"Сучасне теплове устаткування -індукційні плити"

Про матеріал

Індукційні варильні поверхні – це нове покоління кухонної техніки, що дозволяє швидко та безпечно готувати завдяки електромагнітним потокам, які нагрівають виключно дно посуду. Стильний зовнішній вигляд та високотехнологічність вигідно вирізняють індукційні поверхні на світовому ринку.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Методична розробка уроку на тему: «Сучасне теплове устаткування – індукційні плити» Підготувала викладач : Орел О.Б. м. Кривий Ріг 2018 р. ДЕРЖАВНИЙ ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД КРИВОРІЗЬКИЙ ЦЕНТР ПРОФОСВІТИ ПІДГОТОВКИ РОБІТНИЧИХ КАДРІВ ТОРГІВЛІ І РЕСТОРАННОГО СЕРВІСУ

Номер слайду 2

План 1. Індукційні плити, їх призначення, характеристика. 2. Будова, принцип роботи індукційних плит. 3. Правила експлуатації та безпеки праці. 4. Можливі проблеми під час експлуатації індукційних плит.

Номер слайду 3

Індукційні варильні поверхні – це нове покоління кухонної техніки, що дозволяє швидко та безпечно готувати завдяки електромагнітним потокам, які нагрівають виключно дно посуду. Стильний зовнішній вигляд та високотехнологічність вигідно вирізняють індукційні поверхні на світовому ринку.

Номер слайду 4

Електромагнітна індукція була відкрита Майклом Фарадеєм в1831 році.

Номер слайду 5

Перша варильна поверхня з індукційними властивостями була виготовлена в 1987році. Нагрівається не конфорка,а сковорода або каструля.Пере-дачі тепла через склянну поверхню не відбувається.

Номер слайду 6

Рідина швидше закипає на плиті. Економиться час і електроенергія. Страви на плиті не пригоряють. Плита швидко реагує на зміну потужності і температури. При роботі плити з пустим посудом,або посуд знятий- плита автоматично вимикається.

Номер слайду 7

Плити індукційні призначені для приготування перших, другіх і третіх страв у наплитному посуді. На плитах можна варити, смажити,припускати,тушкувати.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Сковороди і каструлі з плоским магнітним днищем, діаметром не меньше 12см. Матеріал –сталь, емальований і неемальований чугун, якщо вказано на посудині їх придатність. Посуд для індукційних плит

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Діапазон температури 60-2400С Рівень потужності 10(500-2000Вт,600-1500Вт) Границя часу 5-180хв. Індукційна плита ІК 35DP

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Плита має основу для встановлення на столі. Пластмасовий корпус. Нагріваюча поверхня-склокерамічна плита. Під керамічною поверхнею встановлена мідна катушка. Для приєднання до електромережі-шнур з вилкою. Пульт управління.

Номер слайду 22

Пульт керування плити включає: 1. Кнопки блокування . 2. Цифровий дисплей. 3. Контрольна лампочка включення. 4. Кнопка задання часу ◙ . 5. Кнопки вибирання ▲ : час, температура, потужність, можна збільшити. 6. Кнопки вибирання ▼ : час, температура, потужність, можна зменшити. 7. Кнопки вибирання ◄► : для рівня потужності і температури. 8. Вмикач та вимикач .

Номер слайду 23

Номер слайду 24

В індукційних плитах до мідної катушки, що під склокерамічною поверхнею подається електрина напруга. При цьому появляється магнітне поле,яке завдяки фізичному ефекту напряму підігріває каструлі.

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Плиту встановити на рівне місце з вільним доступом,на відстані від стін та предметів не менше 5-10см. Приєднати плиту до електромережі(при цьому засвітиться лампочка і пролунає звуковий сигнал-режим чекання). Посуд поставити на середину нагрівального елемента.

Номер слайду 27

Задати рівень потужності, натиснувши◄►. За допомогою кнопок ▲ або▼ в будь-який час можна змінити параметри потужності в діапазоні 1-10. Якщо ми не хочемо працювати з режимом потужності,то ми можемо, натиснувши кнопку ◄► перейти в режим температури (з’явиться “1200С”).

Номер слайду 28

За допомогою кнопок ▲, ▼ вибору можна в будь-який час змінити температуру від 60С до 2400С з кроком 200С. На цифровому дисплеї з'явиться обрана температура. Після задання потужності або температури можна задати час, натиснувши кнопку ◙.На пульті з'явиться “0” і загориться контрольна лампочка часу.

Номер слайду 29

За допомогою кнопок ▲ або ▼ можна задати час роботи з 5-хвилинним інтервалом.Максимальний час-180хв. Щоб перевірити час, що залишився, потрібно знову натиснути кнопку. Якщо час вийшов,чути звуковий сигнал і плита автоматично переключається в режим очікування.

Номер слайду 30

Плита має дві кнопки блокування(для кожного нагрівального елемента). Дану кнопку використовують після встановлення рівня потужності або температури.Над кнопкою засвічується сигнальна лампочка,що вказує: на даний момент регулювати інші параметри не можна.

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Гріючу поверхню та панель керування протерти м'якою тканиною з розчином мила,та витерти.

Номер слайду 33

Закривати вентиляційні отвори. Тримати біля плити легкогорючі речовини,кислоти та луги. Класти на плиту магнітні речі,металеві пластини,алюмінієву фольгу. Користуватися грубими чистящими засобами. Перебувати біля плити людям, які носять стимулятор серця.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Чепканич Тетяна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Пов’язані теми
Технології, Розробки уроків
Додано
29 січня 2018
Переглядів
3359
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку