду 23

* етруски сенат патриції плебеї А головна державна рада при цареві. Б корінне населення, що належало до родової громади. В особисто вільне населення, які не мали права обіймати державні посади та не володіли землею. Г давні племена, що населяли в 1-ому тисячолітті до н. е. північний захід Апеннінського півострова Установіть відповідність між поняттями та їх визначеннями. Відповідь: 1Г; 2А; 3Б; 4В.

Номер слайду 24

*

Номер слайду 25

* «Чарівна валіза» Інформація, яку я отримав (ла), була для мене…

Номер слайду 26

* Домашнє завдання. Опрацювати § підручника, виконати завдання «історична математика»

ppt
До підручника
Всесвітня історія. Історія України 6 клас (Пометун О.І., Мороз П.В., Малієнко Ю.Б.)
Додано
5 січня 2023
Переглядів
827
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку