Розв'язування задач (Світловий промінь і світловий пучок. Закони прямолінійного поширення світла)

Про матеріал
Розробка презентаціїдо уроку фізики в 9 класі на тему: "Розв'язування задач (Світловий промінь і світловий пучок. Закон прямолінійного поширення світла)"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розв’язування задач на тему “Світловий промінь і світловий пучок. Закон прямолінійного поширення світла. Сонячне і місячне затемнення”Урок 21 Фізика 9 клас

Номер слайду 2

Дайте відповідь на запитання. Дайте означення світлового променя. Сформулюйте закон прямолінійного поширення світла. Які досліди та явища підтверджують прямолінійність поширення світла? За яких умов предмет утворюватиме тільки повну тінь, а за яких — повну тінь і півтінь? Коли на Землі спостерігається повне сонячне затемнення? часткове сонячне затемнення?Коли на Землі спостерігається повне місячне затемнення? часткове місячне затемнення?

Номер слайду 3

Блез Паскаль“Існує достатньо світла для тих, хто хоче бачити, і достатньо темряви, для тих хто не хоче”

Номер слайду 4

Розв’язування задач (усно)Космонавт, перебуваючи на Місяці, спостерігає Землю. Що побачить космонавт у той момент, коли на Землі буде повне місячне затемнення? часткове затемнення Місяця?

Номер слайду 5

Розв’язування задач (усно)Поміркуйте, чому місячне затемнення ми спостерігаємо частіше, ніж сонячне, адже за рік їхня кількість майже однакова.

Номер слайду 6

Учимося розв’язувати задачіЗадача. У сонячний день довжинатіні від вертикально поставленої метрової лінійки дорівнює 24 см, а довжина тіні від дерева — 3,6 м. Визначте висоту дерева.

Номер слайду 7

Розв’язування задач. Електрична лампа, що має форму кулі діаметром 6 см, розташована на відстані 1 м від екрана. Визначте, на якій найменшій відстані від екрана слід розмістити тенісну кульку діаметром 40 мм, щоб вона не відкидала тінь на екран, а давала тільки півтінь.

Номер слайду 8

Розв’язування задач. Чому літак, що летить на великій висоті, не утворює тіні навіть сонячного дня? Поясніть свою відповідь, виконавши відповідний рисунок.

Номер слайду 9

Домашнє завдання. Повторити § 10 Впр. 10 (8) – усно. Впр. 10 (9) - письмово

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Бондар Галина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Фізика 9 клас (Бар'яхтар В.Г., Довгий С.О., Божинова Ф.Я., Кирюхіна О.О. (за редакцією Баряхтара В.Г., Довгого С.О.))
Додано
18 вересня 2021
Переглядів
5298
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку