сценарій проведення Дня Валентина

Про матеріал
Сценарій містить в собі традиції різних країн та легенди про виникнення свята, запитання, пов’язані з мультфільмами та вікторину для батьків.
Перегляд файлу

Картинки по запросу рамка день валентина 

 

 

 

 

 

Сценарій

проведення святкового заходу

до Дня Святого Валентина

«Love story»

 

 

 

Підготувала

культорганізатор

Ольшанська О.Д.

 

 

2020 рік

Сценарій проведення святкового заходу

до Дня Святого Валентина «Love story»
 

Мета:

-ознайомити вихованців з легендами та історією свята;

- розширити кругозір дітей;

- виховати почуття товариськості, доброзичливість.

Обладнання: проектор, екран, комп’ютер, мультимедійна презентація, відеоролики, призи для учасників конкурсів (18 цукерок, або 10 цукерок і 8 призів)

 

Добрий день любі діти, шановні батьки. До весни залишилось всього 15 днів. А чи знаєте ви, що за свято ми відзначаємо саме сьогодні? Так, 14 лютого - День Закоханих або Валентинів День, свято миле, домашнє, забавне і незвичайне. Незвичайне воно тому, що не українське. Зате в Європі День Святого Валентина святкують з великим задоволенням. Адже Святий Валентин - це покровитель закоханих.

А чи знаєте ви , що це свято має декілька різних походжень? Увага на екран.

Відеоролик «Легенди про Святого Валентина»

За давньоримською легендою:

«Це свято пов'язане зі зворушливою і сумною історією. У III столітті н.е. римський імператор Клавдій II видав указ, що забороняє людям одружуватися, доки вони перебували на службі. А служба тривала цілих 25 років. Він вважав, що шлюб утримує чоловіків вдома, а їх призначення - бути хорошими солдатами і боротися за Рим. Але знайшовся чоловік, який, незважаючи на жорстоку заборону, потай освячував союзи закоханих. Молодого християнського священика звали Валентин. Виявивши ці "антидержавні" одруження, імператор наказав кинути порушника до в'язниці, а потім стратити. Перебуваючи за гратами, Валентин побачив доньку тюремника. Юлію - красиву, розумну, але сліпу від народження дівчину. Чекаючи страти в одній з римських в'язниць Валентин зцілив її чудесним чином від сліпоти. Молоді люди полюбили один одного. Перед стратою, 14 лютого 270 року, він надіслав дівчині коротку прощальну записку з підписом: "Від Валентина", яка згодом стала означати вічну прихильність і вірність. Дата страти збіглася з римським торжеством на честь богині любові Юнони. А дата смерті священика, заручає закоханих, не дивлячись на суворі перешкоди, і не побачив свого щастя, навіки залишилася в пам'яті людей. Прах його похований в церкві Святого Праксідіса в Римі.

За перською легендою: «Червоний тюльпан виріс від сліз закоханих і став нев'янучим символом любові. Дарують цього дня ще й сердечка, їх називають валентинками».

Виявляється, існує ще й легенда, яка розповідає про перебування святого Валентина в Україні, а точніше в Київській Русі. Свята Ольга та Валентин, за переказами, допомогли двом молодим киянам зберегти та зміцнити свою любов. Легенда унікальна тим, що немає тут незадоволених батьків, які були проти одруження дітей, немає скандалів і примирень, зате є дух справжнього, особливого Києва. А "мораль байки", як то кажуть, така: закоханих навчили, що одружуючись, вони не повинні відмовлятись від особистого покликання. Хто зна, чи було таке насправді, але на те вони й легенди…

А в деяких країнах, в тому числі і нашій, це свято вирішили підсолодити, тому ми даруємо один одному шоколад та гарні цукерки. Зустрічайте, на нашій сцені наймолодші цукерочки Будинку дитячої творчості, молодша група танцювального колективу «Веселка».

Виступ танцювального колективу

В різних країнах це свято зустрічають по – різному. В кожній країні свої традиції та свої подарунки. Ось що, наприклад, традиційно даруєте ви? (Відповіді дітей та батьків). А знаєте як в різних країнах проходить це свято? Зараз ми вас з цим познайомимо.

Відеоролик

У Франції день всіх закоханих здавна був дуже шанованим. Традиційним подарунком в цей день є коштовності. Особливістю є те, що це свято не тільки двох люблячих людей, а й усіх, кого люблять: бабусь, дідусів, друзів, знайомих. До слова, саме французи претендують на право "введення" першими у себе настільки популярних нині "валентинок".

В Італії, де до питань любові завжди ставилися з повагою, цей день одержав негласну назву "солодкий", тому що італійці вважають своїм обов'язком подарувати своїй половинці солодощі.

Німеччина не дуже вписується в загальне свято, тому що німці вважають Валентина покровителем психічно хворих, а не закоханих. Традицією цього дня стало прикраса червоними стрічками психіатричних лікарень і проведення спеціальних богослужінь в каплицях.

У Данії люди посилають один одному засушені білі квіти і "валентинки" без підпису.

В Англії діти ходять по домівках і співають пісеньки:

Доброго ранку, Валентин!

Вітаю Вас - один,

Два - мене Ви поздоровляйте,

"Валентинку" мені давайте.

Як винагороду - дітей пригощають смакотою, дають дрібні гроші.

В Уельсі вирізували дерев'яні "ложки любові" і дарували їх коханим. Ложки прикрашали сердечками, ключами й замковими щілинами, що означало "ти знайшов шлях до мого серця".

Американці традиційно дарують цукерки у вигляді сердечка. Іншим традиційним подарунком є червоні троянди. За статистикою 14 лютого в хвилину на американському континенті купують близько 20 тисяч троянд.

В Японії, мабуть, найоригінальніше святкування Дня Святого Валентина. Родзинкою свята є захід під назвою "Найгучніша любовне визнання". Споруджується спеціальний поміст, куди підіймаються всі бажаючі розповісти світу про свої почуття, і по черзі вигукують визнання. Самому найгучнішою вручають приз. Інша відмінна риса - це те, що 14 лютого подарунки дарують в основному чоловікам. Всі дівчата повинні дарувати шоколадки юнакам, з якими вони знайомі. Це відбувається не тільки в молодіжному середовищі, а й у більш солідної вікової категорії. Такі шоколадки коштують дешево і називаються "гирі-чоко". Чоловіки не залишаються в боргу і дарують своїм обраницям теж шоколадки, причому не лише 14 лютого, а й через місяць, 14 березня. Причому білий шоколад, тому що 14 березня іменується "Білим днем".

Що стосується України, то ми черпаємо з усіх цих звичаїв по трішечки! Все геніальне просто!

Так, ми купуємо, запікаємо і навіть самі малюємо найдорожчим людям власні «валентинки». Як? Зараз ми вам покажемо. На сцені Будинку дитячої творчості середня група танцювального колективу «Веселка»

Виступ танцювального колективу

Всі ми любимо мультфільми. Давайте згадаємо персонажів, у яких існує світле та щире кохання. Зараз згадуємо правила піднятої руки і починаємо нашу вікторину.

Вікторина «Кохання в мультфільмах».

  1. Цю дівчинку любив дуже сумний хлопчик. (Мальвіна)
  2. Вона вийшла заміж за російського багатиря Альошу Поповича. (Любава)
  3. Цей герой врятував красуню, яка потім перетворилась в огра. (Шрек)
  4. Якби не її черевики, вона б ніколи не вийшла заміж за принца. (Попелюшка)
  5. В цьому мультфільмі квітка допомогла чудовиську стати красунчиком. (Красуня та Чудовисько)
  6. Цим героям зберегти своє кохання допомогли віслюк, кіт, собака та півень. (Бременські музиканти)
  7. Ця дівчина віддала здатність говорити, аби бути рядом з коханим принцом. (Русалонька)
  8. Героїня цього мультфільму познайомилась зі своїм обранцем завдяки своїй зачісці. (Рапунцель)
  9. Ця пара ніколи б не зустрілась, якби хлопцю не дали стрілецьку зброю. (Царівна Жаба)
  10. В цьому мультфільмі дівчина  - кажан зустріла рудого туриста і вийшла за нього заміж. (Монстри на канікулах)

Ви всі молодці і заслуговуєте на музичний подарунок. Щирими оплесками зустрічайте молодшу групу вокального ансамблю «Карамельки» з піснею про щастя.

Виступ вокального колективу

Поети і художники, автори і сценаристи, співаки і хореографи намагаються втілити любов в свої витвори протягом століть. Їх праці красномовні, повні життя і почуттів. І зараз один з цих витворів ми з вами побачимо. Зустрічайте! На нашій сцені друга середня група танцювального колективу «Веселка» з чудовим танком «Валентинки».

Виступ танцювального колективу.

Хто в цій залі вже зустрів свою половинку? Хто Кого вже вразила стріла Купідона? Хто знає все про щирі почуття? Звісно, це наші батьки. Як же ми зможемо обійти їх стороною Шановні! Настав час і вам довести, що це свято прийшло до нас не просто так і має бути увіковічене. Отже, запитання – тести для батьків (пам’ятаємо, що правила ніхто не відміняв)))

1. Ім'я Валентин означає:

A) здоровий;     Б) закоханий;  B) веселий.

2. В Стародавньому Римі існував звичай, згідно з яким чоловік дарував кільце:

A) нареченій; Б) батькам нареченої; B) кращій подрузі нареченої.

(як обіцянку піклуватися про їх дочку).

3. Діамантове весілля- це ...

A) 55 років спільного життя;   Б) 60 років спільного життя;

B) 70 років спільного життя.

4. Продовжить відоме прислів'я: чоловік без жінки - що ...

A) дерево без листя; Б) дитя без матері; B) гусак без води.

5. В Африці наречену беззаперечно віддають заміж, якщо жених біля її будинку ...

A) прокричить про любов; Б) вб'є звіра; B) вистрілить у повітря.

6. За народною прикметою, дівчина буде щаслива в шлюбі, якщо в день весілля трохи ...

A) поплаче;  Б) потанцює;  B) покуховарить.

7. В якій країні хлопчикам було дозволено одружуватися вже в віці п'яти років?

A) в Кенії;  Б) в Голландії;  B) в Індії.

(батьки могли вибрати синові наречену і одружити їх).

8. У романі «Віднесені вітром» сказано: щоб шлюб був щасливим, чоловік і дружина повинні бути ...

A) два чоботи пара; Б) зліплені з одного тіста; B) мати однаковий вік.

Дуже добре, дякуємо вам за участь. Для вас, шановні батьки, танцювальний подарунок. На сцені Будинку дитячої творчості старша група танцювального колективу «Веселка». «Чарльстон».

Виступ танцювального колективу

Любов – це дуже тепле почуття. Люди оберігають своїх дорогих людей, обіймають їх, цілують. А чи знаєте ви , що в різних країнах існують різні поцілунки? Наприклад, в Китаї торкаються щоками. Ескімоси Аляски труться носами. В екваторіальній Африці хлопці тричі стискають великий палець руки у дівчини. А в Гамбії притискають долоню дівчини до свого носа. А як виражали свою закоханість на Дикому Заході? Ми вважаємо, що саме так… На нашій сцені старша група танцювального колективу «Веселка» з ковбойським танком. Зустрічайте!

Виступ танцювального колективу

Дозвольте від щирого серця привітати всіх вас зі святом закоханих, і побажати отримувати якомога більше "валентинок" з теплими словами не тільки 14 лютого, а й і увесь рік. Хай протягом усього життя вас супроводжує, підтримує і надихає це прекрасне почуття Любові! Дякуємо за увагу! До наступних зустрічей!

docx
Додано
18 лютого 2020
Переглядів
585
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку