Ранкова зустріч на тему «Люди яких професій нас охороняють, захищають?»

Про матеріал
Ранкова зустріч на тему «Люди яких професій нас охороняють, захищають?», 1 клас
Перегляд файлу

 

Ранкова зустріч  «Люди яких професій нас охороняють, захищають?»

1. Вітання 

Діти стають у коло, беруться за руки. Вчителька демонструє форму привітання: «Доброго дня, Сергійку! Я – весела Оленка». Кожен член групи має можливість відрекомендувати себе.

  • Хвилинка релаксації.

 

Виглянуло сонечко ( підняли руки вгору )

Подув легенький  вітерець (терти долоні)

Іду на галявину  ( рухи ходи ).

На галявині ростуть квіти(долонями показуємо – імітуємо квіти)

Над квітами літають метелики (махаємо руками як крильцями метелики).

Пішов дощик ( кап, кап, кап,..) пішов ще сильніше.

І мені довелося йти під дощем (рухи ходи)

2. Щоденні новини

3. Обмін інформацією

  • Бесіда

- Сьогодні ми продовжуємо говорити про професії.

Діти, згадайте, представників яких професій ви побачили сьогодні вранці дорогою до школи. Як представники цих професій допомагають людям нашої громади?

Якщо б ви задумали порахувати всіх людей, що працюють, щоб ви були нагодованими, одягнутими, взутими, щоб удома було світло вечорами і тепло в холодну погоду, щоб у вашому портфелику лежали  книжки та зошити, щоб ви могли сидіти біля телевізора, комп’ютера, слухати музику, переглядати цікаві мультики, то, мабуть, до вечора не порахували б. Але поряд з нами завжди є люди тих професій, які нас охороняють, захищають та рятують, але роботу цих людей ми навіть не помічаємо. Тема сьогоднішнього дня «Люди яких професій нас охороняють, захищають?»

Що ж це за професії ви дізнаєтесь, коли відгадаєте загадки.

  • Відгадування загадок

Громадян охороняє

і порушників шукає.

(Поліцейський)

 

Із пожежами воює,

від вогню усе рятує.

(Пожежник)

 

Рідний край охороняти,

Від чужих обороняти

День і ніч завжди готовий

Мужній захисник….

(Військовий)

 

Хто в лікарні по палаті

Ходить в білому халаті?

Хто людей з біди рятує,

Хто хвороби всі лікує?

(Лікар.)

 

  •  Рольова гра на відгадування професій, які гарантують нам безпеку.

Запропонувати кільком дітям стати акторами й переконливо прочитати текст про

професію, яка стоїть на варті нашої безпеки, усі інші мають відгадати, представники якої професії стоять перед ними.

 

Вітаю!

Я дбаю про вашу безпеку, діти.

Як тільки надходить команда, чергові за 20 секунд одягають спеціальний одяг. Наша форма унікальна, адже має захищати і від полум’я, і від води.

Приїхавши, ми розгортаємо спеціальні «рукави», приєднуючи їх до води, і спрямовуємо струмінь на вогонь. Іноді пожежу можна загасити за лічені хвилини. А от коли полум’я велике, боротьба триває кілька діб.Після ліквідації вогню керівник вартидоповідає по рації в пожежну частину результати операції, і ми повертаємось назад.Хоча наша робота на цьому не закінчується: маємо ще встановити причини займання та знайти винних, якщо такі є.

За яким номером, діти, телефонуватимете у разі пожежі? Так, 101. Важливо, що ви можете зателефонувати на цей номер з мобільного, навіть не маючи грошей на рахунку.

Сигнал надходить д одиспетчерської служби, де оператор визначає, яка пожежна частина найближча до місця пожежі, а також з’ясовує рівень небезпеки. Якщо горить контейнер для сміття, то досить буде й однієї машини –автоцистерни. Якщо зайнявся будинок, то як мінімум, виїжджають дві машини з різних напрямків (на випадок, якщо одна затримається десь у дорозі).

 

Діти відгадують професію за виконаною роллю.Зверніть увагу учнів, що українською ця професія звучить «пожежник», а не «пожежний», як часто чуємо по телебаченню.

https://jmil.com.ua/articles/2014-1/images/Jmil-2014-1_p_08.jpg

 

Доброго дня, діти!

Я впевнена, що ви добре знайомі з моїми колегами, які працюють в дитячій поліклініці. До мене звертаються у тих випадках, коли медична допомога потрібна терміново. Наприклад, коли людина потерпіла під час аварії або іншого лиха, якщо вона знепритомніла або відчуває гострий біль у серці. У такому разі хворий або ті, хто поручіз ним, набирають «103». Важливо, що ви можете зателефонувати на цей номер з мобільного, навіть немаючи грошей на рахунку. На телефонні дзвінки відповідаю не я, а диспетчер вона збирає інформацію для виклику машини. Як ви гадаєте, що має дізнатися диспетчер? Отриману інформацію передають мені та водію, і ми негайно вирушаємо на допомогу.

 

Діти відгадують професію за виконаною роллю (лікар швидкої допомоги).

https://jmil.com.ua/articles/2014-1/images/Jmil-2014-1_p_09.jpg

 

Добридень!

Я радо розповім про свою роботу! Всі люди мають жити за певними правилами.От ми і стежимо, щоб ніхто їх не порушував. Тому нас ще називають правоохоронцями. На жаль, не всі люди законослухняні. Є й такі, хто завдає шкоди іншим: влаштовує бійки, краде, обманює, кривдить та ображає близьких, родичів, сусідів або незнайомих людей. Наша робота –захищати громадян від них, проте маємо й інші обов’язки. Стежити, щоб люди не порушували правила поведінки і дорожнього руху. Охороняти від злодіїв власність громадян.

Розповідати людям, як можна захистити себе і своє майно від злочинців.

Розшукувати та затримувати злочинців і доставляти їх до поліції. Шукати зниклих людей –дітей і дорослих. Якщо ви відчуваєте небезпеку з боку інших людей, якщо вас скривдили або збираються це зробити, якщо незнайомець запрошує вас сісти до нього в машину чи піти за ним до парку, набирайте наш номер «102». Вам відповість диспетчер, а ми за кілька хвилин будемо коло вас.

Важливо, що ви можете зателефонувати на цей номер з мобільного, навіть не маючи грошей на рахунку. Хто ми?

 

Діти відгадують професію за виконаною роллю(патрульний поліцейський).

 

https://jmil.com.ua/articles/2014-1/images/Jmil-2014-1_p_08.jpg

Добридень, діточки!

Скажіть, будь ласка, чи знаєте ви, що щодня і щовечора, незалежно від того, чи падає дощ, чи мете сніг, на варті вашого спокою стою я і мої побратими. Кордони нашої країни дуже великі, тому нам важливо, щоб їх охороняли відважні люди, які люблять Україну, сильні і винахідливі. Я вмію добре маскуватися, влучно стріляти, а ще за чергування проходжу понад десять кілометрів уздовж кордону. У мене є вірний друг –вівчарка Макс, який теж пильнує ваш спокій. Відгадайте, діти, хто я?

 

Діти відгадують професію за виконаною роллю (прикордонник).

 

  •  Групова робота

1 група

 

Розфарбуйте малюнки на яких зображені ті професії, про які ми з вами говорили.

 

         C:\Documents and Settings\Владелец\Рабочий стол\images (12).jpgC:\Documents and Settings\Владелец\Рабочий стол\images (11).jpg C:\Documents and Settings\Владелец\Рабочий стол\af0552fcbca4599c070cd913178a9e00.jpg

 

C:\Documents and Settings\Владелец\Рабочий стол\images (10).jpg                    C:\Documents and Settings\Владелец\Рабочий стол\images (9).jpg

 

C:\Documents and Settings\Владелец\Рабочий стол\images (8).jpgC:\Documents and Settings\Владелец\Рабочий стол\images.png       C:\Documents and Settings\Владелец\Рабочий стол\images (1).png

2 група

 

Знайдіть назви професій людей, які нас рятують, оберігають, виріжте ці назви та розмістіть під відповідним малюнком.

КУХАРМУЛЯРВІЙСЬКОВИЙМОРЯКШВЕЯ

 

СТОЛЯРФЕРМЕРПОЖЕЖНИКУЧИТЕЛЬ

 

ТРАКТОРИСТВІВЧАРПОЛІЦЕЙСЬКИЙФЛОРИСТ

 

МОДЕЛЬЄРПОВАРЛІКАРШВЕЯЗАЛІЗНИЧНИК

 

ПРОДАВЕЦЬШОФЕРПРИКОРДОННИКТОКАР

 

C:\Documents and Settings\Владелец\Рабочий стол\скачанные файлы.jpg C:\Documents and Settings\Владелец\Рабочий стол\images (4).jpg

 

 

 

C:\Documents and Settings\Владелец\Рабочий стол\images (2).jpgC:\Documents and Settings\Владелец\Рабочий стол\images (1).jpg

3 група

 

Розфарбувати цифри та скласти з них номери виклику екстренних служб

 

1 2 3 5 6 7 1 0 8 9 0 1 8 4 0

 

  •  Гра  «Виклик екстренної служби»

 

4. Робота в щоденнику вражень

 

1. Сьогодні я зрозумів/зрозуміла, що…

2. Найцікавішим для мене було…

3. Я хочу дізнатися більше про…..

 

 

 

 

 

docx
Додано
21 лютого 2022
Переглядів
1085
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку