Сценарій уроку-сюрпризу для вчителів до Дня учнівського самоврядування "Шоу Інтуіція".

Про матеріал

Сценарій уроку-сюрпризу для вчителів до Дня учнівського самоврядування за мотивом телевізійного шоу "Інтуіція". Можна використати як урок-рефлексію після насиченого подіями Дня учнівського самоврядування.

Перегляд файлу

Урок-сюрприз до Дня учнівського самоврядування

І. Прихід вчителів

При вході кожному учаснику роздаються смайлики різних кольорів, які потім використовуються для поділу учасників на команди.

ІІ. Виступ голови Учнівського самоврядування

ІІІ. Супер Шоу Інтуіція

Слайд 1. + музика 01.

Вітаю, панове! Найщиріші вітання усім, хто знаходиться  тут і зараз!   Як говорив Констянтин Дмитрович Ушинський “Гра не є пустою забавою, це зміст життя, творча діяльність потрібна для розвитку. У грі людина живе, і сліди цього життя глибше залишаються в ній, ніж слід дійсного життя”.  Тому сьогодні усі разом  ми пограємо!

  • Як найчесніша людина нашої школи, я не звик нікого обманювати. І тому, коли я кажу, що не виходьте із залу наступну годину, тому що на вас чекає супер шоу, то так воно і буде! Шоу це, до речі, називається  «Супер Інтуіція» і я ____________________________, а це наші герої. Думаю, що кожному зрозуміло чому я анонсував це як СУПЕРШОУ.
  • Друзі, сьогодні у нас неймовірні гравці. Найрозумніші, найкрасивіші, найталановитіші вчителі ЗОШ № 22.  Вони працюють у мега крутій школі з найкращими та найслухнянішими  дітьми у світі! Сьогодні грають команди – «Ерудити», «Софісти» та команда «Шосте чуття»!
  • Дорогі учасники, ви дуже добре знаєте один одного, тому зайвий раз представляти вас одне одному не буду. Вам також не потрібно зайвий раз перебалакуватись, а потрібно УВАЖНО послухати правила гри «Шоу Інтуіція», які я озвучу своїм ротом.
  • Отже, за кожен відгаданий маловідомий факт нашого незнайомця в певній категорії  ви отримаєте 10 балів, а  також додаткові 5 балів за бонусне питання.
  • А тепер дивіться –  наші незнайомці!!!  (учасники вже стоять на сцені за шторкою. Під музику відкривається шторка, вчителі розглядають учасників) Музика 02.
  • Надіюсь цей час ви витратили недаремно та уважно розгледіли наших «незнайомців». Їх зараз 13. Проте в основній частині гри їх залишиться лише 12. Учасник під номером 13 завітав до нас ненадовго. Він сюди прийшов, що допомогти нам визначити яка ж команда першою буде обирати категорію.
  • Що потрібно зробити?! Зараз я запитаю вас про певне вміння,яке є у номера 13. Певна фішка є у нього. Я даю три варіанти відповіді, а ви повинні відгадати. Яка команда швидше підніме сигнальну картку, та й буде першою обирати категорію в основній частині гри.
  • Отже, учасник під номером 13. Слайд 2

1) їсть за двох

2) рухає одним оком

3) співає з закритим ротом

(команда, яка перша підніе сигнальну картку – відповідає. На екрані зявляється правильна відповідь) Слайд 3

  • Отже, першою обирати категорію буде ____________________________________
  • І сьогодні ми відгадуємо такі категорії: Слайд 4. РУКОДІЛЛЯ, ТАНЦІ, АНАТОМІЯ, МЕДИЦИНА, ФУТБОЛ, ОПТИКА, НАГОРОДИ, МАЙСТЕР-КЛАСИ, СПОРТ, ДАЙВІНГ, ТРАВМИ, ІГРИ.

(команда обирає категорію та отримує запитання)

РУКОДІЛЛЯ

Цей незнайомець  в дитинстві займався дуже захоплюючою справою, що дає змогу створювати найрізноманітніші речі: прикраси, іграшки, декоративні композиції, обгортки для книжок. Опанув виготовлення елементів в техніці  «Бонсай». Знає основні прийоми плетіння на дроті, на жилці, вміє комбінувати ці прийоми. Наш незнйомець 2 роки ходив на гурток бісероплетіння та має у себе вдома понад 50 своїх  поробок.

ТАНЦІ

Наступний незнайомець 8 років свого життя присвятив цій справі. Багато сил віддав, щоб  опанувати те, що увібрало в себе результати багатовікового становлення українського народу. Скільки сил та енергії було витрачено нашим незнайомцем для  вивчення одного з найяскравіших та відомому в усьому світі танців. Він не раз одягав на себе червоні шаравари та вишиту сорочку. Цей незнайомець займався українськими народними танцями.

АНАТОМІЯ

Цей незнайомець має те, що не має більшість дітей його віку. Він, як і усі інші має дві руки, два ока, ніс, два вуха, дві ноги.. Але проблемою для нього може стати похід на наш відомий Хмельницький речовий ранок та  пошук взуття на ці прекрасні дві ноги. Тому що ця людина має 46,5 розмір.

  МЕДИЦИНА

Люди прокидаються з нею вранці і засипають ввечері. Величезна кількість жінок і чоловіків у всьому світі страждають від неї.. Колись давно і наш наступний незнайомець відчув її - різку та пронизливу  біль. Йому зробили операцію. Все пройшло успішно, але на операційному столі залишилась частинка плоті. І це був апендикс. Так, нашому незнайомцю його вирізали, а вам потрібно здогадатись кому саме.

 ФУТБОЛ

 Велика кількість жінок отримали нервові зриви через те, що пропустили чергову серію свого улюбленого серіалу. А все тому, що саме в цей час відбувався матч Україна-Хорватія та всі чоловіки країни були прикуті увагою до телевізорів. Наш наступний незнайомець не такий. Він не дивився матч по телевізору. Ні-ні, не тому що у нього його нема. Наш незнайомець був там, де б бажали бути тисячі фанатів українського Динамо.

Він сидів на лавах стадіону та щиро та емоційно вболівав за нашу команду. Вам залишається лише відгадати, хто ж цей щасливчик!

ОПТИКА

Кожна людина бачить красу цього світу по-своєму. Кожного ранку ми бачимо як народжується новий день, як із-за горизонту зявляється сонечко та освітлює все навкруги. Бачимо красу квітів, лісів, озер, річок, гір… Красу людей. Наш наступний незнайомець бачить усе це також. Але йому допомагають ще краще сприймати цю неповторність світу  контактні лінзи. А чи здогадаєтесь ви, який це учасник?

НАГОРОДИ

Цей учасник самостійно виготовив поличку. Регулярно витирає на ній пил. Не дозволяє батькам нічого туди ставити. А все тому, що там зберігається його маленький скарб. Його 8 медалей, зароблених працею, старанням та витримкою. Як ви гадаєте, який це незнайомець?

 

МАЙСТЕР-КЛАСИ

 Майстерність приходить з роками  або, як стверджують злі язики, не приходить зовсім. Але, на сьогодні, існує величезна кількість занять, на яких можна удосконалити свою практичну майстерність. Ці заняття проводяться фахівцями в певних галузях творчої діяльності та називаються майстер-класами. Наш наступний незнайомець прагне постійно розвиватись. Тому певно і відвідав більше 20 майстер-класів. Як думаєте ви, хто це?

 СПОРТ

Дорогі автомобілі, брендовий одяг, ресторани, клуби, яхти- все це елементи розкоші багатіїв. Наш наступний учасник теж підкорював стихію води в минулому. На превеликий жаль, це не був океан та яхта. Це була річка Південний Буг та маленький спортивний човен з закритим верхом. Наш незнайомець займався греблею на байдарках, а хто цей сміливець ви повинні відгадати.

ДАЙВІНГ

 В дитинстві наш незнайомець полюбляв під час купання булькнутись в воду з головою та спостерігати за світом через призму води. На жаль, у калюжі, яка здавалась глибокою та чистою, це не вдалось… але не в цьому справа. В недалекому минулому цей учасник відвідав теплу та сонячну країну Єгипет і вже там він занурювався під воду аж 6 разів. Хто, на вашу думку, з наших незнайомців займався дайвінгом?

ТРАВМИ

 Послухайте анекдот.

Потрапляє чоловік в лікарню з переломом руки, вивихом ключиці та вибитою щелепою.

Лікар запитує:

  • Ви, напевно, в аварію попали?
  • Ні, лікарю, я пчихнув..

Лікар здивовано:

-Де?

- В шафі!

Наш наступний незнайомець в шафі не пчихав, але за свої лише 15 років отримав 16 різних переломів. Можете поспівчувати нашому учаснику, попередньо відгадавши хто цей так званий «Щасливчик».

 

ІГРИ.

Кожного дня мама просить нашого незнайомця піти погуляти на вулицю. Хоча б поглянути у вікно на людей. Хоч одного разу повечеряти, як нормальна дитина, за столом у кухні. Він не помітив, коли зявився у них кіт, коли в залі переклеїли шпалери, коли тато відростив вуса.. Не багато – не мало, але цей незнайомець провів за компютером у іграх 2.5 тисячі годин. Здогадаєтесь, хто наш геймер?

 

Через кожних 3 учасника виступ співаків.

ІV. Підведення підсумків гри

V. Вручення передбачення

 

 

 

  •  

 

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Сковородкіна Наталя Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
17 липня 2018
Переглядів
3094
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку