Сировина | Брутто | Нетто |
Свинина (котлетне м'ясо) | 94 | 80 |
Вода | 5 | |
Січена маса | 85 | |
Для начинки: квасоля | 5 | |
Цибуля ріпчаста | 7 | 6 |
Жир тваринний топлений харчовий | 2 | |
Маса пасерованої цибулі | 3 | |
Яйця (жовтки) | 8 | |
Часник | 2 | 1 |
Маса фаршу | 22 | |
Маса смаженого м'яса | 100 | |
Яйця (білки) | 12 | |
Соус майонез | 5 | |
Сир твердий | 11 | 10 |
Маса напівфабрикату | 134 | |
Маса готового виробу | 100 | |
Соус | 50 | |
Гарнір | 134 | |
Вихід | 300 |
Технологічна карта
М'ясо, запечене по-домашньому
Сировина |
Брутто |
Нетто |
Свинина (котлетне м'ясо) |
94 |
80 |
Вода |
|
5 |
Січена маса |
|
85 |
Для начинки: квасоля |
|
5 |
Цибуля ріпчаста |
7 |
6 |
Жир тваринний топлений харчовий |
|
2 |
Маса пасерованої цибулі |
|
3 |
Яйця (жовтки) |
|
8 |
Часник |
2 |
1 |
Маса фаршу |
|
22 |
Маса смаженого м'яса |
|
100 |
Яйця (білки) |
|
12 |
Соус майонез |
|
5 |
Сир твердий |
11 |
10 |
Маса напівфабрикату |
|
134 |
Маса готового виробу |
|
100 |
Соус |
|
50 |
Гарнір |
|
134 |
Вихід |
|
300 |
Технологія приготування
М'ясо пропускають через м'ясорубку, додають воду, сіль, вимішують, порціонують і формують у вигляді кружалець. Зверху на кружальця кладуть половинки фаршированих яєць, поливають майонезом, посипають тертим сиром і запікають.
Приготування начинки. Варену квасолю протирають, додають пасеровану ріпчасту цибулю, варений жовток, товчений часник, солять.
Вимоги до якості
Запечені м'ясні страви під підливою мають рум'яну кірочку, консистенція м'яка, соковита. Не допускається висихання підливи. Колір на розрізі світло-коричневий. Смак і запах властиві запеченим продуктам з ароматом підливи і спецій.
Правила відпуску
Перед подаванням на тарілку кладуть гарнір, поряд – запечене м'ясо і посипають зеленню. Як гарнір можна використати картоплю варену, картопляне пюре, пюре з моркви, овочі варені. Окремо подають соус із цибулі.