19 липня о 18:00Вебінар: Реалізація національно-патріотичного проекту в закладах дошкільної та середньої освіти

Розробка уроку з теми: Cooking food

Про матеріал
Мета: • практична: активізувати вживання тематичних лексичних одиниць у мовленні учнів, систематизувати засвоєний лексичний матеріал з теми «Харчування», удосконалювати навички аудіювання, читання, усного та писемного мовлення, навчати дітей застосовувати вивчений матеріал у різних мовленнєвих ситуаціях; • розвивальна: розвивати пам'ять, увагу, логічне мислення, мовну здогадку, фонематичний слух та уяву; • виховна: виховувати інтерес до вивчення англійської мови, повагу до співрозмовника, а також уміння розрізняти здорову та шкідливу їжу та прагнення допомагати старшим у приготуванні страв; • освітня: розширювати філологічний кругозір учнів, збагачувати їхні знання про види страв та способи їх приготування, пригадати правила сервірування стола.
Перегляд файлу

Тема: Cooking food

Мета:

  • практична: активізувати вживання тематич-них лексичних одиниць у мовленні учнів, си-стематизувати засвоєний лексичний матеріал з теми «Харчування», удосконалювати навич-ки аудіювання, читання, усного та писемного мовлення, навчати дітей застосовувати вивче-ний матеріал у різних мовленнєвих ситуаціях;
  • розвивальна: розвивати пам'ять, увагу, логіч-не мислення, мовну здогадку, фонематичний слух та уяву;
  • виховна: виховувати інтерес до вивчення англійської мови, повагу до співрозмовника, а також уміння розрізняти здорову та шкід-ливу їжу та прагнення допомагати старшим у приготуванні страв;
  • освітня: розширювати філологічний кругозір учнів, збагачувати їхні знання про види страв та способи їх приготування, пригадати прави-ла сервірування стола.

Обладнання: мультимедійна дошка, ноутбук, зошити, роздавальний матеріал, картинки з теми «Їжа», кросворд, фрукти-

ХІД УРОКУ

І Підготовка до сприйняття іншомовного мовлення

  1. Організаційний момент

T: Good morning, pupils! I am glad to see you. How are you?

Ps: Good. Bad. So-so

(На столі розташовані фрукти, вчитель пояснює, що яблуко – це So-so, лимон – Bad, а апельсин – Good. Учні підходять по черзі до столу та висловлюють свою думку)

  1. Повідомлення теми та мети уроку

T: Look at the pictures .  What are these?

Ps: Food

T: Yes. So, our today’s topic is “Cooking food”. At our lesson we’ll speak, solve the crossword, sing a song, make a little project and do many other things.

ІІ Основна частина уроку

1. Активізація та систематизація тематичних лексичних одиниць з теми Food

T. Let's work in groups. We need 2 groups. (вчитель ділить клас на дві групи за допомогою карток – фрукти та овочі – кожен підходить до столу та вибирає картку)

It will be the first group and it will be the second one.

Your task is tо write for 3 minutes. The members of the I group write as many words as they can on the topic Vegetables and the members of the 2 group — on the topic Fruit. I give you sheets of paper. Are you ready? Let us start! (кожна група пише на картках фрукти чи овочі та складає у кошик, прикріплений на дошці)

T. Let's stop now. Read your words and count them.

2. Діалогічне мовлення з опорою на таблицю

T. Ask each other how you can-cook these products as in the example. Use the table.

e.g. cabbage — knife — to chop:

— How can you cook cabbage?

— I can chop cabbage with a knife and then fry it in the frying pan.

Products

Kitchen nouns

Kitchen verbs

Cabbage

To cut

A blender

vegetables

To stew

A pan

Apple pie

To bake

An oven

Potatoes

To boil

A saucepan

Meat

To roast

A microwave

Fish

To fry

Frying pan

Cheese

To slice

A knife

Salad

To mix

A mixer

 

3. Розвиток навичок письма

T: Well, the next task is jumble words.

Make up the words and write them down

1. Gusar                      5. lio

2. ilkm                        6. geg

3. dreba                      7. terbut

4. sifh                         8. acobn

 

T: That will do. Thank you. Group …is a winner.

4. Фізкультхвилинка

T: I see, you are tired.  Let’s play a game. If I name healthy food the first group stands up. If I name junk food the second group stands up.

Meat, pasta, fish, eggs, beans, cakes and biscuits, boiled potatoes, white bread, rice, brown bread , milk, crisps, hamburgers, fruit and vegetable juice, much sweets

5. Контроль домашнього завдання

Учні читають підготовлені рецепти страв, решта здогадуються назву страви

6. Проектна робота

1) Game puzzle

T: Look at the pictures. Name them and say the first letter. What’s this? Yes, it’s sandwich

S –sausage

A – apple

N – nut

D – drinks

W –watermelon

I – ice-cream

C – coffee

H - ham

2) Crossword

Your mothers asked you to cook the sandwiches for breakfast. In group you should do crossword and find ingredients for your sandwiches.

lst group

1

 

 

 

 

 

 

2

 

 

 

 

 

 

3

 

 

 

 

 

4

 

 

 

 

 

l. A mixture of meat cut into very small pieces and spice that is made into a long thin shape.

2. A yellow fat that is made from cream and spread on bread.

3. made of milk or hard mass

4. a type of food made from flour and water

 

1

 

 

 

 

 

2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3

 

 

 

4

 

 

 

 

 

 

 

1. A thin piece of bread that is heated on both sides to make it brown.

2. Creamy dressing, made of oil and eggs

3. Meat from a pig's back leg that has been cured.

4.  A long, thin vegetable with a dark green skin

3) Writing the recipes.

Let's write the recipe of the sandwich

4) Role-game “Master-chef”

 (Presentation of Project)

Imagine, you are on a TV program "Master  Chef". Every group should tell and demonstrate the recipe of own sandwich.

 

5) A song “Drink your milk”

Eat your figs and drink your milk,

 Drink your milk, Drink your milk.

Eat your figs and drink your milk. Don't be late for school!

Eat your bread and drink your juice,

Here's your water, here's your bag, ...

(учні переглядають відео та співають)

7. Робота в групі

With which country do you associate the following food and drink?

1) pudding

a) Brazil/Columbia

2) borsch

b) Japanese

3) hamburgers

c) Ukraine

4) coffee

d) Italy

5) gazpacho

e) Turkey

6) sushi

f) England

7) spaghetti

g) India

8) chicken curry

h) France

9) kebabs

i) the USA

10) champagne

j) Spain

 

(учні в групах з’єднують пари, перемагає команда, яка найшвидше впоралася із завданням)

8. Аудіювання. Перегляд відео

T: What did a man cook?

What ingredients did he need?

 

ІІІ Заключна частина уроку

 

1. Домашнє завдання

T: Look at the pictures. What can we make with these products? Borsch

Your homework is to write a recipe of Ukrainian dish borsch

 

2. Підведення підсумків уроку

T: So, what did we talk about?

OK, your marks are…

 

 

 

docx
Пов’язані теми
Англійська мова, Сценарії
Додано
2 квітня
Переглядів
82
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку