Сценарій позакласного заходу з англійської мови та зарубіжної літератури "Halloween is coming.".

Про матеріал
Сценарій позакласного заходу з англійської мови та зарубіжної літератури "Halloween is coming." призначений для проведення з учнями 5-9 класів. Мета: - ознайомити учнів з традиціями Англії та Америки на прикладі святкування Halloween (31 жовтня); - зацікавити учнів у вивченні англійської мови, як засобу для знайомства з традиціями англомовних країн; - активізувати в учнів творчі здібності при підготовці та проведенні свята.
Перегляд файлу

1

 

Тема : Halloween is coming.

Мета:

- ознайомити учнів з традиціями Англії та Америки на прикладі святкування Halloween (31 жовтня);

- зацікавити учнів у вивченні англійської мови, як засобу для знайомства з традиціями англомовних країн;

- активізувати в учнів творчі здібності при підготовці та проведенні свята.

Хід свята

У залі, прикрашеному до свята Хеллоуіна, нерухомо стоять містичні істоти. Раптом з’являється вчитель і звертається до присутніх глядачів.

- Ви здивовані, побачивши в цій залі стільки дивних і навіть страшних істот? Але не лякайтесь! Я зараз спробую Вам розповісти, чому вони завітали до нас у гості, хто вони і звідки.’являється  інший вчитель і веде діалог англійською мовою.)

- I’ve got another idea! (У мене інша ідея!)

- Цікаво, яка?

- Let these strange creatures tell us everything by themselves. ( Нехай ці дивні істоти самі про себе розкажуть.)

- А це можливо?

- I’m sure, it’s possible.

(Стукіт в двері.)

- Прислухайтесь, чи чуєте ви стукіт? (Заходить Джек Ліхтар.)

- Who are you?  What are you doing here?

- My name is Jack and here is my lantern made of a pumpkin. I used to play practical jokes on the devil and I was punished for it. I’m not allowed  to enter the heaven or the hell and have to walk on and on over the earth alone. Hаlloween  is coming and now I feel a great power. I am full of ideas to play bad tricks on people. And today I’ve got a chance  to do it. Look at what  I am  doing? ( Я – Джек, а ось мій ліхтар, зроблений  із гарбуза. Одного разу я пожартував з дияволом  і тепер я був покараний , мене не пускають ні до раю, ні до пекла. Я маю скитатися по землі сам самісінький, лише цей ліхтар освічує мені дорогу. Але незабаром  Хеллоуін і напередодні свята я відчуваю велику силу. Я переповнений ідеями  робити людям як найбільше капостей. І  сьогодні я маю нагоду скористатися цим. Дивіться, що я зроблю!)

(Під музичний супровід Джек оживляє містичних створінь.)

- I want to become an eyewitness of this performance. ( Я хочу стати свідком цього дійства.)

Джек сідає в зал і спостерігає за всім, що відбувається. Оживші Відьма та Дракула ведуть діалог.

Відьма: Жахливого всім дня!

Дракула: Привіт вампіри, упирі та інша не зовсім чиста сила. Моє шанування вам, Відьмо! І приємного мені апетиту!

Відьма: Графе, я дивлюся, ви вже накусалися свіжої крові?

Дракула: Ну що ви, я ще ні в одному зубі! Відьмо, а у вас часом бокалу немає?

Відьма: Ні…!

Дракула: Гаразд, тоді з горла! (Тянеться вкусити Відьму)

Відьма: Полегше, Графе, відьма не відьма, а порчу при нагоді можу так навести, що мало не здасться.

Відьма: Друзі, сьогодні відбудеться грандіозний шабаш, який запам ‘ятається вам величезною  кількістю скоєних гидот, неприємностей і інших капостей.

Дракула: Ну і як же проходить шабаш?

Відьма: У цей день всі гарпії, відьми, фурії збираються в одному місці і влаштовують….

Дракула: Дівич-вечір? Я ж вас не про 8 березня питав!

Відьма: Графе, я спадкова відьма…

Дракула: А мама в курсі?

Відьма: Сьогодні 24 жовтня, незабаром Велике свято жахів. Тремтіть, він прийде! Урочистий і страшний День Всіх Святих! Або, як його ще всі називають, осіннє свято нечисті – Хеллоуін.

Дракула: Мадам, дозвольте поцікавитися,  скільки років ви прикрашаєте цей світ живих?

Відьма: Більше 2000 років….

Дракула: Чи не бажаєте увійти в царство снів?  (Тянеться вкусити Відьму.)

Відьма: Дякую, не хочу! Коли захочу, тоді й помру, без сторонньої допомоги – спочатку заповіт складу, прощальну записку напишу, вимиюсь, причепурюся… Та й взагалі, може, ще 10 разів передумаю!!!

Дракула: Тоді прошу вас допомогти мені виконати доручення: вельмишановний Люцифер просив мене обрати найпрекрасніших із найжахливіших істот.

Відьма: З радістю  допоможу обрати представника чоловічого роду.

Дракула: А я з величезним задоволенням  виберу  смачну вечерю, тобто найпрекраснішу  представницю із найжахливіших  жіночого роду.

Відьма: Почекайте, а критерії відбору які?

Дракула: Головний  критерій, щоб були жахливо прекрасними.

Відьма: У вас на столі лежать картки, впишіть імена «Найпрекрасніших із найжахливіших»  на вашу думку до цієї картки. Єдина умова, вписувати власне імя забороняється.

Дракула: Відьмо, а ти хоч чаклувати вмієш? Я якогось хворого з застудою вкусив, може підлікуєш?

Відьма: Легко! Часник  - в рот, цибулю  - в ніс, мед – на груди, гірчицю до пят, кропиву на поперек і величезний стакан молока з медом і борсучим жиром для внутрішнього впливу… Всіх мікробів перетравите!

Дракула: Сумніваюсь…

Відьма: Друзі, а зараз трохи історії нашого з вами свята.

Хеллоуін — сучасне свято, що відзначається щорічно 31 жовтня. Найбільшу популярність свято має за кордоном, вельми яскраво і пишно святкується у Великобританії, США, Канаді, Ірландії і дещо скромніше в інших країнах. За переказами, в ніч перед Хеллоуїном духи, що живуть у потойбічному світі, повертаються на землю, саме тому свято, а точніше, його переддень називають Днем всіх святих. А легенда згадує хитрого грішника Джека, якого не прийняли ні в пекло, ні в рай і він поневірявся по землі з пекельним вогнем в руках. Для того, щоб полум'я не згасло, Джек використовував гарбуз, як ліхтар, який став згодом символом свята. Вважалося, що для того, щоб задобрити духів і налагодити з ними контакт, необхідно принести символічне пожертвування — винести на поріг будинку всілякі частування та ласощі. Діти напередодні Хеллоуіна традиційно вбираються в костюми всіляких потвор і містичних істот — Мумій, монстра Франкенштейна, відьом, злих духів і персонажів фільмів жахів. Згідно традицій Хеллоуіну, перевдягнені діти та дорослі, ходять від дому до дому промовляючи "Trick or Treat", що перекладається "Частуйте або пожартуємо".  Таким чином,  дорослі задобряють дітей , а ті в свою чергу не влаштовують їм різних капостей.

  На Хеллоуін прийнято ходити в гості або ж зазивати до себе друзів і родичів. Хоча День всіх святих і не є державним святом навіть в англомовних країнах, очевидно, що відзначають його дуже широко. В Західній Європі це свято пов язане з цілою низкою традицій. Наприклад, в Шотландії до сих пір існує повір ‘я, що в останню ніч жовтня молода Відьма, бажаючи стати справжнісінькою могутньою чаклункою, неодмінно прагне продати душу дияволу. А після цієї угоди  вона, радісна, відправляється політати  над містом на мітлі.

Дракула: Ти що, з Шотландії,  та віник у тебе є досі?

Відьма: Ні, я то – місцева.

Дракула: Чому навіть в 21-му столітті відьми, як і раніше використовують мітли?

Відьма: Просто пилососи занадто важкі для польоту.

Дракула: Просто вони екологічно чисті!

(Відьма щось співає собі під носа)

Дракула: Я чую, що тобі вже співати хочеться, а у нас ще стільки справ, якось не до розваг…

Відьма: Ти ж знаєш, що я люблю співати дуетом!

Дракула: Ну, добре! Не питання, зараз я знайду тобі пару. Бажаючі  заспівати дуетом з Відьмою є? ( Виходить співачка, лунає пісня Halloween Night.)

(Дракула рахує.)

Відьма: Що ти рахуєш?

Дракула: Намагаюся згадати, скільки я бачив творів мистецтва, де героями були ми з тобою і наші гості.  Збився з рахунку….

(Перегляд  відео.)

Дракула: Згадав я Духів із «Різдвяної пісні у прозі» Чарльза Дікенса. Скільки вони добрих справ зробили  для Скруджа, який потім повністю змінився, став іншою людиною: доброю, милосердною. То що, виходить, потойбічні створіння можуть нести радість, світло і добро людям? А я гадав, що ми приносимо лише смуток і жах в життя людей. Цікаво…. Треба над цим задуматися…

Відьма: Так, Дракуло, згодна! Ми не тільки капості вміємо робити. Наприклад, серед моїх подруг є такі, що здатні  розважити на будь – якому заході: чи то шабаш, чи то зліт відьом. Віриш ?

(Дракула здвигає плечі, в цей час вибігають відьми і танцюють танок .)

(Після танцю Відьма та Дракула ходять удвох, роздумують.)

Дракула: Колего, щось у нас дуже весело, у нас же була інша мета, все мало бути жахливим. І ми зовсім забули про визначення найжахливіших персон. Хочеться влаштувати їм ще й випробування, щоб  життя солодким  не здавалося.  Згодна?

Відьма: Пропоную перше випробування. Ось вам кульки.  Ваше завдання: надути кульки і розмалювати їх найжахливіше. Дракуло, як ти гадаєш, їм досить 3 хв? (Киває.)

Дракула: Гарно справилися з попереднім випробуванням. Думаю наступне випробування буде нескладним, бо ви всі вмієте плести павутиння, а в ньому плітки, заздрощі, наклепи. Запрошуємо з кожної групи по 2 учасника.

( Плетуть павутину  з ниток.)

Відьма: Переходимо до наступного…

Джек: ( Перебиває відьму.) Enough! This performance is boring! I am here for another purpose. It is Evil’s Holiday and you  dance, sing  and  havе  fun. Haven’t you forgotten who are you. You are evil inside,  I am going  to take  you to the   evil residence.  ( Досить! Набридло все це дійство! Я не для цього сюди прийшов! У нас Свято зла, а ви влаштували танці, пісні, розваги. Ви забули, ким Ви є? Ви – уособлення зла, я забираю вас туди, де буде це зло процвітати.)

(Виходять учасники)

Діти: Ні, ми не хочемо з тобою.

Джек: I dont care . I have power over you. I am going  to take  you with me. ( А мені що до цього? Я маю владу над вами. Я забираю вас з собою.)

Діти: Ми зрозуміли, що жити у світі зла  - не дуже добре. Ми хочемо жити у цьому світі, де процвітає добро, радість, милосердя. Але Джек Лентерн не хоче залишити нас у спокої. Що ж нам робити?

Вчитель: Children, I know how to find a solution in this situation.  Let’s remember Halloween tradition Trick  or treat.

Діти: Я знаю, що потрібно робити! Давайте і ми задобримо Джека, можливо він тоді залишить нас у спокої.

Діти: Але чим же ж ми задобримо його. У нас зовсім нічого немає.

Вчитель:  You  can  say Trick or Treat to our adults. Maybe then you will get treatment for Jack.

Діти:          Trick or treat, trick or treat,
                   Give us something good to eat.
                   Give us candy, give us cake,
                   Give us something sweet to take.
                   Give us cookies, fruit and gum,
                   Hurry up and give us some.
                   You had better do it quick
                   Or we'll surely play a trick.
                   Trick or treat, trick or treat,
                   Give us something good to eat.

(Діти отримують солодощі від дорослих, пригощають Джека)

Джек: Thank you ! Nobody  never  treated  me. I see you are kind. Nobody was kind to me. That’s why I leave you in peace . Happy   Halloween.  (Дякую за гостинці.  Ніхто і ніколи не пригощав мене,  ніхто не був добрим до мене. Я залишаю вас у спокої. Гарного вам свята.)

(Звучить пісня про добро. Після пісні підводяться підсумки голосування та нагородження.)

 

 

 

docx
Додав(-ла)
Gorielova Inna
Пов’язані теми
Англійська мова, Сценарії
Додано
12 лютого 2020
Переглядів
388
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку