СЕРВІРОВІКА СТОЛУ 3
19 При сервіруванні столу
приборами ножі або
виделки кладемо в такій
послідовності:
а) столові, рибні, закусочні;
б) закусочні, столові, рибні;
в) рибні, закусочні, столові.
х
20 Ложку при сервіровці столу
кладемо
а) праворуч столового ножа;
б) ліворуч столової виделки;
в) ліворуч закусочної виделки.
21 Ніж для масла кладемо: а) на правий бік пиріжкової
тарілки;
б) на лівий бік пиріжкової
тарілки;
в) праворуч від пиріжкової
тарілки лезом до тарілки.
Х
22 Сервіруємо банкетний стіл
не більше, ніж:
а) на три комплекти (пари)
приборів;
б) на два комплекти (пари)
приборів;
в) на чотири комплекти (пари)
приборів.
Х
23 При підготовці
заполірованих приборів для
сервіровки столу, слід
а) вкласти у загорнуту серветку
або ручник, щоб ручки їх
залишились не прикритими;
б) вкласти у загорнуту серветку
або ручник, щоб ручки були
прикритими;
в) вкладаємо у загорнуту
серветку або ручник лезом або
зубцями
назовні.
Х
24 Ножі і ложки при сервіровці
столу тримаємо:
а) у лівій руці, а правою кладемо
на стіл з лівої сторони;
б) у правій руці, а лівою кладемо
на стіл з лівої сторони тарілки;
в) у лівій руці, а правою кладемо
на стіл з правої сторони тарілки.
Х
25 Сервіровку столу склом
(кришталем) виконуємо
а) з підносу або руки;
б) з пересувного візка;
в) з підсобного столу.
Х
26 Відполіровані фужери,
бокали та чарки ставимо на:
а) тарілку з полотняною
серветкою;
б) піднос з ручником;
в) піднос з бавовняною
серветкою.
Х
27 Фужери, бокали і чарки
беремо тільки:
а) за днище;
б) за ніжку;
в) за верхню частину ємкості. Х
28 Піднос з фужерами
тримаємо на долоні:
а) лівої руки;
б) правої руки;
в) на обох долонях.
Х