Розвиток навичок складання плану до тексту

Про матеріал

Зразок завдання, яке допоможе дітям 3 класу краще удосконалити вміння у складанні планів до тексту. В подальшому це завдання допоможе у складанні планів до переказів, інших текстів, переказувати твір.

Перегляд файлу

     Прізвище, імя учня

 

  1. Прочитай текст. Добери до нього заголовок.

 

 

Горобина і ялинка стояли поряд. Зовсім близенько одна біля одної. І тому вони часто перешіптувались між собою. На ялинці росли хвоїнки і шишки, а на горобині — листя і ґрона жовтогарячих плодів.

Прийшла осінь. Дихнула прохолодою раз, другий. Пожовкли на горобині листочки, і кожний плодик став червонішим. А ялинка зовсім не змінилася. Хвоїнки зелені-зелені, а шишки як позолотилися влітку, такими й лишились.

Та налетів буйний осінній вітер, загойдав горобину і почав зривати з неї листя. Посипалось воно жовтим дощем додолу. А ялинка не злякалася вітру. Настовбурчила колючі голочки, поколола вітер — він і полетів геть від неї.

  1. Добери заголовки до кожного абзацу та склади план тексту.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

      Прізвище, імя учня

 

  1. Прочитай текст. Добери до нього заголовок.

 

 

Усім весело та радісно навесні, тільки молода яблунька, що у шкільному садку росте, сумна стоїть. Що їй, бідній, робити?

Ось що з нею трапилось. Стояла вона торік весела, в зеленому листі, а між листям ховалися червоні яблука. Смачні були яблучка, і сама вона струнка, пишна. Діти її дуже любили. А цієї весни, випустила наша яблунька бруньки, а тут повилазила погана гусінь з гнізд і почала в'їдатися в бруньки та вигризати в них ямки.

Гуляли в садку діти. Підбігли до своєї улюбленої яблуньки. Аж тут побачили таке лихо. Взялися допомагати бідоласі. Треба швидше наш садок очистити, а то пропаде садовина.

  1. Добери заголовки до кожного абзацу та склади план тексту.

 

 

doc
Додано
30 серпня 2018
Переглядів
1769
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку