СПОРУДИ ТА ІНТЕР’ЄРИ ТЕАТРІВ

Про матеріал
Ця презентація допоможе візуально ознайомитеся з даною темою мистецтва. Вона допоможе учням поринути у красу архітектурних споруд дуже знаних театрів світу. Учні також дізнаються як виглядає зал для глядачів та на яки часті він поділяється.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

СПОРУДИ ТА ІНТЕР’ЄРИ ТЕАТРІВПідготувала учитель Образотворчого мистецтва та рельєфного малювання,Керівник студій «Творчість на дотик» ХСШ ім. В. Г. Короленка. Кубанська Н. В5 клас НУШ

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Театр опери Гранд Опера. Париж

Номер слайду 4

Театр опери Ля Скала в Мілане

Номер слайду 5

Театр опери у Сіднеї

Номер слайду 6

Театр опери у Київі

Номер слайду 7

Театр опери у Львові

Номер слайду 8

Театр опери у Одесі

Номер слайду 9

Номер слайду 10

БЕНУАР ІЛИ БЕЛЬЄТАЖ: ЯК РОЗІБРАТИСЯ В ЗАЛІ ДЛЯ ГЛЯДАЧІВ?

Номер слайду 11

ПартерІтак. Найпростіше це партер. Цей термін знають практично всі театрали і це, так би мовити, основа залу для глядачів. У драмтеатрі партер складається з 12 лав.

Номер слайду 12

Амфітеатр. Це те, що за партером. Так би мовити "додаткові" ряди. Не хвилюйтеся, якщо вам заїсться, що ви нічого не бачите або не чуєте. Акустика в амфітеатрі анітрохи не гірше, ніж біля самої сцени. У драмтеатрі амфітеатр складається з п'яти лав.

Номер слайду 13

Літерна ложа. Якщо ви вибрали літерну ложу, то ближче до акторів бути просто неможливо. Ці глядацькі місця знаходяться практично на сцені. Не дивуйтеся, якщо актор в образі і по сюжету поміратимете прямо у вас перед очима, а герой любовної драми визнаватиметься в коханні обраниці на півметрі. Плюс літерної ложі очевидний - у близькості того, що відбувається.

Номер слайду 14

Бенуар. Це вже ряд лож, який йде на рівні сцени або партеру. У нашому драмтеатрі таких лож рівно вісім, по чотири з кожного боку. Кількість глядачів в них від п'яти до семи чоловік. У глядачів, які сидять біля самого оксамитового «борту», ​​є приємна можливість скласти його руки.

Номер слайду 15

Бельетаж. Нам пора вгору. Тут чекає перший ярус балкона. Є ціла каста любителів дивитися дію з бельетажа- тут і видно добре, і чутно добре, і спектакль як на долоні. Правда, для людей з поганим зором дбайливі гардеробниці пропонують вам елегантний бінокль для перегляду.

Номер слайду 16

Купон і ярус. Ми збільшуємося на другий ярус. Тут у нас ложі другого ярусу і купони. На цю поверхню глядач може потрапити через бічні сходи фойє. Яруси розташовані з боків - по 18 місць з кожного боку. А купон розташований прямо в центрі - навпроти сцени. Посередині купона розташовуються пультові кабіни, тут сидять освітлювачі і контролери звукового супроводу спектаклю. Будучи в купоні ви їм не завадите, та і вони вам теж. Усі місця розраховані на те, що ви зіпретеся ліктем на оксамитові "борти". Так, від сцени далеченько, то знову - не забувайте про наявність біноклів у гардеробницю. На цій версії дуже просторо, завдяки лише одному глядацькому ряду.

Номер слайду 17

Балкон. А ось і балкон. Це найвище місце в театрі для глядача. З боків місць немає, оскільки з такої висоти практично неможливо збоку дивитися на сцену. Тому всі місця зосереджені навпроти сцени. Для наочності - ви сидите прямо над купоном і над ложею Колчака і над амфітеатром. Це самі недорогі місця в залі для глядачів театру. Зате ви однозначно побачите весь спектакль.

Номер слайду 18

Запрошую до віртуальної екскурсії по Одеському оперному теату

Номер слайду 19

Федеріко Дзандоменеги - В театріДжеймс Хейлар - В театре. Вигадай, якій спільний елемент зображено на цих двох картинах?

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Дякую за увагу

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.5
Оригінальність викладу
4.5
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Костенюк Руслана Михайлівна
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Горященко Ірина Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Мистецтво, 5 клас, Презентації
До підручника
Мистецтво (інтегрований курс) 5 клас (Масол Л.М.)
Додано
21 березня 2023
Переглядів
2079
Оцінка розробки
4.7 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку