Розробка електронного контенту для дистанційного навчання Елеонор Портер «Полліанна»

Про матеріал
Розробка електронного контенту для дистанційного навчання Елеонор Портер «Полліанна» Розробка містить матеріал для дистанційного навчання : маршрутний лист з завданнями і відповідями для вивчення роману Е.Портер "Полліанна". Гадаю , що він стане допомогою моїм колегам.
Перегляд файлу

ДЕПАРТАМЕНТ ОСВІТИ І НАУКИ ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ

ДОНЕЦЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ІНСТИТУТ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ПЕДАГОГІЧНОЇ ОСВІТИ

КАФЕДРА СОЦІАЛЬНО-ГУМАНІТАРНОЇ ОСВІТИ

ВІДДІЛ ГУМАНІТАРНОЇ ОСВІТИ


 

КУРСОВИЙ ПРОЄКТ


 

Розробка електронного контенту 

для дистанційного навчання


 

                 Елеонор  Портер    «Полліанна»

 


 

Проєкт розробив:  Литвиненко С.Є.

 

 

Консультант проєкту: _____________

                                 (ПІБ)

 

Рецензент: ______________________

         (ПІБ)

 

Керівник курсів ПК     Гарна С.Ю.

 

Оцінка за проєкт: _________________________________________________________________

 

Рекомендації: __________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

Елеанор Портер  «Полліанна». Щирість, мужність і оптимізм героїні твору, її вплив на життя міста. Полліанна та її друзі. Художні засоби розкриття образу Полліанни. Ідея радості життя й відкриття світу у творі.

 

 

                                              Маршрутний лист

 

         Любий  п’ятикласнику!  Сьогодні ми відкриваємо ще одну сторінку літературної скарбнички і зазирнемо до книжкової шафи американської письменниці ,котра була переконана, що людям не вистачає радості у повсякденному житті. Саме вона подарувала читачам нову гру – «гру в радість». Хочеться, щоб вона згодом стала для вас стилем життя.

        В народі говорять: «Життя прожити – не поле перейти». На життєвій ниві буває всього. Доля дарує людині щасливі миті, але й посилає нелегкі випробування. Та людина може з гідністю витримати всі удари долі, якщо йде по життю з усмішкою. І будь – яку неприємну ситуацію може перетворити на життєвий урок. Пригадайте, чи відомі вам такі приклади з літературних творів? Я  пропоную  вам  зустріч  ще з однією  героїню, яка не тільки сама вміла бачити щасливі моменти, а й навчила радіти інших.  А   для  того,щоб ця зустріч відбулася,ти повинен  виконати  надані  нижче  завдання.                                             

                                             

                                                        План твоїх дій

1.Розгадай ребуси.

Розгадавши перший ребус,ти дізнаєшся ім'я дивовижної дівчинки, яка вміє змінювати світ дорослих і дітей, а другий  і третій – ім’я  та прізвище жінки, котра нам про цю дівчинку розказала.

2.Познайомся  з біографією  письменниці  Єлеонор  Портер за  посиланням  https://www.ukrlib.com.ua/bio-zl/printit.php?tid=5924  та виконай    вправу «Так  чи  ні?»

3. Прочитай  цікаві  факти біографії письменниці  за  джерелом https://neimovirne.ru/elinor-porter-cikavi-fakti/   та знайди ті,  що  не були  зазначені  в  біографії.

4.Виконай  словникову роботу  та   опрацюй  елементи теорії  літератури.

5.Прочитай  вибрані глави роману,дані  у  твоєму підручнику, переглянь  фільм «Поліанна»   за  посиланням   https://www.youtube.com/watch?v=Wowbx5OWxvM

 6.Перевір  себе  на знання  тексту,виконавши  тестові  завдання.

 7.Попрацюй  над  будовою  сюжету  твора.

 8.Виконай   одне  із  творчих  завдань (на  вибір).

 9.Виконай дослідницьку  роботу.

10. Твір-роздум  на  тему  «Я нарікав на тісний черевик, доки не побачив чоловіка без ніг»

 

 

 

                                       Успіхів  тобі,  друже!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Завдання 1.

                                         

                                                   Потрібно навчитися радіти тому, що є.

                                           Але вищий пілотаж – це радіти тому, чого немає.

                                                                        Леонід Корнєв - Ритов

 

 

 

                                                     

             

     Картинки по запросу картинки до твору поліанна

  Результат пошуку зображень за запитом "нора тварини"   ,

Картинки по запросу картинки до твору поліанна

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Так  Полліанна, героїня однойменного ромару , знає таку гру. Історію про дівчинку із щирою посмішкою та добрим серцем подарувала світові американська письменниця Елеонор Портер.)

 

 

 

 

 

    Завдання  2.    https://www.ukrlib.com.ua/bio-zl/printit.php?tid=5924 

                                  

                                           Біографія Єлеонор Портер

 

 

                                                   

C:\Users\MAHA\Downloads\ю2.jpgНевелике містечко Літтлтон розташоване  на півночі  США, в штаті Нью-Гемпшир. Містечко невелике – його населення складає всього шість тисяч чоловік. Містечко входить в число найпопулярніших міст Америки, і цією популярністю воно завдячує Елеонор Портер та її веселій дівчинці. Головна окраса міста – невелика бронзова статуя дівчинки в сонячному капелюшку. З широко розкритими руками, нібито вона готова в цю хвилину обійняти весь світ. Цей пам'ятник Полліанні, героїні популярної повісті американської письменниці Елеонор Ходжман-Портер.                                           

   Народилася письменниця 19 грудня 1868 року в місті Літтлтон у родині перших переселенців до Америки. Росла у християнській сім'ї, була членом місцевої церковної общини, співала в церковному хорі.Сім'я Ходжман була невеликою: мама, батько і всього дві дитини – Елеанор і її старший брат Фред. Жили вони в достатку, батько займався аптечним бізнесом, мама була художницею, на жаль, важко хворіла.

  

      Сама Елеонор була теж дуже хворобливою, в початкових класах навіть не ходила до школи, до неї запрошували вчителів на дім.Елеонор мала талант до співу, після закінчення школи вона їде в Бостон і вступає на вокальне відділення в консерваторію. Елеонор стає солісткою Бостонського хорового ансамблю. В той час вона знайомиться з бізнесменом із Вермонта Джоном Лайманом Портером. Вони листувалися протягом  п'яти років, в результаті чого у 1892 році одружилися.

 

       Відразу після весілля Портери переїжджають в Чаттанугу (Массачусетс), а потім - в Нью-Йорк. Справи чоловіка ідуть вгору, скоро він стає президентом однієї з американських машинобудівних компаній.

 

     Кар'єра співачки для Елеанор завершилася, але її бог нагородив іншим      талантом. Стан здоров'я не дозволив Елеанор стати мамою, та вона знайшла розраду в тому, що почала придумувати різні історії для дітей.

  

       Перші оповідання були  написані  в 33  роки і  опубліковані в жіночому журналі «Домашній співрозмовник» і нью-йоркському тижневику. У 1907 році було опубліковано

її першу повість під назвою «Проти течії: історія Маргарет». Найзнаменитіша повість Елеонор Портер – «Полліанна». На Бродвеї було поставлено однойменну п’єсу, яка пройшла з великим  успіхом. Відома аме-риканська актриса, зірка німого кіно Мері Пікфорд, за право екранізувати роман заплатила його авторці чималу на той час суму.

     Роман «Полліанна» захопив читачів настільки, що на адресу Елеонор Портер посипався шквал листів з проханнями розповісти, що сталося з го-ловною героїнею роману далі.C:\Users\MAHA\Downloads\ь33.jpgПримірник роману «Поліанна» Елеонор Портер подарувала своїй бабусі Меріон на знак великої пошани і вдячності за ті поради, які письменниця отримала від неї у дитинстві. Цей примірник тепер дбайливо зберігається в одній із найбільших бібліотек світу – Бібліотеці Конгресу США.   У 1890-х роках на сторінках американських журналів з'являються її перші оповідання, написані під псевдонімом Елеонор Стюарт, а в 1907 році побачив світ її перший роман «Зустрічі течії». Елеонор Портер створила 4 томи коротких оповідань і 14 романів для дітей та дорослих.

      Повість «Полліанна» захопила читачів настільки, що на адресу Елеанор Портер посипався шквал листів з проханням розповісти, що сталося з головною героїнею роману далі. Тому вже в 1915 році письменниця видала друком наступну повість –«Юність Полліанни». Коли «Полліанна» вийшла окремою книгою, склалося таке враження, що всі читачі Америки тільки її і чекали. До 1950 року загальна кількість екземплярів «Полліанни» перевершила два мільйони.  

 

       Портер продовжувала писати до самої своєї смерті, і її нові твори викликали чималий інтерес публіки. Три письменниці (Вірджинія Моффат, Харрієт Сміт і Елізабет

Бортон ) по черзі створювали все нові книги, об'єднані

образом головної героїні. Так з'явилася ціла серія –

«Радісні книги Полліанни».

 

 

      До числа найбільш популярних творів відносять – «Просто Девід» 1916 року, «Шлях до згоди» 1917 року, «Про гроші, гроші» 1918 року, «Світанок» 1919 і «Мері-Мерайя» 1920 року.

       Померла письменниця 21 травня 1920 року. У «Нью-Йорк таймс» був написаний некролог під коротким заголовком «Померла автор Поліанни».

 

 

 

 

 

 

 

 

       

     

                          

 

                                        

 

 

 

 

 

 

 

      До  завдання 2.

    Вправа «Так чи ні?»

 

1.Народилася Елеонор Портер 1868 року в штаті Нью-Гемпшир і походила з досить заможної та шанованої родини перших поселенців до Америки (Так).

 

2. Із дитинства маленька Еллі над усе любила співати. Кілька років Елеонор вчилася музики в Бостоні. Вона грала на фортепіано, співала в церковному хорі, виступала з концертами. Їй пророкували славу великої артистки (Так).

 

3. Елеонор Портер мріяла про те, що коли-небудь вона стане всесвітньовідомою письменницею (Ні, ніколи).

 

4. Після одруження (травень 1892 року) Елеонор Портер із чоловіком жили разом із батьками (Ні, її чоловік був підприємцем і незабаром через справи фірми їм довелося переїхати до іншого міста. Кілька років подружжя мешкало в Теннесі, потім оселилося у Нью-Йорку).

 

5. У родини Портерів був гарний ошатний будинок, найбільшою окрасою якого був сад, що ріс просто на пласкому даху будівлі. Елеонорі дуже подобалося відпочивати там, сидячи в кріслі посеред дерев, дивитися в небо. Одного разу вона захопила з собою олівець, зошит і почала писати оповідку (Так).

 

6. Потім кілька своїх оповідань вона надіслала до відомого в Америці християнського журналу «Крістіан Гералд» І їх надрукували! (Так).

 

7. Портер стала письменницею, на той час їй було двадцять три роки (Ні, їй було вже тридцять три роки).

 

8. У 1912 році письменниця взялася за невеличку повість для дітей. То була зворушлива історія про те, як сувора багата тітка взяла на виховання племінницю-сирітку. Героїня носила чудернацьке ім’я Поліанна. Її батьки поїхали як місіонери до маленького містечка на Далекому Заході. Родина бідувала, то ж іграшок у дівчинки не було, щоб вона не журилася, тато придумав для неї дещо незвичну забавку – гратися в радість (Так).

 

9.Книжка про дівчинку, яка гралася в радість, мала шалений успіх у читачів. Мільйони дітлахів і дорослих мріяли мати її у своїй бібліотеці. Обійшовши Америку, книжка рушила до Європи, де також знайшла чимало друзів (Так).

 

10.До Елеонор Портер почали надходити листи з проханням розповісти про подальші пригоди Поліанни. Тож у 1915 році вийшла повість «Юність Поліанни», яка розповідає про те, що сталося з дівчинкою-Радість, коли та виросла (Так).

 

 

 

 

 

                        

                              

 

 

Завдання  3. https://neimovirne.ru/elinor-porter-cikavi-fakti/

                    Елеонор Портер .Цікаві факти.

Елінор Портер цікаві факти з життя та творчості відомої американської дитячої письменниці і романістки викладені в цій статті.

    Народилася майбутня письменниця 19 грудня 1868 в містечку Літтлтон, штат Нью-Гемпшир в родині багатого аптекаря. З дитинства Елінор виховувалася в пуританському дусі і співала в церковному хорі.

Вона Була досить хворобливою дитиною, тому вчителі в початкових класах приходили до неї додому.

Завдяки своїм вокальним даним дівчина стала випускницею найстарішого музичного навчального закладу США — Консерваторії Нової Англії.

У 1892 році Елінор вийшла заміж за Джона Лаймана Портера, бізнесмена з Вермонта, після 10 років жвавого листування.

Елінор Портер Не могла мати дітей, тому знайшла розраду в написанні історій для дітей та допомоги сирітським притулкам.

Перші оповідання були опубліковані в жіночому журналі «Домашній співрозмовник» і нью-йоркському тижневику.

У 1907 році було опубліковано її першу повість під назвою «Проти течії: історія Маргарет».Найзнаменитіша повість Еленор Портер — » Полліанна «. На Бродвеї було поставлено однойменну п’єсу, яка пройшла з великим успіхом.

Відома американська актриса, зірка німого кіно Мері Пікфорд, за право екранізувати роман заплатила його авторці чималу на той час суму. Роман «Полліанна» захопив читачів настільки, що на адресу Елеонор Портер посипався шквал листів з проханнями розповісти, що сталося з головною героїнею роману далі.

Примірник роману «Поліанна» Елеонор Портер подарувала своїй бабусі Меріон на знак великої пошани і вдячності за ті поради, які письменниця отримала від неї у дитинстві. Цей примірник тепер дбайливо зберігається в одній із найбільших бібліотек світу – Бібліотеці Конгресу США.

До числа найбільш популярних творів відносять — «Просто Девід» 1916 року, «Шлях до згоди» 1917 року, «Про гроші, гроші» 1918 року, «Світанок» 1919 і «Мері-Мерайя» 1920 року.Померла письменниця 21 травня 1920 року. У «Нью-Йорк таймс» був написаний некролог під коротким заголовком «Померла автор Поліанни»

У США та інших країнах створено клуби Полліанни, на її честь американці святкують День радості (англ. Official Pollyan-тіа Glad Г)пу), поставили пам'ятник літературній героїні Е. Портер. біля якого щороку збираються ті, хто має в душі оптимізм і хоче змінити життя на краще. Полліанна стала не менш відомою серед різних поколінь, аніж Том Сойєр і Гекльберрі Фінн.

 Сподіваємося, що з цієї статті Ви дізналися щось цікаве про Елінор Портер.

Завдання  4.

 

Словникова  робота:

Бестселер (з англ. bestseller — той, що добре продається) популярна книжка, яка потрапила до списку тих, які найбільше продаються.

Термін «бестселер» не визначає літературної якості твору, він лише говорить про його велику популярність.

 

Опрацювання елементів теорії літератури.

Твір «Полліанна» належить до літературного жанру – роман.

 

Роман - великий епічний твір, у якому зображується  всебічна картина великої кількості людей у певний період часу або цілого людського життя.

 

 

 

 

 

Завдання  5  . https://www.youtube.com/watch?v=Wowbx5OWxvM

                           

.

Завдання  6.   Тестові    завдання.

 

1.     Е.Портер вбачала своє покликання в тому, щоб...

А) писати книги для дітей

Б) залишити по собі добру славу

В) допомагати людям стати кращими

Г)  гарну і затишну родину

 

2.     Предметом гордості міс Поллі Гаррінгтон була...

А) вихованість та добрі манери

Б) доброта та ґрунтовні знання з філософії

В) родинна бібліотека та сімейні традиції

Г) порядність і вимогливість до всіх і в усьому

 

3.     Чим став лист із Белдінгсвіля для міс Гаррінгтон?

А) неприємною несподіванкою

Б) гарною новиною

В) гірким сюрпризом

Г) доброю звісткою

 

4.     Кому Полліанна розповіла про "гру в радість" в першу чергу?

А) тітоньці Поллі

Б) місіс Сноу

В) Джиму Біну

Г)Ненсі

 

5.     Хто назвав Полліанну "найдивовижнішою дитиною" з усіх дітей?

А) міс Поллі

Б) містер Пендлтон

В) місіс Сноу

Г) лікар Чілтон

 

6.     Чиє помешкання Полліанна перетворила на "казку"?

А) місіс Сноу

Б) міс Поллі

В) містера Пендлтона

Г) місісТарбел

 

7.     Полліанна найбільше хотіла, щоб у Джиммі Біна

А) були друзі

Б) було гарним здоров’я

В) була родина

Г) завжди сяяла усмішка

 

8.     Візити Джона Пендлтона і Міллі Сноу до Полліанни стали першими...

А) Кроками

Б) Дзвіночками

В) ознаками "гри в радість"

Г) Ластівками

 

9.     Хто й під час хвороби Полліанни не знав про її гру "в радість"?

А) місіс Пейсон

Б) місіс Тарбел

В) міс Поллі

Г) місіс Бентон

 

10.                        "Полліанна" Е.Портер відображає найважливіші...

А) сторони світу дітей і дорослих

Б) проблеми сучасного суспільства

В) принципи християнської моралі

Г) норми етикету і загальнолюдської моралі

 

11.                        Дякуючи Полліанні, всі мешканці містечка стали...

А) Добрішими

Б) Щасливішими

В) Лагіднішими

Г) уважнішими один до одного

 

12.                        В образі Полліанни втілено основні риси американців:

А)незалежність, оптимізм і впевненість у своїх силах

Б) незалежність, гуманність і високо освіченість

В) оптимізм, щирість, свободолюбивість

Г) самовпевненість, незалежність, оптимізм

 

 

 

(Відповіді: 1в,2а,3а,4г,5в,6в,7в,8г,9в,10в,11б,12а.)

 

 

 

 

 

 

 

Завдання  7.   Будова  сюжету  романа.

 

  -Визначь тему ,ідею та жанр  твору  «Полліанна» .

  -Дай  відповідь,де  відбуваються  події,  хто  є  головним  героєм  та  назви  усіх  героїв  твору.

  - Визначь компоненти сюжету  роману:експозицію,зав’язку,розвиток  дії,розв’язку.

Відповіді:

- Визначте тему роману «Полліанна» (Розповідь про життя дитини-сироти, яка твердо запам’ятала науку добра від своїх покійних батьків).

- Яка ідея твору? (У житті завжди є привід для радості, навіть у найскрутнішу хвилину можна знайти для себе розраду, головне — мати для цього бажання).

- Жанр? (Роман)

- Де відбуваються події? (У  містечку Белдінгсвілі)

- Хто є головним героєм роману Елеонор Портер? (Полліанна)

- Назвіть усіх героїв роману «Полліанна»   (Полліанна, міс Поллі Харрингтон, кухарка Ненсі,    садівник Том, водій Тімоті, хлопчик — Джиммі Бін, містер — Джон Пендлтон, лікар Чілтон; місіс Сноу-інвалід, її донька Міллі, пастор — Пол Форд, удова — місіс Бентон, місіс Пейсон, місіс Тарбел).

- Назвіть компоненти сюжету  роману «Полліанна».

 Експозиція — опис будинку міс Поллі Гаррінґгон червневого ранку, коли має приїхати  Полліанна.

Зав’язка – лист Байта про те, що Полліанна відіслана до тітки.

Розвиток дії — знайомство Полліанни з тітонькою Поллі; нові звичаї в будинку після приїзду дівчинки; знайомство та дружба Полліанни з мешканцями Белдінґсвіла; «гра в радість». Кульмінація — автомобільна аварія, після якої Полліанна стає нерухомою; випадково почутий діагноз про те, що хвороба невиліковна; прихід лікаря Чілтона, який подарував Полліанні надію на одужання. 

Розв’язка — Полліанна пише листа своїй тітоньці про нові зроблені кроки до одужання (щодня збільшуючи їх на два).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Завдання  8.  Творчі  завдання.

 

А) Створи  асоціативне гроно  до  слова «Полліанна»

   Асоціативне  гроно до слова «Полліанна».

 

 

 

C:\Users\User\Downloads\Полліанна.jpg

 

 

 

Б) Створення  « Асоціативних вікон»

 

                    -Що таке радість? Пояснити лексичне значення слова «радість»

-Створити асоціативний ланцюжок  до слова «радість

       -Намалюйте символ радості

-Запишіть антитезу до слова «радість»

 

 

Поясни лексичне значення

 

Радість -  це внутрішнє почуття задоволення, втіха, приємність внаслідок бажаного випадку

 

Намалюй символ

 

 

Створи асоціативний ланцюжок

Радість – щастя, задоволення, усмішка, втіха, сонце, тепло, трепет, сміх, свято, пісня, добро, подарунок…

 

 

 

Підбери антитезу

Скорбота, смуток, горе, сум

 

В) Правила гри в радість .

Завдання:Складіть  правила  гри в радість.

 Правила  гри  в  радість

               1. Завжди посміхатись й  привітно  вітатись.

               2. У поганому знаходити щось хороше.

               3. Ніколи не сумувати,гарний  настрій  дарувати.

               4. Думати про те, що дещо може бути й гіршим.

               5. Ніколи не сміятися з чужого горя.

               6. Даруй людям  добро -  буде  на  серці  тепло.

 

 

Вірш Тетяни Цитдзіної  «Що таке радість?

 

Радість - це пісня, радість - це сонечко,

Радість - коли усміхається донечка.

Радість - із квітів килим строкатий,

Радість - це мамині руки і тата.

Радість - веселки шарфик барвистий,

Радість - із зірок сріблясте намисто.

Радість - дарунки, радість - це свято,

Радість - це сніг, перший, ніжний, лапатий.

Радість - оцінка, радість - це друзі,

Радість - метелик в зеленому лузі.

Радість - робота, радість - це успіх,

А після всього - втомлений усміх.

Радість - це усмішка й тепле слово,

Що з твоїх уст злетіти готове.

Радість - добро, без якого на світі

Не можуть жити й дорослі, і діти.

Найголовніше для вас, любі діти, -

Бачити радість навкруг і радіти,

Вміти її по краплинах збирати

І одне одному  подарувати!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9. Дослідницька  робота.Завдання: дослідити за цитатами, яким герой був до зустрічі з Полліанною і як змінився під впливом дружби  з  Полліанною.. Результати занести в  таблицю.

 

 

 

Вимоглива, холодна, стримана, з почуттям обов’язку, сумна, пунктуальна, нещасна, самотня  

                                                         

 

Замкнутий, похмурий, мовчазний, одинокий, ні з ким не спілкується

 

Турботлива, добра, чуйна тітка, щаслива заміжня жінка                                                 

 

Люблячий, турботливий батько. Його життя стало яскравим, веселим, повноцінним

 

 

Привітна, турботлива, чуйна, люб’язна, не любила свого імені та понеділок

 

 

Завжди привітний, добрий, чуйний,  самотній і нещасний через нерозділене кохання

 

Полюбила своє ім’я та понеділок

 

Щасливий, одружений, порозумівся з коханою жінкою

 

 

Дратівлива, вразлива, примхлива, сердита, хвора жінка, лежала в

   темній кімнаті

 

 

Засмучений, у розпачі писав песимістичні, сумні проповіді

 

Стала терплячішою, уважнішою до всіх, почала працювати і радіти з цього

 

 

Усвідомив свою місію, роль у житті мешканців міста, його проповіді

   стали радісними

 

 

Сумний, зневірений, бездомний, мріяв мати батьків, сім’ю, будинок

 

 

 

З’явились сім’я, названий батько і будинок, став щасливим

 

 

 

До  завдання  №9.

 

 

 

Герой

 

 

До

 

Після

 

Ненсі

 

Привітна, турботлива, чуйна, люб’язна, не любила свого імені та понеділок

 

 

Полюбила своє ім’я та понеділок

 

 

Місіс Сноу

 

Дратівлива, вразлива, примхлива, сердита, хвора жінка, лежала в

темній кімнаті

 

 

Стала терпимою, уважнішою до всіх, почала працювати  ( в’язати одяг для дітей з притулку) і радіти тому, що у неї здорові умілі руки

 

 

Джиммі

 

Сумний, зневірений, бездомний, мріяв мати батьків, сім’ю, будинок

 

 

З’явились сім’я, названий батько і будинок. Хлопець став щасливим

 

 

Джон Пенделтон

 

Замкнутий, похмурий, мовчазний, одинокий, ні з ким не спілкується

 

 

Люблячий, турботливий батько. Його життя стало яскравим, веселим, повноцінним

 

 

Лікар

Чилтон

 

 

Завжди привітний, добрий, чуйний,  самотній і нещасний через нерозділене кохання

 

Щасливий, одружений, порозумівся з коханою жінкою

 

 

Священник

Пол Форд

 

 

Засмучений, у розпачі писав песимістичні, сумні проповіді

 

Усвідомив свою місію, роль у житті мешканців міста, його проповіді

   стали радісними

 

 

Тітка Полі

 

 

Вимоглива, холодна, стримана, з почуттям обов’язку, сумна, пунктуальна, нещасна, самотня  

                                                         

 

Турботлива, добра, чуйна тітка, щаслива заміжня жінка                                                 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Завдання 10.

Твір-роздум  на  тему  «Я нарікав на тісний черевик, доки не побачив чоловіка без ніг»

Нещодавно я прочитала повість Елеонор Портер «Полліанна». З цього часу в моєму світогляду сталися суттєві зміни.

Іноді ми почуваємося нещасними, нам хочеться підтримки й співчуття. При цьому ми забуваємо, що серед нас живуть люди, яким набагато гірше, ніж нам. Є такий вислів: «Я нарікав на тісний черевик, доки не побачив чоловіка без ніг».

Мене здивувало, що маленька дівчинка Полліанна все це розуміла. Батько навчив її «грі у радість». Головне правило цієї гри — радіти життю незважаючи ні на що й всупереч будь-яким обставинам. Наприклад, отримавши в подарунок замість ляльки милиці, треба радіти, що вони не потрібні. Адже у світі є такі діти, що хворіють та не можуть вільно пересуватися.

Отже, Полліанні була властива життєва мудрість, яка програмує на безумовне щастя. І цією філософією вона щедро ділилася з іншими людьми.

Прочитавши твір про Полліанну, я теж намагаюся задовольнятися тим, що в мене є. Тепер я розумію, що багато людей позбавлені найнеобхіднішого. Я щаслива, адже в мене є здоров’я та все, чого я дійсно потребую.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
2 листопада 2021
Переглядів
907
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку