"Робота з тривожністю" Заняття з 11 класом.

Про матеріал
"Робота з тривожністю" Заняття з елементами тренінгу. Для 11 класу. Психологічна підтримка підчас підготовки до ЗНО.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Робота з тривожністю. Заняття з 11 класом

Номер слайду 2

Тривога та страх. Боятися та тривожитися - це нормально. Більше того, без тривоги та страху ми б не вижили. Тому видалити її зі свого життя повністю не вийде. Тревога оберігає нас від необдуманих рішень та дій. Але якщо тривоги занадто багато, вона не дозволяє нам повноцінно жити.

Номер слайду 3

Як можна взаємодіяти з власною тривогою?Є таке явище як емоційне зараження, тому буде доцільно зменшити або перервати контакт з людиною, що панікує або заражає тривогою вас. Важливо приділяти увагу фізичній ативності. Коли ми подивимось на людину через тепловий сканер в момент найбільших емоцій, то стане очевидно, що в моменти тривоги епіцентр тепла знаходиться біля серця та мозку. Це біологічно: зумовлено кров надходить до найважливіших органів у тілі людини.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

В арсеналі людини є 3 реакції на небезпеку:стій,біжи,бийся. Це нам дісталося від предків, і ця реакція зумовила нам успішне виживання. У сучасному світі не завжди стресор реальний або об`єктивний.

Номер слайду 6

Техніка Mindefulnes у роботі з тривогою. Базова техніка з арсеналу Mindefulnes – це “усвідомлене дихання”. Налаштуйтесь на вправу, сядьте зручно, розслабтесь. Відчуйте контакт ваших ступнів з підлогою, постарайтесь зберегти цю позу до кінця вправи. Закрийте очі, якщо підчас виконання ви будете відчувати сонливість, то відкрийте очі. Обережно покладіть руки долонями на живіт. Сконцентруйтесь уважно на зоні біля пупка. Спостерігайте за ритмом свого дихання, за тим як живіт плавно піднімається та опускається. Старайтесь концентрувати увагу на кожному вдиху та видиху.

Номер слайду 7

Сконцентруйтесь на фізичних почуттях. Якщо вам не комфортно слідкувати за диханням в області живота, то перемістіть свою увагу та руки собі на груди, спробуйте спостерігати за грудним диханням. Дихайте невимушено – не потрібно спеціально робити вдих чи видих довшим або сповільнювати дихання. Живіть цією миттю, забудьте про минуле, не думайте про майбутнє, спробуйте нічого не контролювати. Не потрібно аналізувати своє дихання чи намагатися керувати ним.

Номер слайду 8

В якийсь момент ви спіймаєте себе на тому, що думки вас відволікають. Увага переміщується то на минуле, то на майбутнє, то на оцінку того, що відбувається. Не звинувачуйте себе ні в чому, відволікатись – це нормально, так влаштований наш мозок. Просто відзначте, для себе на що саме ви відволіклися, відпустіть свої думки, і знову плавно перенесіть свою увагу на дихання. Коли закінчите вправу похваліть себе. Подякуйте собі за цей досвід, яким би він не був. Ця коротенька вправа дуже важлива для поповнення ваших внутрішніх ресурсів.

pptx
Додано
20 травня 2020
Переглядів
1380
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку