«ІЖА.СТРАВИ: приготування їжі. Страви»
Матеріал для заняття із гуртківцями Початкового рівня
Мета: навчальна, розвивальна, вихована
-
навчити застосовувати новий лексичний матеріал;
-
забезпечити в ході заняття поповнення словникового запасу;
-
викликати інтерес до інформації
Завдання: забезпечити засвоєння нового лексичного матеріалу, відпрацювати практичне вживання даного матеріалу
Методи: бесіда, демонстрація зображень, аудіо супровід, навчальні вправи
Обладнання: роздатковий матеріал, смартфон та Bluetooth колонка або ноутбук
Тип заняття: засвоєння нових знань; формування практичних умінь
Форма заняття: групове
Хід заняття
І. Вступна частина
- привітання;
- повідомлення теми та мети заняття, очікуваних результатів;
- актуалізація опорних знань;
- мотивація навчальної діяльності гуртківців.
ІІ. Основна частина
-
Опрацювання лексичного матеріалу підкріплюється зображеннями та аудіо супроводом.
-
Виконання вправ:
-
Which recipe looks best for you? Why? (Який рецепт тобі подобається більше? Чому?)
-
Write down your favorite recipe. Put your recipe together with your classmates’ recipes to make a class cookbook. (Запишіть свій улюблений рецепт. Поєднайте свій рецепт з рецептами однокласників, щоб створити кулінарну книгу для класу.)
-
Самостійне та колективне виконання вправ:
-
Complete the sentences. (Доповніть речення.)
-
Read the directions. Check Possible or Not possible. (Прочитайте інструкції. Відмітьте «Можливо» або «Неможливо».)
-
Write a food you prepare each way. (Напишіть хжу, яку ви готуєте кожним способом.)
-
Circle the correct directions in the recipe. (Обведіть кружком правильні правильні вказівки в рецепті.)
-
Listen and complete the recipe. (Послухайте і доповніть рецепт.)
Колективна перевірка після виконання кожної вправи.
ІІІ. Заключна частина
Підбиття підсумку за новим матеріалом та уточнення проблем із сприймання матеріалу заняття.
Використані ресурси
-
Foley Barbara H. The Heinle Picture Dictionary. Thomas Heinle, 2005. — 275p. International Student Edition.
-
Heinle Picture Dictionary Intermediate Workbook CD's AUDIO. Thomson Heinle, 2006. — 246 p. — ISBN-13: 978-1413014679.