Розділові знаки у вивчених синтаксичних конструкціях.

Про матеріал
Презентація до уроку української мови в 7 класі на тему "Розділові знаки у вивчених синтаксичних конструкціях".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розділові знаки у вивчених синтаксичних конструкціях.

Номер слайду 2

«Бережіть розділові знаки»Один чоловік загубив кому та крапку з комою і почав боятися складних речень, шукав прості. За нескладними фразами прийшли й нескладні думки. Потім він загубив знак оклику і почав розмовляти тихо, з однією інформацією. Його ніщо не хвилювало, не радувало, до всього ставився байдуже. Згодом чоловік загубив знак питання і перестав запитувати. Жодні події не викликали в нього цікавості. Через деякий час чоловік загубив двокрапку й тире, тому перестав пояснювати людям свої вчинки, щось заперечувати. Нарешті в нього залишились лише лапки. Він не міг висловити жодної власної думки, ідеї, завжди когось цитував.

Номер слайду 3

Пунктуація (від лат. punktuatio- punktum, що означає крапка) - це розділ мовознавства про використання та вживання на письмі розділових знаків.

Номер слайду 4

Попрактикуймо!1. Клим Джура потрапив у секретну лабораторію ТТБ жіночий голос запропонував йому взяти у таємному експерименті.2. Хлопець дуже любив бабусю Солю допомагав їй не порушував її заборони.3. Жук сказав юнакові Сьогодні рівно о 21 –й чекаємо тебе біля банку!4. Перше випробування ти пройшов, це лише початок сказав Жук. Початок чого? Запитав я.5. Музиканте ти витримав і друге випробування.6. На жаль синьоморди таємно заволоділи вже половиною світу.

pptx
До підручника
Українська мова 7 клас (Горошкіна О.М., Попова Л.О.)
Додано
11 вересня 2023
Переглядів
1579
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку