Сценарій шоу програми до дня учителя

Про матеріал

Сценарій використовувала для зйомки телепередачі "Сніданок з 1+1" до дня Учителя. Мета: відпочинок вчителів від буденних справ, поки працює учнівське самоврядування

Перегляд файлу

Кафе «Зошит у клітинку»

 

В кімнаті святково прибрані столи. На столах квіти та побажання для вчителів. Звучить музика. На екрані заставка «Педагог TV»

 

  • Доброго ранку, шановні телеглядачі! Вас знову вітає «Сніданок з 1+1» і я, його незмінна ведуча, Соломія Вітвіцька. Один раз на рік наближається день, коли ми вимовляємо слово «вчитель», розуміючи при цьому не контрольний зріз, моніторинг знань чи тестування, а квіти, свято і добрий настрій. Сьогодні саме такий день, адже на календарі – 5 жовтня, а це означає, що вся країна святкує Міжнародний день Учителя, а велика освітянська родина приймає привітання. До адміністрації каналу Педагог TV надійшло багато вітальних листівок, але наразі у нас онлайн трансляція, пряме з’єднання з Озаринецькою сільською радою, де вже зібралися охочі привітати вчителів та з нетерпінням чекають, коли їм нададуть слово.
  • Тетяна Петрівна? Доброго дня!

Сільський голова

  • Доброго дня студія, доброго дня вчителі…..Рубрика «Гості сніданку» (привітання сільського голови, бажаючих з села)
  • Заставка
  • Ми дякуємо, що знайшли час і вийшли з нами на зв'язок. Дуже приємно. А у нас наразі Астрологічний прогноз (заставка)

Отож, якщо серед вас є :

  • Овени, то у вас можливі проблеми зі здоров’ям, тому кожного ранку проводьте пару годин у позі лотоса. А на роботі можете подрімати, тільки не забувайте зосереджено зсунути брови, тримаючи в руках журнал і крейду, якщо вам вдасться її знайти в школі.
  • Тільці. В стосунках з завучем у вас почнеться новий етап, коли в кожному класі   виявите по кілька двієчників.
  • Близнята. Чекайте постійної навали інспекторів райвно, завуча, батьків, їхніх друзів та сусідів. Для них можете скласти графік відвідувань. Але  за окрему плату у вигляді щорічної премії можете пропускати  без черги.
  • Раки. Стримуйте емоції на уроках, інакше вони звільняться і розбіжаться по класу. На їх шум може завітати директор, що негативно вплине на стан здоров’я здорової вашої  зарплати.
  • Леви. Фінансові проблеми найкраще вирішувати шляхом позичання грошей у знайомої профспілки. Якщо її не виявиться дома, можете сміливо не вчити на завтра уроки історії.
  • Діви. У спілкуванні з учнями виявляйте підвищену агресивність, аби вас першим не образили.
  • Терези. Займіться гімнастикою на вашому городі. Подихайте свіжим повітрям біля сусідського саду.
  • Скорпіон. Дайте відпочинок язику. Стримуватись буде нелегко, а тому і не стримуйтесь. Коллеги вас вірно зрозуміють і самі підкажуть, коли замовкнути.
  • Стрільці. Чергове осіннє підвищення цін та невиплата зарплати вплине на ваші справи. А тому не свистіть у класі, бо не буде грошей.
  • Козероги. Головне для вас зараз – спокій і ще раз спокій. Тому забудьте про все, візьміть лікарняний і спостерігайте, як росте домашній кактус.
  • Водолій.  Якщо відчуєте наближення завуча під час проведення уроку, негайно сховайтеся в іншому класі і почекайте поки вона розважатиме учнів. Не забудьте подякувати її за це на перерві.
  • Риби. Ваша творчість і ініціатива неприпустима. Інакше навісять справ більше, ніж ви зможете зробити за час, що залишився до пенсії.

(Заставка)

  • Нова рубрика у «Сніданку з 1+1» «Новини моди» виходить саме сьогодні і саме для Вас, панове вчителі. Я рада запросити до нашої студії експерта фешн індустрії Евеліну Хромченко та її моделей. Вони

ознайомлять вас із новинками та тенденціями моди 2018-2019 навчального  року.

1- Доброго дня! Я щаслива , що завітала до Вашої студії і маю змогу поділитися з Вами новинками у сфері моди. І так, зверніть увагу, в цьому сезоні вийшли з моди прикраси зі зрізами знань та моніторингом. Вони втратили свою актуальність через те, що псують образ педагога, роблячи його втомленим та понурим. Найстильнішим аксесуаром для вчителів у цьому році є указка, яка підкреслює силует педагога, надає можливість виглядати стрункішою, витягає фігуру до певної висоти, до якої ніяк не може дотягтись Міністерство освіти, щоб гідно профінансувати цей стиль. (виходить дівчинка з указкою Митрофанова А.)

2-Модні тенденції цього року пропонують педагогам знизити розміри класного журналу і звітності до мінімалізму, замінивши їх на клатчі та капелюшки, щоб надати образу вчителя романтизму та таємничості.(дівчинка в капелюху та клачем Носульська А.)

1-Родзинкою Вашої колекції має стати велика заробітна плата, яку можна легко забрати у ще одному модному аксесуарі - у валізі великої ємкості.(дівчина з валізою Саранчук І.)

2-Останнім штрихом образу має стати щира людська посмішка! (достають посмішки, роблять проходку та йдуть зі сцени)

- А ми перериваємо нашу програму на екстрені новини. Щойно до нашої студії надійшла телефонограма. «За повідомленням агентства «Нісеніте» чоловіки нашого села, у яких жінки – вчителі в посиленому режимі в підготовці до Дня Учителя, а саме купують подарунки і квіти, а жінки для своїх чоловіків –вчителів готують святкову вечерю. Отож, сьогодні ніяких нарад і педрад, спішіть додому поки вечеря ще гаряча. А у нас

Прогноз погоди (з відео)

Вітаю Вас, шановні телеглядачі. Сьогодні у віртуальній синоптичній обсерваторії каналу Педагог TV сонячно від посмішок, дмуть квіткові вітри. Очікуються пориви радісних оплесків, фронт гарного настрою, можливі теплі короткочасні сльозинки! Часом хмарно від того, що із заходу насуваються тематичні, але від думки, що попереду вихідні – погода трохи вияснюється. Від теплої душевної розмови можлива відлига в серцях вчителів.

Гідрометцентр вітає всіх зі святом – з Днем працівника освіти. Гарної Вам погоди.

  • Зустріч з психологом

Ведуча. Для декого вчитель – це просто професія, а для декого жахлива залежність і сенс життя. Нерви наших вчителів деколи не витримують жахливих загрузок і їм потрібна допомога психолога, тому я запрошую Вас на зустріч з Юлією Павлівною, практичним психологом Озаринецької школи.

Під музику виходять 3 учасники і займають стільці на сцені.

Виходить психолог.

Психолог: Всім доброго дня! Ми вітаємо вас на засіданні Клубу анонімних вчителів. (звертається до вчителів) Вас всіх об’єднує той факт, що ви ні хвилини не можете жити без школи, без шкільних турбот і проблем.   Кожен з вас має свою історію залежності. Сьогодні у нас надзвичайна подія – сьогодні у нас новенька. Давайте підтримаємо її і вислухаємо.

Психолог підходить до Вчителя 1, Вчитель 1 встає

Вчитель 1: Привіт. Мене звати Наталка.

Всі: Привіт, Наталко!

(Вчитель 1 соромиться і довго не може почати розповідь)

Психолог: Починайте. Все добре! Тут вас всі зрозуміють!

Вчитель 1: Мені трохи соромно про це говорити

Психолог: Сміливіше! Вас тут всі підтримають!

Вчитель 1 співає

НА МОТИВ ПІСНІ «ЗАКОХАВСЯ» Р. СКОРПІОНА

З розуму мене звели

Всі ці роки у школі.

Діти без мами росли -

Не було мене вдома ніколи.

То якась педрада, то знову нарада!

ПРИСПІВ:

Ось така доля наша -

Школа зранку і до ночі,

Учні такі ледачі,

До навчання неохочі!

Ось така їхня доля,

Наших чоловіків.

Він хоче поцілувати,

А у мене ще 100 зошитів.

Психолог: Бідненька, йди присядь. У інших теж не менш трагічні історії. Давайте послухаємо їх. (Запрошує поглядом Вчителя 2 до слова)

Вчитель 2: Мене звати Олександр.

Всі: Привіт, Олександре!

Вчитель 2: Хочу вам розказати про свою проблему

Вчитель 2 співає

НА МОТИВ ПІСНІ «СЧАСТЬЕ» О. ВІННИКА

Важко в школі працювати –

Стільки всього потрібно знати.

Ой, невдячна ця робота,

Про дітей вічна турбота.

Гроші завжди всім потрібні –

В цьому люди всі подібні.

Не розбагатієш в школі,

Кращої ти хочеш долі.

ПРИСПІВ:

Пора їхати за кордони,

Щоб заробляти лимони.

Працівники там потрібні

І оплата дуже гідна.

 

Придбаю нову квартиру

Дружину відправлю до Риму

А школа – це ностальгія,

Достойно жити – моя мрія.

Психолог: Ой, достойно жити і моя мрія. Не хвилюйся, Олександре, все обов’язково налагодиться. Тримайся! (підходить і плескає по плечі)

Психолог: А ми продовжуємо. Ніколи не думала, що вчителі мають стільки проблем, стільки душевних переживань. Давайте послухаємо історію наступної нашої учасниці.

Вчитель 3: Привіт, мене звати Тетяна!

Всі: Привіт, Тетяно!

Вчитель 3 співає

НА МОТИВ ПІСНІ «УКРАЇНА» Н. БУЧИНСЬКОЇ

Я у цій школі стільки літ,

Вічне, добре, мудре сію.

Щоб виконать цей  заповіт,

Кожного дня тут сивію.

Всі ці реформи – це біда.

«Про освіту» закон сниться.

Як пережити зміни нам?

Пані Гриневич, поділіться!

ПРИСПІВ:

Одна мрія усіх нас гріє,

Щоби літечко наступило,

Щоб нервова наша система

Від цих стресів відпочила.

Психолог: Бідненька, змарніла від цього нервового навантаження!

Психолог: Я розумію ваше занепокоєння. Але занепокоєння — це емоція, а не метод вирішення проблем. Візміться за руки. Закрийте очі. Повторюйте за мною. Ми хочемо жити як звичайні люди!

(Всі вчителі повільно повторюють)

Всі: Ми хочемо жити як звичайні люди!

Психолог: Ми не хочемо бути вчителями!

Всі: Ми  не хочемо бути вчителями!

Психолог: Ми не хочемо бути вчителями!

Всі: Ми  не хочемо бути вчителями!

Вчитель 4: (встає) Стоп. Як ви можете таке говорити?

Вчитель 4 співає

НА МОТИВ ПІСНІ «108» ГУРТУ «ДЗІДЗЬО»

Послухав вас я усіх, друзі -

Проблем багато маєм ми.

 Та з учнями міцний союз

Не проміняю, хоч убий!

 ПРИСПІВ

Я так люблю свою роботу

Навіть коли стрибає тиск,

Даруєм дітям ми турботу -

У відповідь оченят блиск.

(Вчителі 1-4 підходять на авансцену)

Вчитель 1: І я люблю свою роботу і здається, що всі члени моєї сім’ї давно звикли до того, що мама Вчитель і мама завжди зайнята.

Вчитель 2: І я люблю свою роботу. Думаю, що при розумному заощадженні, зможу назбирати на нову квартиру і на поїздку до Риму.

Вчитель 3: Я теж люблю свою роботу. Напевно  реформи колись закінчаться. Настане стабільність. А до літечка залишилося ще зовсім небагато – 8 місяців.

(вчителі йдуть зі сцени, на авансцену виходить психолог)

Психолог: У кого ще залишилися проблеми, запрошую на свої сеанси. У святкові дні знижка 50 відсотків.

 

  • Правила сніданку: рецепти від Руслана Сєнічкина

«Рецепт щастя»: візьміть чашу терпіння, налийте в неї повне серце любові, киньте дві жмені щедрості, додайте гумору, посипте добротою, додайте якнайбільше віри і все це добре перемішайте. Потім намастіть на шмат відведеного вам життя і пропонуйте всім, кого зустрінете на своєму шляху! 
Будьте щасливі! =)))

 

 

 

 

Адміністратор: На цьому наш святковий ефір завершує роботу. Дорогі вчителі, вас зі святом ще раз вітають ваші найкращі, найвідповідальніші, найрозумніші, одним словом, прекрасні учні.

 

Дорогі, милі вчителі! Сьогодні воістину ваш день, ваше свято! І ми, ваші діти, хочемо від всієї душі поздоровити вас із цим прекрасним днем!

Адміністратор:Так, ми не ідеальні. Так, ми іноді не розуміємо вас, виводимо з рівноваги, поводимося на уроках погано, не завжди робимо домашні завдання.

Офіціант: Але, повірте, це лише тому, що ми діти. З кожним роком, чим доросліше ми стаємо, усе більше розуміємо, що все це: затишна школа, уроки, цікаві справи - все це робиться заради нас!

   Дай вам, Боже, днів щасливих,

 Дай добра, здоров'я, сили.

 Дай любові, згоди, втіхи,

 Змоги дай — життю радіти.

 І ділитись словом щирим,

 Теплим, радісним, правдивим.

Ведучий А сьогодні на це свято,

 Щастя зичим вам багато.

 Хай вас Бог благословляє.

 І многих літ вам посилає.

 Прийміть вітання наші щирі,

 Хай ваша доля розквіта,

 Хай в здоров'ї і щедротах

 Рясні красуються літа.

Ведуча  Нехай тендітні пахощі троянд

Навіють щастя, ніжність і кохання,

Хай здійснює бажання зорепад

І втілює у дійсність сподівання!

 

Ведучий Хай Вам вдається все ,

Хай очі посміхаються натхненно,

І смак життя, і молодість душі

Нехай для Вас тривають нескінченно!

Зі святом, ДОРОГІ УЧИТЕЛІ!

 

doc
Додав(-ла)
Бойчук Олена
Додано
8 жовтня 2018
Переглядів
997
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку