СЕРВІРОВКА СТОЛУ 2
13 При сервіруванні водночас
мілкими столовими
тарілками та закусочними,
а) справа від мілкої столової
тарілки;
б) поверх столової мілкої
закусочну тарілку ставимо: тарілки;
в) позаду столової мілкої
тарілки.
14 Сервіровку стола
приборами завжди
розпочинаємо з :
а) ложки;
б) вилки;
в) ножа. Х
15 Ножі кладемо: а) з правої сторони тарілки
лезом до неї;
б) з лівої сторони тарілки лезом
до неї;
в) з лівої сторони лезом під край
тарілки.
Х
16 При розкладанні ножів на
столі під час сервірування
рухаємося:
а) з ліва направо і розкладаємо
ножі лівою рукою зліва;
б) з ліва направо і розкладаємо
ножі правою рукою зліва;
в) справа наліво і розкладаємо
правою рукою справа.
Х
17 При сервіруванні виделок їх
кладемо, рухаючись:
а) з лівої сторони мілкої столової
або закусочної тарілки,
рухаючись справа наліво;
б) з правої сторони мілкої
столової або закусочної тарілки,
рухаючись справа наліво;
в) рухаємося зліва направо і
розміщуємо з лівої сторони
мілкої або закусочної тарілки.
Х
18 Десертні прибори
розміщуємо:
а) внизу мілкої столової або
закусочної тарілки, рукояткою
виделки ліворуч;
б) за мілкою столовою або
закусочною тарілкою, рукояткою
ножа та ложки праворуч;
в) поверх пиріжкової тарілки
рукояткою ножа та ложки
праворуч.
Х