Сім'я. Повага і взаєморозуміння в родині

Про матеріал
Мета: розширити уяву учнів про сім’ю та родину; про члени родини де дбають один про одного; навчатися звертатися про допомогу до батьків; виховувати любов та повагу до членів своєї родини, уміння робити приємне іншим.
Перегляд файлу

Мета: розширити уяву учнів про сім’ю та родину; про члени родини де дбають один про одного; навчатися звертатися про допомогу до батьків; виховувати любов та повагу до членів своєї родини, уміння робити приємне іншим.

Хіт заходу

  1. Організаційний момент

Ось настав новий день,

Всім говоримо : «Добрий день!»

Привітаємося з сонечком, подякуємо бабусі за те, що кожного дня піклується про тебе, дякую собі, що знайшла силу та наснагу пригодуватися до сьогоднішнього уроку.

Пригадаємо прислів’я про дружбу та взаємодопомогу.

Одна бджола меду не наносить.

Дружній череді і вовк не страшний.

Згода будує, а незгода руйнує.

А які правила дружнього класу ви знаєте? Як називається група людей, родичів, які проживають разом?

  1. Повідомлення теми уроку

Сьогодні на уроці ми поговоримо про родину, родичів, правил дружньої родини, сімейні традиції.

  1. Розповідь з елементами бесіди

Епіграфом нашого уроку буде вислів « Найбільше щастя для дитини – щаслива, дружня родина»

Сім’ї (родини ) бувають різними: великими і маленькими. Вони не завжди складаються з батьків та дітей. В одній сім’ї можуть жити декілька поколінь: діти з батьками; бабусі з дідусями; прабабусі з онуками. Розглянемо малюнки та обговоримо хто з ким живе? Назвемо склад родин, зображених на сімейних світлинах. Пригадаємо родичів, які живуть разом з вами. Поговоримо про відносини у родині.

  • Зазвичай , члени родини живуть разом. Але трапляється ,що члени однієї сім’ї мешкають окремо. Тоді діти можуть жити з одним із батьків, або з родичами. Діти, які втратили батьків, живуть у прийомній родині. 

 

  1. Правила дружньої родини
  • Любити і поважати один одного
  • Говорити добрі слова
  • Більше усміхатися
  • Бути терплячими
  • Дарувати обійми і подарунки
  • Пити разом чай чи каву
  • Довіряти один одному

 

  1. Фізкультхвилинка

Раз! Два! Час вставати -

Будемо відпочивати.

Три! Чотири! Присідаймо -

Швидко втому проганяймо.

  1. Вправа «Мікрофон»

  Сімейні традиції і правила - це те, що робить кожну родину особливою. Нерідко ми живемо за цими правилами, навіть не помічаючи їх. По черзі продовжимо фразу: « У нашій родині ми завжди …»

Кожний з вас прокоментує своє , по черзі приклеюємо  та заповнимо дерево  сімейних традицій та правил. Доповнюючи очікуваними результатами.

  1. Підсумок уроку

Родина -  це ваш дім, ваш оберіг. Бережіть і шануйте свій рід, свою сім’ю. Будьте завжди чемними, ввічливими з усіма членами родини. Вивчайте історію свого роду, продовжуйте його традиції. Родина – це не тільки рідні, родичі, це наш клас, весь народ. Ми з вами український народ, який складається з родин, великих і маленьких, дружний і працьовитих. Потрібно вивчати, шанувати свій народ, свою мову, рідний край, бо ми частинка всього цього, нам рідного і близького.

 

docx
Додано
27 лютого 2023
Переглядів
528
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку