Сценарій пізнавального заходу «Подорож знаками зодіаку»

Про матеріал
Сценарій містить в собі опис та приналежність дітей до знаків Зодіаку, зодіакальну вікторину. Стане в нагоді класному керівнику при підготовці до виховної години з даної теми.
Перегляд файлу

Сценарій пізнавального заходу «Подорож знаками зодіаку»

Мета:

  • пробудити у вихованців інтерес до самого себе, сформувати розуміння унікальності людської особистості та відчуття власної значимості;
  • сприяти розвитку позитивних якостей дітей, спонукати до розвитку власних задатків, здібностей та до самовдосконалення;
  • виховувати активних громадян, здатних творити себе і своє життя.

Обладнання: комп’ютер, проектор, екран, мікрофон, колонка, мультимедійна презентація, відеоролики, 12 цукерок.

 

Добрий день, любі діти. Чи знаєте ви, що наша планета за рік робить повний оберт навколо сонця? Щомісяця на своєму шляху вона зустрічає нове сузір'я. А що таке сузір'я? Спостерігаючи зірки ви, ймовірно помічали, що вони утворюють знайомі нам букви, трикутники, квадрати. З давніх-давен людина давала імена таким групам зірок. У перекладі з латині «сузір'я» означає «група зірок».

Стародавні греки називають це коло сузір'їв зодіаком.

Хоча в перекладі з грецького «Зодіак» означає «Тварина». До зодіакальних сузір'їв відносяться: Овен, Телець, Близнюки, Рак, Лев, Діва, Терези, Скорпіон, Стрілець, Козеріг, Водолій, Риби.

Легенда про знаки зодіаку

Відеоролик

У стародавні часи, коли люди вночі дивилися на небо, вони помічали, що багато яскравих зірок розташовуються в певному порядку і утворюють групи. Ці групи і є те, що ми називаємо сузір'ями. Стародавні люди давали імена цим сузір'ям, називаючи їх на честь богів, героїв, або давали назви тварин і добре відомих предметів. Вивчаючи сузір'я стародавня людина зауважила, що вони рухалися по небу. Певні сузір'я з'являлися навесні, проходили по небу, потім зникали. За ними йшли літні, весняні та зимові сузір'я. У процесі спостереження виділили 12 сузір'їв. Щомісяця новий знак зодіаку з'являється на східному горизонті.

Чи знаєте ви до якого знаку зодіаку ви належите?

Знак зодіаку Овен. Місяць року – переважно квітень. Дата народження – з 21 березня  (21.03) по 20 квітня (20.04) включно. Овен – стихія Вогонь.

Знак зодіаку Телець. Місяць року – переважно травень. Дата народження – з 20 квітня (20.04) по 20 травня (20.05) включно. Телець – стихія Земля.

Знак зодіаку Близнюки. Місяць року – переважно червень. Дата народження – з 21 травня (21.05) по 21 червня (21.06) включно. Близнюки – стихія Повітря.

Знак зодіаку Рак. Місяць року – переважно липень. Дата народження – з 22 червня (22.06) по 22 липня (22.07) включно. Рак – стихія Вода.

Знак зодіаку Лев. Місяць року – переважно серпень. Дата народження – з 23 липня (23.07) по 22 серпня (22.08) включно. Лев – стихія Вогонь.

Знак зодіаку Діва. Місяць року – переважно вересень. Дата народження – з 23 серпня (23.08) по 22 вересня (22.09) включно. Діва – стихія Земля.

Знак зодіаку Терези. Місяць року – переважно жовтень. Дата народження – з 23 вересня (23.09) по 23 жовтня (23.10) включно. Ваги – стихія Повітря.

Знак зодіаку Скорпіон. Місяць року – переважно листопад. Дата народження – з 24 жовтня (24.10) по 22 листопада (22.11) включно. Скорпіон – стихія Вода.

Знак зодіаку Стрілець. Місяць року – переважно грудень. Дата народження – з 23 листопада (23.11) по 21 грудня (21.12) включно. Стрілець – стихія Вогонь.

Знак зодіаку Козеріг. Місяць року – переважно січень. Дата народження – з 22 грудня (22.12) по 20 січня (20.01) включно. Козеріг – стихія Земля.

Знак зодіаку Водолій. Місяць року – переважно лютий. Дата народження – з 21 січня (21.01) по 18 лютого (18.02) включно. Водолій  – стихія Повітря.

Знак зодіаку Риби. Місяць року – переважно березень. Дата народження – з 19 лютого (19.02) по 20 березня (20.03) включно. Риби – стихія Вода.

Всі запам’ятали? А тепер увага! Яким би героєм мультфільму ви були за своїм знаком зодіаку? Увага на екран.

Відеоролик «Яка ти мультяшка за знаком зодіаку?»

Зодіакальна вікторина.

1.Назвіть знаменитих Левів яких ви знаєте. (Лещенко, Товстий, Яшин)

2.Стрільці. Назвіть види невогнепальної зброї (рогатка, лук, ніж, арбалет, шабля)

3.Овен-це баран. А яку користь приносить баран? (Шашлик, ріг, шуба, валянки)

4.Козеріг. Назвіть ласощі козерогів. (Капуста, трава, морква)

5.Водолей. Назвіть природні водосховища (хмара, річка, калюжа, озеро)

6.Терези. Назвіть міри ваги. (кілограм, пуд, фунт, центнер, тонна)

7.Діви. Назвіть жіночі імена на букву «Д» (Дар’я, Дарина, Дана, Джульєтта, Домініка, Джамала)

8.Раки. Назвіть тварин, в назві яких є буква «Р» (борсук, рись, баран, росомаха, жираф, дикобраз, )

9.Риби. Назвіть яких риб ви знаєте (щука, карась, в'язь, окунь, сом)

10.Скорпіони. Назвіть комах, які мають жало (оса, бджола, овод)

11.Близнюки. Назвіть двозначні слова (ключ, день, носик, джерело, равлик)

12.Тельци. Назвіть рогатих тварин (олень, баран, носоріг, лось, бик, козел, баран).

У кожної людини є свій дороговказ. І кожен день наближає нас до нього. А дорогу до щасливої зірки вкаже вам астрологія.

Людина з його слабостями любить вірити і хотіла би вірити у все таємниче.

Давайте і ми з посмішкою і поблажливістю поставимося до чужих і своїх слабкостей. У тому числі і до гороскопів. Будемо їх розглядати як забавне, інтригуюче читання з забутого жанру усної народної творчості.

Зараз я познайомлю вас якими ви є, любі наші діти, за знаками зодіаку.

1. Чи є серед вас «Стрільці?» (з 23 листопада по 21 грудня) дитина Стрілець чесна, життєрадісна, сповнена надій, товариська. Стрільці дуже незалежні, добре працюють, якщо мета поставлена чітко.

2. Козероги? (з 22 грудня по 20 січня) малюки Козероги дуже самостійні, цілеспрямовані. Діти Козероги злегка примхливі, образливі, люблять порядок і не переносять, коли цей порядок хтось порушує. Козеріг прагне до надійності, міцності, щоб набути впевненості в собі, Козерогам потрібен успіх!

3. А чи є Водолії? (з 21 січня по 20 лютого) маленькі Водолії товариські, чарівні. Не по роках логічні і розумні. Знання даються цьому знаку дуже легко.

4. Чи є серед присутніх Риби? (з 21 лютого по 20 березня) маленькі Риби вразливі, романтичні і живуть в світі своїх фантазій. Дуже артистичний знак, з задоволення буде займатися танцями і музикою.

5. Овни? (з 21 березня по 20 квітня) малюки Овни поривчасті, цікаві, вперті, ніжні. Погано переносять одноманітність, тому часто змінюють звички і вид діяльності. Якщо маленький Овен чогось хоче, суперечити і заперечувати йому безглуздо, Овен завжди наполягатиме на своєму, знайте, це хоч і маленький, але начальник!

6. Тельці. (з 21 квітня по 20 травня) малюки Тельці наполегливі і працездатні, веселі, зовні спокійні, але дуже імпульсивні! Тельців не можна квапити і підганяти. Народжені під цим знаком природжені художники.

7. Присутні Близнюки? (з 21 травня по 21 червня) діти Близнюки непосидючі, веселі, дотепні, у цього знаку постійна спрага діяльності. Близнюки радують батьків раннім розвитком, але грунтовно і послідовно будуть займатися тільки тим, що їм цікаво. Близнюкам дається все легко, але народжені під цим знаком, кидають все на півдорозі, тому як, постійно хочуть займатися чимось новим і переключаються з одного на інше.

8. Чи є серед присутніх Раки? (з 22 червня по 22 липня) молоді Раки самокритичні, чутливі, вразливі. Рак відчуває найменші зміни в відношення до себе, вимагає багато ласки, любові. Малюки Раки люблять спокійне, повільне життя. Це знак дуже прив'язаний до сім'ї.

9. Підійміть руку Леви. (з 23 липня по 23 серпня) малюк Лев відчуває себе центром всесвіту. Діти Леви талановиті в усьому. Леви життєлюбний, веселі, щасливі та горді.

10. Чи є серед присутніх Діви? (з 24 серпня по 23 вересня) маленькі Діви терплячі, мовчазні, сором'язливі, обов'язкові. У Дів природжені акторські здібності і відмінно даються точні науки. Діви допитливі і допитливі від природи, купуйте малюкові Діві інтелектуальні ігри, рано починають читати вголос.

11. Час Терезів.  (з 24 вересня по 23 жовтня) діти Терези веселі, радісні і добродушні, допитливі. Гармонія в сім'ї дуже важлива при цьому знаку. Терези легко сходяться з людьми, товариські, але при цьому терези дуже незалежний знак.

12. І нарешті Скорпіони. (з 24 жовтня по 22 листопада) дітлахи Скорпіони відважні, сміливі, наполегливі, переповнені енергією, якій неодмінно потрібен вихід, інакше дитина Скорпіон буде вередувати, пручатися і робити все на зло вам. При цьому покарання і строгий тон малюк скорпіон не сприймає. Скорпіони дуже цікаві, за ним потрібне око та око. Скорпіони рано стають самостійними.

Нещодавно на освітньому порталі NASA Space Place була опублікована стаття про те, що існує тринадцятий знак зодіаку під назвою Змієносець.

Період знака Змієносця захоплює з 30 листопада по 17 грудня. Це означає, що багато Стрільців можуть бути Змієносцями, а решта знаків можуть перетасуватись.

А які знаки зодіаку в школі? Зараз ми вас це покажемо.

Відеоролик. «Знаки зодіаку в школі»

Можете погодитись з нашими сьогоднішніми твердженнями, а можете лише посміятись над ними. Це особиста справа кожного. Але ж іноді як цікаво порадитись з зодіаком, або дізнатись про себе щось новеньке. Я бажаю вам, щоб зірки ваших знаків завжди яскраво вам світили. Гарного вам настрою, успіхів та здійснення всіх ваших бажань. До нових зустрічей.

docx
Додано
21 січня 2020
Переглядів
1547
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку