Складносурядне речення

Про матеріал
Складносурядне речення – складне речення, в якому прості речення рівноправні (відносно) за змістом і пов’язані сурядними сполучниками. Сурядні сполучники: Єднальні: і,й, та, також, ні…ні, ані…ані, не тільки…а й.., як… так і. Протиставні: а, але, та (= але), проте, зате, однак. Розділові: або, чи, то…то, хоч…хоч, не то… не то.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Четверте листопада. Класна робота. Тема: Узагальнення і систематизація з теми: «Складносурядне речення»

Номер слайду 2

Складне речення - це речення, яке має дві або більше граматичних основ, тобто складається з двох або більше простих речень.

Номер слайду 3

Складносурядне речення – складне речення, в якому прості речення рівноправні (відносно) за змістом і пов’язані сурядними сполучниками.

Номер слайду 4

1. Сичі в гаю перекликались, та ясен раз у раз скрипів. 2. Кличе мати вечеряти, а донька не чує. 3. То шумів зелений лист, то в вінку мінявся злотом ряст весняний.

Номер слайду 5

Смислові зв*язки ССР:

Номер слайду 6

Вправа 1. Визначити вид смислових відношень у ССР:1.І далеко на півдні йшов бій, і на півночі здригалась земля від бомбових ударів. 2. Дуня зібрала папери, а служниця віднесла їх у сейф. 3. Чужі приходять в час твоїх щедрот, а я прийшла у час твойого смутку. 4. Командир подав знак – і мене зразу ж відпустили.

Номер слайду 7

Розділові знаки у складносурядному реченні

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Кома не ставиться

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Заголовок. Заголовок. Заголовок. Заголовок. Заголовок. Вставить информацию, которая описывает текущий сегмент презентации. Вставить информацию, которая описывает текущий сегмент презентации. Вставить описание Вставить описание Вставить описание Вставить описание Вставить описание Вставить описание. ЛОГО

pptx
До підручника
Українська мова 9 клас (Авраменко О.М.)
Додано
4 листопада 2020
Переглядів
7753
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку