Статистичні дані. Способи подання даних.

Про матеріал
Розробка конспекту уроку з теми "Статистичні дані. Способи подання даних." Урок "Вивчення нового матеріалу"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Перевірка домашнього завдання№ 609. На лавочку довільним чином сідають два хлопчики й одна дівчинка. Яка ймовірність того, що хлопчики опиняться поруч?№ 611. У коробці лежать 3 червоних, 7 жовтих і 11 синіх олівців. Яку найменшу кількіть олівців треба вийняти навмання, щоб імовірність того, що серед вийнятих олівців хоча б один буде червоного кольору, дорівнювала 1?

Номер слайду 3

Пригадаємо!1.Із молока одержують 10 % сиру. Скільки сиру можна одержати із 40 кг молока? 2. Визначте відсоток солі у розчині, якщо відомо, що в 300 г розчину міститься 15 г солі. 3.Із усіх 30 учнів класу 6 є відмінниками. Який відсоток усіх учнів вони складають? 4. Вася зірвав з дерева 4 груші, Катя — 2 груші, а Маша — 6. Діти склали фрукти разом і поділили порівну. Скільки груш дісталось кожному з них?

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Статистичні дані. Способи подання даних. На кінець уроку ми повинні: Пригадати як розв'язувати задачі на знаходження відсотків та середнього значення.2. Ознайомитися з новими поняттями та вміти їх характеризувати. 3. Навчитися розв'язувати завдання з даної теми.

Номер слайду 6

Епіграф: «Найкращий спосіб вивчитищо-небудь – це відкрити його самому» Д. Пойа

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Математична статистика — розділ математики, який присвячений методам збору й обробки математичних даних та їх використанню для наукових і практичних спостережень.

Номер слайду 9

Статистичне дослідження складається з кількох етапів:1. Збирання даних.2. Оброблення даних та їх подання у зручній формі (у вигляді таблиці, графіку, діаграми).

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Статистичне дослідження складається з кількох етапів:1. Збирання даних.2. Оброблення даних та їх подання у зручній формі (у вигляді таблиці, графіку, діаграми). 3. Аналіз даних. 4. Висновки та рекомендації.

Номер слайду 15

Основні поняття математичної статистики:

Номер слайду 16

Основні поняття математичної статистики: Статистичні дані — сукупність чисел, які дають кількісну характеристику ознак певних об'єктів та явищ, що нас цікавлять.

Номер слайду 17

Основні поняття математичної статистики:

Номер слайду 18

Основні поняття математичної статистики: Відібрану для спостереження сукупність об'єктів називають вибірковою сукупністю або вибіркою.

Номер слайду 19

Основні поняття математичної статистики: Кількість об'єктів сукупності називають об'ємом сукупності.

Номер слайду 20

Основні поняття математичної статистики:

Номер слайду 21

Основні поняття математичної статистики: Числа, що є значеннями ознак кожної групи, на які можна поділити вибірку, називають варіантами; послідовність варіант називають варіаційним рядом.

Номер слайду 22

Основні поняття математичної статистики:

Номер слайду 23

Основні поняття математичної статистики: Частоти — числа, які показують, скільки разів повторювалось кожне значення ознаки сукупності. Відносна частота – відношення частоти до об'єму вибірки.

Номер слайду 24

Способи зведення статистичних даних:1) складання статистичного ряду;2) складання статистичної таблиці розподілу вибірки; 3) складання полігона частот; 4) складання гістограм.

Номер слайду 25

Вибірки характеризуються центральними тенденціями:1. Середнє арифметичне значення. 2. Мода вибірки — це значення ознаки, яка найбільш часто повторюється у вибірці. 3. Медіаною вибірки –варіанта, яка розміщена посередині варіаційного ряду.

Номер слайду 26

Повторюємо основні терміни: Математична статистика?Вибірка?Варіанта, варіаційний ряд?Частота, відносна частота?Мода? 6. Медіана? 7. Середнє арифметичне?

Номер слайду 27

Розв'язування вправ. Усно: 619, 620. Письмово: 626, 628, 629.

Номер слайду 28

Підсумок уроку. Яку тему ми сьогодні розглядами?2. Які нові поняття вивчили?3. Чи досягли поставленої мети?

Номер слайду 29

Домашнє завдання: Повторити: п. 9. Вивчити: п. 19.№ 621, 627, 630.

pptx
До підручника
Алгебра 9 клас (Мерзляк А. Г., Полонський В. Б., Якір М. С)
До уроку
24. Початкові відомості про статистику
Додано
15 березня 2021
Переглядів
1092
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку