Рекомендації з фізики батькам здобувачів освіти

Про матеріал
Пропоновані рекомендації спрямовані на залучення батьків до спільної роботи з формування зацікавленності предметом
Перегляд файлу

Рекомендації з фізики батькам здобувачів освіти

(Розроблені на основі діючих програм, з метою залучення батьків до процесу формування особистості з науковим світосприйняттям  та охоплюють всі розділи курсу фізики.  Спрямовані на формування  чіткої психологічної установки, що знання потрібні для того , щоб їх використовувати на практиці)

 

  1. Стимулюйте дітей цікавитись, отримувати і оцінювати достовірність інформації фізико-технічного змісту з  різних джерел;
  2. Заохочуйте встановлювати співвідношення між реальними об’єктами і явищами навколишньої дійсності та  можливістю їх практичного використання в технологічних пристроях.
  3. Пропонуйте ситуативні вправи на аналіз механічного руху його учасників та наслідки для власної безпеки, а також приклади логістики пасажирських і вантажних перевезень в Україні й світі.
  4. Розвивайте уміння обирати оптимальну траєкторію руху в конкретних життєвих ситуаціях.
  5. Слідкуйте за справністю (пружність та міцність зв´язків )  і дотриманням граничних параметрів механізмів (вантажопідйомність, максимальна швидкість) та умов їх безпечного використання;
  6. Спільно аналізуйте перебіг теплових процесів та формуйте усвідомлення важливості енергозбережувальних заходів у масштабах родини, громади, країни.
  7. Контролюйте характеристики доступних джерел струму та формуйте свідоме дотримання правил безпеки під час роботи з електричними приладами й пристроями.
  8. Закликайте уникати надмірних навантажень на органи зору (сильний світловий потік, миготливе світло)  та слуху (звуки високої гучності та тону, інфразвук)
  9. Убезпечуйте дітей від впливу сильних електричного (магнітного) полів , електромагнітного та радіоактивного випромінювання.
docx
Додано
12 червня
Переглядів
17
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку