РМ № 2. Обговорення питання «Які вислови відомих українців варто було б розмістити на сучасних білбордах» з використанням у мовленні цитат.

Про матеріал
Ця презентація допоможе розкрити тему даного уроку. По дискутувати над висловами відомих людей. Дасть змогу дітям висловити свої думки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}РМ № 2. Обговорення питання «Які вислови відомих українців варто було б розмістити на сучасних білбордах» з використанням у мовленні цитат. Підготувала: вчитель української мови та літератури Перещепинської гімназії»Крок» Новомосковського району Дніпропетровської області Лялька А. М.

Номер слайду 2

Очікувані результати. Ознайомити учнів з яскравими цитатами відомих українців;Вчити правильно добирати цитати й використовувати їх в усному та писемному мовленні;за допомогою мовленнєво-комунікативного дидактичного матеріалу виховуватиму повагу до людей .

Номер слайду 3

Білборд - ???Білборд, рекламний щит (англ. billboard) — вид зовнішньої реклами у вигляді щита, що встановлюється зазвичай уздовж вулиць, трас; дошка оголошень.

Номер слайду 4

Цитати відомих людей про війну: Хто взяв меч, від меча й загине. Новий Завіт (Mm. 26. 52)Війна людей їсть, кров'ю запиває. Українське прислів’я. Подібно до того як найбільшим фізичним злом є смерть, так найбільшим моральним злом є, звичайно, війна. Ф Вольтер

Номер слайду 5

Цитати відомих українців про війну: Війна, війна! І знов криваві ріки! І грім гармат, і шаблі дзвін. Могили, сироти, каліки І сум покинутих руїн. Олександр Олесь. Україна не хоче війни! Ми за мир! Ми у себе вдома. Не панікуємо і залишаємось сильними! Джамала

Номер слайду 6

Цитати відомих українців про війну: Найбільше всього у світі я боюся війни. Війна — самий ідіотський винахід людей. І то, що вона час від часу повторюється — то є саме жахливе. .. Кузьма Скрябін. Ніхто нам не збудує держави, коли ми її самі не збудуємо, і ніхто з нас не зробить нації, коли ми самі нацією не схочемо бути. В. Липинський

Номер слайду 7

Самостійну державу може здобути собі український народ тільки власною боротьбою і трудом. С. Бандера

Номер слайду 8

Завдання: «Які вислови відомих українців варто було б розмістити на сучасних білбордах» з використанням у мовленні цитат, на вашу думку.

Номер слайду 9

Дякую за увагу!

pptx
До підручника
Українська мова 9 клас (Авраменко О.М.)
Додано
29 вересня 2023
Переглядів
804
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку