Свято випуску зі школи

Про матеріал
Мета - перевірка засвоєння учнями матеріалу з теми "Пунктуаційна норма", уміння правильно використовувати в писемному мовленні різні типи складних речень, ускладнених відокремленими означеннями та обставинами, звертаннями та вставними словами; правильно будувати їх, ставити розділові знаки, грамотно висловлювати власну думку на задану тему: аргументувати, наводити приклади, членувати текст на абзаци; писати твір-роздум з елементами розповіді, опису. Відповідає вимогам чинної програми.
Перегляд файлу

                                                     Свято випуску зі школи

        Свято випуску зі школи учнів дев’ятого класу, отримання ними неповної середньої освіти – дуже своєрідне й трепетне. Здається, що вони ще діти, а з іншого боку – уже дорослі й майже самостійні: відповідальні, грамотні, уміють міркувати, мислити, оцінювати ситуацію, робити висновки, давати поради, допомагати в скрутну хвилину, брати на себе відповідальність за виконання доручених справ, гідно поводитись у громадських місцях. Із власної ініціативи вони допомагають людям похилого віку, а не просто сусідам, яких добре знають.

         Які ж вони, наші учні, гарні в таку святкову й урочисту мить: привабливі, красиві, стрункі красені й красуні, очей не відвести! З любов’ю та захопленням дивляться на них батьки, учителі, друзі, знайомі, бажаючи їм успіхів і міцного здоров’я, здійснення всіх мрій та бажань. Дуже хочеться, щоб майбутнє цих ластів’ят було щасливим, мирним, сонячним і світлим; щоб нічого не захмарювало їхніх мрій та бажань.

         День свята випуску зі школи видався напрочуд теплим, сонячним, безхмарним. Легенький вітерець розгойдував зелене листя на високій стрункій берізці біля входу до навчального корпусу закладу. Напроти розкішні каштани похитували пишним листом, ніби вітали з таким приємним святом.

         Час біжить дуже швидко, тільки стрункість високих каштанів, беріз та ялинок біля центрального навчального корпусу закладу чітко підкреслюють його швидкоплинність, а також почергову зміну пір року. На очі матусь, учителів та гостей навертаються непрохані рясні сльози. Усі без винятку бажають дітям (так, дітям!)  знайти свій шлях у житті, мати гарних і надійних друзів, бути успішними, щасливими в омріяній професії, не забувати рідну школу.

         Підкреслюючи важливість моменту зустрічі, до всіх присутніх лагідно посміхається  тепле  та  яскраве  літнє сонечко,  лоскоче  щічки, щедро посилає теплі промінчики, підіймає настрій тим, хто занадто розхвилювався. Квітники рясніють барвистими квітами, вчасно политими дбайливими й турботливими руками.

          Щастя й успіхів вам, дорогі наші діти, мирного й чистого та безхмарного неба вам, до зустрічей у рідному навчальному закладі!

docx
До підручника
Українська мова 9 клас (Авраменко О.М.)
Додано
14 червня
Переглядів
19
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку