Соціально-психологічні та медичні послуги держави для громадян України у воєнний час

Про матеріал
Презентація допоможе підсилити урок з предмету "Основи здоров'я" у 9 класі за темою "Соціально-психологічні та медичні послуги держави для громадян України у воєнний час"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Соціально-психологічні та медичні послуги держави для громадян України у воєнний час

Номер слайду 2

Повномасштабне вторгнення Російської Федерації в Україну стало викликом для нашої країни. Під час війни становище громадян значно погіршилося, багато хто з них опинився в ситуації, в якій ніколи до цього не були (втратили майно, житло, роботу, документи, залишилися без засобів до існування, необхідного догляду чи підтримки, переїхали до іншого більш безпечного міста і місця проживання або ж залишилися на території ведення бойових дій). З 24 лютого 2022 року значна кількість громадян України потрапила у складні життєві обставини і потребує підтримки з боку держави, оскільки самостійно подолати їх не в змозі.

Номер слайду 3

Соціальні послуги є базовими елементами соціального захисту населення, спрямованими на подолання чи мінімізацію складних життєвих обставин. На законодавчому рівні пропонується широкий перелік соціальних послуг, що дозволяє забезпечити індивідуальні потреби різних груп населення чи окремих громадян.

Номер слайду 4

Соціальні послуги -це

Номер слайду 5

Хто може отримати соціальніпослуги?

Номер слайду 6

Психологічна допомога -це. Психологічна допомога - професійна підтримка і сприяння, надані людині, сім'ї або соціальної групи у вирішенні їх психологічних проблем, соціальної адаптації, саморозвитку, самореалізації, реабілітації, подоланні складної психологічної ситуації. Складна психологічна ситуація - ситуація, яка порушує нормальну життєдіяльність людини, сім'ї чи соціальної групи, яка не може бути подолана ними самостійно.

Номер слайду 7

Хто може отримати психологічну допомогу? Одержувач психологічної допомоги - особа, яка перебуває в складній психологічній ситуації, переживає несприятливий психологічний стан і яка звернулася до особи, надає психологічну допомогу, або фахівця-психолога

Номер слайду 8

Державні органи владиhttps://www.msp.gov.ua/content/centri-zahistu.html

Номер слайду 9

СОС Дитячі Містечкаhttps://sos-ukraine.org/ СОС Дитячі Містечка – єдина організація в Україні, що комплексно підходить до проблеми сирітства, працюючи не лише з наслідками, а й над профілактикою – шляхом підтримки вразливих родин.

Номер слайду 10

https://vostok-sos.org/ Восток-SOSВсебічна допомога постраждалим від збройного конфлікту і ВПО, сприяння демократичним трансформаціям та затвердженню цінностей прав людини в Україні.

Номер слайду 11

Ла-Страдаhttps://la-strada.org.ua/Громадська правозахисна організація, яка працює для забезпечення ґендерної рівності, миробудування, запобігання ґендерно зумовленому насильству , зокрема, домашньому насильству, протидії торгівлі людьми та забезпечення прав дітей, сприяючи впровадженню стандартів прав людини в усіх сферах життя суспільства та держави.

Номер слайду 12

Lifeline Ukraine. Основна діяльність полягає в наданні підтримки людям, які відчувають суїцидальні думки або емоційну кризу, гаряча лінія, яка доступна 24 години на добу і 7 днів на тиждень і є безкоштовним дзвінком від усіх основних операторів мобільного зв'язку в Україні, номер гарячої лінії 7333.

Номер слайду 13

Національна психологічна асоціаціяhttps://www.npa-ua.org/ Громадська спілка –професійне об’єднання фахов их психологів, національний представник України в Європейській федерації психологічних асоціацій.

Номер слайду 14

українська неприбуткова Громадська організація, що займається питаннями популяризації фізичної активності та різних видів спорту, пропагує засади здорового способу життя, сприяє формуванню загальнонаціональних патріотичних цінностей, організовує різноманітні благодійні, оздоровчі та наукові заходи для дітей, залучає молодь до волонтерської діяльності. Молодь. Наука. Спорт. Здоровий рух України https://yssukraine.com/about-us/

Номер слайду 15

Висновки

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Затинацька Віра
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Основи здоров`я 9 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В. С., Страшко С. В.)
Додано
15 травня 2023
Переглядів
1861
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку